دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1394 - 11:36
وزیر بهداشت:

مصرف مواد دخانی در ایران سالانه جان بیش از 60 هزار را می‌گیرد

وزیر بهداشت با بیان اینکه مصرف دخانیات چهارمین علت مرگ ناشی از بیماری‌های ریوی است، گفت: سالانه بیش از 60 هزار مرگ در ایران به دلیل استفاده از مواد دخانی است.
کد خبر : 20950

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سید حسن هاشمی در همایش روز جهانی کنترل دخانیات ضمن بیان این مطلب گفت: استعمال دخانیات مقدمه‌ای برای ایجاد بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است و غفلت از این موضوع مشکلات زیادی را برای جوانان و خانواده‌ها در پی دارد.


وزیر بهداشت با بیان اینکه در دنیا به موضوع دخانیات اهمیت زیادی می دهند و اقدامات بزرگی در این زمینه صورت گرفته است، گفت: دولت‌ها و ملت‌ها موفقیت چشمگیری در حوزه کنترل دخانیات داشته‌اند و سازمان جهانی بهداشت در سطح سران دو معاهده مهم مربوط به مواد دخانی داشته است.


وی بیان اینکه در ایران نیز قانون بسیار مترقی در زمینه کنترل دخانیات داریم، گفت: تنها 10 درصد از این قانون به مرحله عمل و اجرا درآمده است.


استعمال دخانیات در محیط های سربسته ممنوع


وزیر بهداشت با توجه به اینکه براساس قانون استعمال دخانیات در محیط های سربسته ممنوع است، گفت: باید مکان‌های مشخصی برای استعمال آن در نظر گرفته شود که عملا این اتفاق نیفتاده است.


وی افزود: شعار امسال روز جهانی بدون دخانیات از سوی سازمان جهانی بهداشت «کنترل قاچاق در مواد دخانی» نامگذاری شده است و مهم‌ترین راهکار سازمان جهانی بهداشت برای کنترل و کاهش مصرف دخانیات مالیات بر خرده فروشی است.


افزایش مالیات بر خرده فروشی‌ها باعث کاهش مصرف دخانیات می‌شود


دکتر هاشمی گفت: به طریق علمی ثابت شده است که افزایش مالیات بر خرده فروشی‌ها در 70 کشور دنیا باعث کاهش مصرف دخانیات شده است در حالی که برای اجرای این راهکار در کشورمان می‌گویند افزایش مالیات باعث افزایش قاچاق می‌شود در حالی که پدیده قاچاق در هر موضوع دیگری هم می‌تواند وجود داشته باشد.


وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر باور داریم که استفاده از دخانیات بلا و مصیبت جامعه ماست، باید بدانیم که راهکار عملی کاهش مضرات استعمال دخانیات افزایش مالیات بر خرده فروشی هاست.


دکتر هاشمی گفت: سال گذشته با استفاده از نظرات کارشناسان بین المللی طرحی را پیشنهاد کردیم که اگر ظرف 5 سال، مالیات بر دخانیات را به 50 درصد برسانیم، حاصل آن برای حوزه سلامت کاهش مصرف و کاهش عوارض ناشی از مصرف دخانیات است و وزارت بهداشت هم چشم داشتی به منابع حاصل از آن ندارد.


مصرف دخانیات چهارمین علت مرگ ناشی از بیماری‌های ریوی است


وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه استفاده از سیگار و قلیان باعث افزایش بیماری‌ها می‌شود و مصرف دخانیات چهارمین علت مرگ ناشی از بیماری‌های ریوی است، گفت: دادن سوبسید به کسانی که باعث ایجاد بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات می‌شوند، دور از عدالت است.


وی در ادامه خواستار همکاری‌های مجلس و دولت برای کاهش مصرف دخانیات در کشور شد و گفت: سلامت مردم در گرو تصمیمات کارشناسی است و خبرگان این حوزه معتقدند که افزایش مالیات بر عرضه منجر به کاهش مصرف دخانیات می‌شود و در غیر این صورت نمی‌توان از مسئولان حوزه سلامت انتظار بیشتری جز پند و موعظه داشت.


ضرورت الزامات قانونی موثر برای کاهش مصرف دخانیات در کشور


هاشمی تاکید کرد: برای کاهش مصرف دخانیات باید الزامات و ابزارهای موثری وجود داشته باشد.


وزیر بهداشت افزود: امید است مجلس نهم در سال پایانی عمر خود تصمیم سلامت محوری در این خصوص اتخاذ نماید و یک اثر ماندگار برای پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها و آسیب‌های اجتماعی بر جای گذارد.


مصرف مواد دخانی در ایران سالانه جان 60 هزار را می‌گیرد


وی خاطرنشان کرد: البته وظیفه مردم و خانواده‌ها به جای خود باقی است و خانواده‌ها و به ویژه جوانان باید بدانند که سالانه بیش از 60 هزار مرگ در ایران به دلیل استفاده از مواد دخانی است و در کنار آن عوارض و بیماری‌های زیادی نیز وجود دارد.


وزیر بهداشت در ادامه از همه رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی خواست که یکی از محوری ترین برنامه‌هایی که تولید می‌کنند برای توانمندسازی مردم در برابر دخانیات باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب