دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 شهريور 1396 - 08:51
یک متخصص زنان و زایمان در گفتگو با آنا:

دخالت ماماها در حوزه زایمان و نازایی جان بیمار را به خطر می‌اندازد

یک متخصص زنان و زایمان با تاکید براینکه جایگاه مامایی در کشور باید پررنگ‌تر شود، یادآور شد: ماماها تنها می‌توانند در حوزه بهداشت باروری، دوران بارداری و تجویز برخی مکمل‌ها و ویتامین‌ها ارائه خدمت داشته‌باشند.
کد خبر : 209204

دکتر مرضیه فریمانی، متخصص زنان و زایمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با توجه به مداخله ماماها در چارچوب وظایف متخصصان زنان، گفت: ماماها از ارکان مهم بهداشت باروری هستند که وظیفه خطیری را بر عهده دارند به گونه‌ای که نمی‌توان خدماتی که آنها ارائه می‌دهند را انکار کرد اما متاسفانه به دلیل اینکه جایگاه مامایی در کشور مخدوش شده برخی از این افراد از وظایف اصلی خود دور شده‌اند، عده‌ای خدماتی را به بیمار ارائه می‌دهند که در حیطه وظایف آنها تعریف نشده است.


وی افزود: مراقبت از زنان در دوره بارداری و تشویق آنها به انجام زایمان طبیعی جزو وظایف ماماها است به گونه‌ای که اگر بیمار تمایل به زایمان طبیعی پیدا کرد ماماها باید تحت نظر متخصصان زنان، زایمان را انجام دهند اما متاسفانه در برخی موارد شاهد آن هستیم که ماماها اصرار به انجام زایمان و تمام خدمات درمانی بیمار دارند که این امر می‌تواند سلامت مادر و نوزاد را با خطر مواجه سازد.


این فلوشیپ نازایی یادآور شد: متاسفانه در برخی موارد نیز دیده شده که ماماها در زمینه ناباروری نیز وارد عمل شده‌اند و حتی IUI نیز انجام می‌دهند و یا داروهایی برای بیمار تجویز می‌کنند که نه تنها برای آنها مفید نیست بلکه خطراتی را نیز برای بیمار به همراه دارد زیرا ماماها به صورت علمی و دقیق با تجویز دارو و عوارض ناشی از آن آگاهی ندارند.


فریمانی یادآور شد: باید نظارت بر عملکرد ماماها و داروخانه‌ها افزایش یابد به گونه‌ای که داروخانه‌ها نیز داروهای تخصصی که توسط ماماها تجویز می‌شود را به بیمار ارائه ندهند اما متاسفانه چون نظارتی در این حوزه وجود ندارد ما شاهد تجویز دارو و ارائه آن به بیماران هستیم که گاه عوارض ناشی از آن غیر قابل جبران است.


این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه ماماها در صورت تمایل می‌توانند در مطب‌ها و درمانگاه‌ها به صورت تخصصی‌تر به بیماران ارائه خدمت داشته باشند، گفت: در غیراین صورت فعالیت ماماها در مطب‌های شخصی و یا درمانگاه‌ها باید تحت نظارت باشد.


وی افزود: ماماها تنها می‌توانند در حوزه بهداشت باروری، دوران بارداری و تجویز برخی مکمل‌ها و ویتامین‌ها ارائه خدمت داشته باشند در غیر این صورت خدماتی که آنها ارائه می‌کنند می‌تواند جان بیمار و جنین را با خطر مواجه سازد.


این فلوشیپ نازایی تصریح کرد: متاسفانه آگاهی مردم نیز بسیار ضعیف است و عموما برای دریافت خدمات پایه به متخصص زنان مراجعه می‌کنند این در حالی است که بهداشت قبل از باروری تا قبل از زایمان در حیطه مسئولیت‌ ماماها است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب