مراکز تصویربرداری در معرض آسیبهای مالی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، جلال جلال شکوهی، رئیس انجمن رادیولوژی ایران در نامهای خطاب به رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: متاسفانه چندسالی است که وزارت بهداشت و وزارت رفاه با اعمال سیاست های غیرشفاف و غیرکارشناسی جامعه پزشکی کشور را دچار التهاب میکنند و فضای علمی و تخصصی کشور را با تصمیم سازی های غیر کارشناسی و سلیقه ای برخی مدیران خود از ارائه خدمات مطلوب به مردم شریف ایران منحرف می سازد و این در حالی است که حق مردم ایران اعم از پزشک و بیمار این است که ارائه خدمات در فضایی آرام و شفاف و منطقی صورت بگیرد.
جزئیات این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر نوبخت
ریاست محترم کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
همانگونه که مستحضرید بحث تعرفه خدمات پزشکی متاسفانه چندسالی است که جامعه پزشکی را درگیر مشکلات عدیده ای نموده است.
ویرایش سوم کتاب ارزش نسبی خدمات و مراقبتهای سلامت با اعمال نظرات وزارت بهداشت و وزارت رفاه به تصویب هیات دولت رسیده است در این ویرایش نیز همچون نسخههای قبلی عدم وجود شفافیت در معیارهای تعیین تعرفه و عدم رعایت عدالت همچنان برجسته است.
متاسفانه چندسالی است که وزارت بهداشت و وزارت رفاه با اعمال سیاست های غیرشفاف و غیرکارشناسی جامعه پزشکی کشور را دچار التهاب میکنند و فضای علمی و تخصصی کشور را با تصمیم سازی های غیر کارشناسی و سلیقهای برخی مدیران خود از ارائه خدمات مطلوب به مردم شریف ایران منحرف میسازد و این در حالی است که حق مردم ایران اعم از پزشک و بیمار این است که ارائه خدمات در فضایی آرام و شفاف و منطقی صورت بگیرد.
بعد از گذشت چند سال هنوز معلوم نیست چرا وزارت بهداشت با ارائه کتاب مرجع CPT بدون دستکاری مخالفت میکند و مبانی و پایههای این بومی سازی کاملا غیر شفاف است واین درحالی است که اغلب انجمنهای تخصصی به صورت همسو با ارائه کتاب مرجع CPT بدون دخل و تصرف جانبدارانه حمایت میکنند.
در نسخه جدید کتاب ،ارزش نسبی خدمات تصویربرداری کاهش قابل توجهی داشته است و حتی با اعمال برخی روشها میزان کاهش تعرفه برخی خدمات سونوگرافی تا 46 درصد نیز میرسد و این در حالی است که طبق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی میزان رشد تعرفه خدمات تصویربرداری در بیش از ده سال گذشته از میانگین رشد تعرفههای خدمات پزشکی عقب مانده است و سالهاست که تعرفه بسیاری از خدمات تصویربرداری به طور تحقیر آمیزی کمتر از ارزش واقعی تعیین میشود.
در روند ویرایش نسخه جدید متاسفانه انجمن رادیولوژی ایران مانند ویرایش اول به هیچ وجه مورد مشورت وزارت بهداشت و نهاد های مربوطه نبوده است (در تنها جلسه مربوطه در شورای عالی بیمه از رادیولوژیستها برای تایید کاهش تعرفه دعوت شده بود نه برای نظرخواهی و مشورت).
همچنین نهادهای فوق هیچ دلیل کارشناسی برای کاهش تعرفه های تصویربرداری ارائه نکردند و این سوال همچنان در ذهن جامعه رادیولوژی مطرح هست که کدام نهاد کارشناسی متولی این تغییرات جانبدارانه بوده است؟
آیا تصمیمات مربوط به رشته هایی مانند جراحی، چشم پزشکی و قلب و ... نیز در پشت درهای بسته و بدون مشورت از جامعه متخصصان چشم و قلب انجام میگیرد؟
اعمال کاهش تعرفه ها، مراکز تصویربرداری کشور را در معرض آسیبهای مالی قرار داده و مطمئنا ادامه این روند ، ارائه خدمات تصویربرداری به مردم عزیز ایران را مختل خواهد کرد و انجمن رادیولوژی ایران به نمایندگی از متخصصان رادیولوژی کشور ضمن ابراز مخالفت شدید با این روند غیر کارشناسی از تمامی پتانسیلهای قانونی برای رفع این تبعیض و بی عدالتی موجود استفاده خواهد کرد و تبعات هر گونه آسیب و زیان حاصل از اختلال در روند خدمت رسانی به مردم عزیز ایران را متوجه مسئولان ذیربط در وزارت بهداشت و وزارت رفاه میداند.
کتاب ارزش نسبی خدمات و مراقبتهای سلامت حاوی بار مالی فراوانی بر مردم و هزینههای عمومی و بیت المال کشور است و حق مردم و جامعه پزشکی است که به صورت شفاف معیارها و مبانی تعیین تعرفه های این کتاب را بدانند تا خدای نکرده سلیقه های شخصی باعث هدر رفت منابع کشور و مردم عزیز ایران نشود.
از جنابعالی به عنوان ریاست محترم کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درخواست داریم برای رفع سوء تفاهمات و خاتمه دادن به حس بی عدالتی در مورد کتاب ارزش نسبی خدمات تحقیق و تفحص از روند ویرایش این کتاب صورت گیرد، باشد که این اقدام باعث ایجاد حس تفاهم بین جامعه پزشکی و گیرندگان خدمات پزشکی باشد.
انتهای پیام/