دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1396 - 12:28
مروری بر روزنامه‌های عرب‌زبان منطقه

روسیه محدودیتی در همکاری راهبردی با ایران ندارد/ بررسی کناره‌گیری قطر از شورای همکاری خلیج فارس

افزایش خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگایی، آغاز نشست بریکس در چین و احتمال کناره‌گیری قطر از شورای همکاری خلیج فارس‌؛ از موضوعاتی است که مورد توجه ویژه رسانه‌های عرب زبان قرار گرفته‌‌‌‌‌‌‌ است.
کد خبر : 208856

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، عناوین مهم روزنامه‌های عرب‌زبان منطقه را در زیر می‌خوانید:


طبق ارزیابی‌های روسیه؛ ایران و اسرائیل در سوریه وارد تقابل نظامی می‌شوند



روزنامه فرامنطقه‌ای رای‌الیوم در گزارشی نوشت: «کارشناسان و پژوهشگران مراکز تحقیقاتی در اسرائیل بر این موضوع هم عقیده هستند که حضور نظامی ایران در سوریه در آینده نزدیک موجب تقابل می‌شود، کما اینکه آن‌ها تاکید می‌کنند روسیه هیچگونه محدودیتی در همکاری راهبردی خود با جمهوری اسلامی ایران در جهت منافع اسرائیل نخواهد داشت. در عین حال آن‌ها از اینکه واشنگتن میدان سوریه را به مسکو واگذار کرده است عصبانی هستند.»


این روزنامه فرامنطقه‌ای می‌نویسد: «خلاف برنامه‌ هسته‌ای ایران، اوضاع در سوریه تفاوت‌های زیادی دارد، چه اینکه نیروهای ایرانی با حمایت حزب‌الله لبنان به‌زودی در 10 یا 15 کیلومتر از نیروهای اسرائیلی در ارتفاعات جولان اشغالی در خاک سوریه مستقر خواهند شد. موضوعی که به گفته تصمیم گیرندگان در تل‌آویو، خطری راهبردی برای این رژیم عبری به‌شمار می‌رود.»


نشست «بریکس» امروز در چین آغاز می‌شود



روزنامه الاهرام چاپ مصر در گزارشی نوشت: «از امروز (یکشنبه) نهمین نشست کشورهای عضو گروه بریکس در شهر شیا مین استان فو چیان واقع در جنوب‌شرقی چین آغاز به کار می‌کند.»


در این نشست سه روزه نمایندگان پنج کشور عضو، یعنی چین، برزیل، روسیه، هند و آفریقای جنوبی حضور دارند و هیاتی عالی‌رتبه از مصر به ریاست عبدالفتاح سیسی نیز به دعوت شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین راهی این کشور شده است.


دولت چین به‌دلیل فرصت‌های اقتصادی متمایز، موقعیت راهبردی و نقش مهم منطقه‌ای و بین‌المللی مصر، از این کشور دعوت کرده است تا در نشست بریکس حضور داشته باشد.


قطر از شورای همکاری خلیج فارس کناره‌گیری می‌کند؟



روزنامه رای‌الیوم در گزارشی نوشت: «هیچ‌کس نمی‌داند آیا سی و هشتمین کنفرانس شورای همکاری خلیج فارس در ماه دسامبر (آذر) در کویت، به اعتبار اینکه صباح الاحمد جابر الصباح، امیر این کشور نقش میانجی را در بحران کنونی حوزه خلیج (فارس) برعهده دارد، می‌تواند یک شتاب دهنده موفقیت‌آمیز و یک حادثه خوب باشد یا خیر؟ باوجود این، آنچه مشخص است اینکه سه کشور تحریم کننده دولت قطر در حوزه خلیج (فارس) همچنان بر مواضع خود پافشاری می‌کنند و آماده افزایش تدابیر بازدارنده در روزهای آینده هستند.»


این روزنامه می‌افزاید: «سوالی که مطرح می‌شود درباره آینده این کنفرانس است و اینکه آیا برگزار می‌شود یا خیر؟ و چه کسانی در آن مشارکت خواهند داشت؟ آیا از دولت قطر و تمیم بن حمد آل‌ثانی، امیر این کشور دعوت می‌شود؟ و آیا رهبران کشورهای تحریم‌کننده قبول می‌کنند همچون دوره‌های گذشته بر سر یک سفر بنشینند؟»


در ادامه این گزارش آمده است: «منابع آگاه گفتند قطر در حال بررسی موضوع ادامه عضویتش در شورای همکاری است که به دو احتمال منجر می‌شود؛ نخست، درخواست کناره‌گیری از شورای همکاری و تحریم‌های بیشتر از سوی کشورهای تحریم کننده علیه قطر و پافشاری آن‌ها در مواضعشان و احتمال درگیری نظامی و نفوذ نیروهای سپر خلیج در قطر. دوم؛ ادامه عضویت در شورای همکاری تا لحظه آخر و فراموش کردن جوانب مورد اول از سوی طرف‌های دیگر.»


فرار 60 هزار مسلمان روهینگایی از میانمار



روزنامه البیان چاپ امارات خبر داد: «کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کردحدود 58600 نفر از مسلمانان روهینگا به‌دنبال افزایش خشونت‌ها در برمه (میانمار) به بنگلادش فرار کرده‌اند. همچنین خشونت‌ها باعث اخلال در روند کمک‌رسانی شده است و اوضاع نابسامانی در میانمار به وجود آمده است.»


طبق بیانیه‌های رسمی، حدود 400 نفر در خلال یک هفته درگیری در شمال‌غربی میانمار کشته شده‌اند و این آمار، درگیری‌های کنونی را در این کشور تبدیل به خشن‌ترین و خون‌بارترین تقابل سرکوبگرانه حکومت میانمار با مسلمانان روهینگایی در چند سال اخیر کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب