دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 شهريور 1396 - 13:04

نخست‌وزیر هند در سرزمین دشمن

حل مقطعی مناقشه مرزی میان هند و چین درست اندکی پیش از برگزاری نهمین نشست سران بریکس، دعوت رئیس جمهور چین از نخست وزیر هند برای شرکت در نشست سران شیامن و پذیرش این امر از سوی نخست وزیر هند، نشان دهنده اهمیتی است که هر دو کشور برای این باشگاه قدرت‌های اقتصادی نوظهور قائل هستند.
کد خبر : 207864

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وب سایت فایننشل اکسپرس، نارندرا مودی نخست وزیر هند طی هفته آینده به چین سفر می‌کند تا در نشست سران بریکس که در استان فوجیان این کشور برگزار می‌شود، شرکت کند. اعلام خبر شرکت مودی در نشست سران بریکس در استان فوجیان چین یک روز پس از آن اعلام شد که هند و چین با عقب‌نشینی نیروهای خود از منطقه مورد مناقشه فلات دوکلام پس از 70 روز صف آرایی در برابر یکدیگر، توافق کردند.


عقب نشینی نیروهای هند و چین از منطقه مورد مناقشه، با هدف کاهش تنش‌ها و فرصت دادن به دیپلماسی برای حل مسالمت‌آمیز این بحران صورت گرفت. صف آرایی 70 روزه نیروهای چین و هند در منطقه فلات دوکلام و بالا رفتن احتمال درگیری و جنگ بین این دو قدرت هسته‌ای، نگرانی‌های بسیاری را در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی پدید آورده بود.


وزارت خارجه هند طی بیانیه‌ای اعلام کرده است نارندرا مودی به دعوت رئیس جمهور چین در نشست سران بریکس که طی روزهای 3 تا 5 سپتامبر (12 تا 14 شهریور) در شهر بندری شیامن واقع در استان فوجیان برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد.


نشست سران آتی بریکس که با حضور روسای جمهور و دیگر مقام‌های عالی رتبه پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در بندر شیامن چین برگزار می‌شود، نهمین نشست سران بریکس خواهد بود.


حل مقطعی مناقشه مرزی میان هند و چین درست اندکی پیش از برگزاری نهمین نشست سران بریکس، دعوت رئیس جمهور چین از نخست وزیر هند برای شرکت در نشست سران شیامن و پذیرش این امر از سوی نخست وزیر هند، نشان دهنده اهمیتی است که هر دو کشور برای این باشگاه قدرت‌های اقتصادی نوظهور قائل هستند.


همانگونه که هفت کشور صنعتی جهان گروه هفت را تشکیل داده‌اند و از راه گردهمایی‌ها و رایزنی‌های سالانه می‌کوشند جایگاه خود را به عنوان قطب‌های سیاسی و اقتصادی جهان حفظ و بهبود ببخشند، اعضای بریکس هم می‌کوشند موقعیت خود را در نظام سیاسی و اقتصادی جهانی از راه هماهنگی‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و اقدام‌های مشترک، ارتقا دهند.


در این میان، چین به عنوان دومین قدرت اقتصادی بزرگ جهان و کشوری که عضو گروه هفت نیست، می کوشد از طریق سازمان‌هایی چون: سازمان همکاری شانگهای و گروه‌هایی چون: بریکس، وزن خود را در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی به عنوان یک قدرت چند بعدی، بیش از پیش افزایش دهد.


اولویت اصلی سیاست خارجی چین در این مرحله، تحکیم و تقویت جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی خود است. بنابراین انتظار می‌رود در نشست سران شیامن، تمام توان سیاسی و اقتصادی خود را برای رسیدن به این هدف بکار بگیرد. به نظر می‌رسد چین در نشست آتی سران بریکس، تاکید ویژه‌ای بر فرایند توسعه و همکاری بیشتر کشورهای بریکس در این زمینه، داشته باشد.


در هشتمین نشست سران بریکس هم که سال گذشته در ایالت گوآ در کشور هند برگزار شده بود، سران کشورهای عضو بریکس، در دیدارها و نشست‌های چندجانبه و دو جانبه خود، در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی به توافق‌های بسیاری دست پیدا کردند. برای مثال، نارندرا مودی و ولادیمیر پوتین در حاشیه برگزاری نشست سران گوآ با هم دیدار و تفاهم‌نامه‌های زیادی را در زمینه‌های اقتصادی و نظامی امضا کردند.


برخی هم می گویند چین برای بالا بردن اعتبار بریکس، به دنبال دعوت از اندونزی - چهارمین کشور پرجمعیت دنیا و پرجمعیت ترین کشور مسلمان جهان - برای عضویت در بریکس است. اندونزی بزرگترین قدرت اقتصادی جنوب شرق آسیا به شمار می رود و تولید ناخالص داخلی این کشور طبق آمارهای منشر شده از سوی صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در سال 2016، رقمی نزدیک به 1000 میلیارد دلار بود. گویا پکن با دعوت از اندونزی به باشگاه قدرت‌های نوظهور بریکس، قصد دارد وزنه آسیا را هم در این باشگاه، افزایش دهد.


همچنین طبق گزارش فایننشل اکسپرس، انریکه پِنیا نیتو رئیس جمهور مکزیک هم در نهمین نشست سران بریکس شرکت خواهد کرد. رئیس جمهور مکزیک به دعوت رئیس جمهور چین راهی شیامن خواهد شد. عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، آلفا کنده رئیس جمهور گینه (رئیس دوره ای اتحادیه آفریقا)، پرایوت چان اوچا نخست وزیر تایلند و امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان هم در نهمین نشست سران بریکس شرکت خواهند داشت.



منبع: فایننشل اکسپرس


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب