پزشکان دولتی در پرداخت مالیات خوش حساب هستند/معرفی تیم مدیریتی جدید وزارت بهداشت در هفته آینده
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری با خبرنگاران در مورد پرداخت مالیات و فرار مالیاتی پزشکان اظهار کرد: مالیات پزشکان به دو گروه تقسیم میشود گروه اول پزشکانی که در بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی از جمله سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، شرکت نفت و وزارت بهداشت فعالیت میکنند و گروه دوم پزشکانی که در مراکز و بیمارستانهای خصوصی مشغول به کار هستند.
وی افزود: پزشکانی که در مراکز دولتی فعالیت میکنند حدود 80 درصد خدمات بستری و 50 درصد خدمات سرپایی را به طور کلی ارائه میدهند که جزء خوش حسابترین پرداختکنندگان مالیاتی کشور هستند زیرا قبل از اینکه حقوق آنها پرداخت شود طبق محاسبات صورت گرفته مبلغ مالیات از حقوق آنان کسر میشود اما برخی از پزشکانی که در مراکز خصوصی فعالیت میکنند با توجه به اینکه فیش حقوقی برای کسر از مالیات از حقوق آنان وجود ندارد در پرداخت مالیات تعلل میکنند.
حریرچی یادآور شد: سازمان امور مالیاتی کشور و سازمان نظام پزشکی طبق تفاهمی که با یکدیگر دارند میزان مالیات پزشکان بخش خصوصی را بر اساس رشته تخصصی و سابقه کار تعیین میکنند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: کارشناسان اقتصادی باید میزان مالیات پرداختی از سوی پزشکان بخش خصوصی را بر اساس شاخصهای معتبر تعیین و اعلام کنند و امیدواریم همکاران جدید در نظام پزشکی اقداماتی در این زمینه صورت دهند.
به گفته حریرچی، اینکه گمان شود تمامی پزشکان فرار مالیاتی دارند، گزاره درستی نیست و عمده پزشکان مالیات خود را پرداخت میکنند.
معرفی تیم مدیریتی جدید وزارت بهداشت در هفته آینده
حریرچی با اشاره به تغییرات در معاونت درمان گفت: از دکتر آقاجانى درخواست شده در دانشگاه علوم پزشکى شهید بهشتى فعالیت کند و تا چند روز آینده معاون درمان جدید معرفى و تغییراتی در این حوزه اعمال میشود.
حریرچى از استقرار تیم جدید مدیریتى وزارت بهداشت تا چند روز آینده خبر داد و گفت: این روند در حال طى برخى مراحل ادارى است و تا هفته بعد تغییرات اعلام مىشود.
فشار به نظام دارویى به دلیل واردات داروى خارجى
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد توقف مصوبه حذف یارانه داروهاى خارجى بیماران خاص نیز یادآور شد: مکلف هستیم در هزینهکرد نظام سلامت تمام ابعاد قضیه را بررسى کنیم.
وی افزود: هم اکنون نظام سلامت و دارویى تحت فشار است که چرا داروى خارجی وارد مىکند و حتما سوء تدبیر یا منافعى در این بین وجود دارد البته برخی مواقع قانونى در کشور وضع مىشود که داروى ژنریک وارد شود. بر اساس سیاستهاى کلى سلامت که از ٩٣ ابلاغ شده، نظام دارویى باید بر اساس ژنریک باشد.
حریرچی با اشاره قانون برنامه ششم توسعه تصریح کرد: دسه نوع دارو وجود دارد، برخى داروها در کشور از قبل تولید مىشد و به هیچ عنوان واردات خارجى ندارد و تولید داخل کامل است که اگر در بازار نمونه خارجى دیده شود، تخلف است. دسته دوم تولید داخل یا مکفى نیست یا به دلیل خارج سیاستها و اجبار قبلا اجازه واردات آن داده شده است یا تولید توان پوشش را دارد اما 30 درصد بازار نمونه وارداتى است. دسته سوم داروهایى است که در داخل کشور تولید نداریم و تا جایى که قوانین و بودجه اجازه مىدهد باید وارد کنیم.
وی با اشاره به بند ٥ سیاستهاى کلى مبنى بر ساماندهى تقاضا و ممانعت از تقاضاى القایى (وقتى پزشک داروى خارجى با قیمت بالاتر را تجویز مىکند، در صورتى که نمونه داخلى با کیفیت مطلوب وجود دارد) یادآور شد: در سیاستهاى کلى سلامت که یک ماه قبل از شروع طرح تحول سلامت، ابلاغ شد، به تجویز بر اساس راهنمای بالینى و طرح ژنریک و نظام دارویى کشور اشاره شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد سیاستهای وزارت بهداشت در مورد افزایش ظرفیت برخی از رشتههای پزشکی گفت: با توجه به کمبود شدید در برخی رشتهها بهخصوص رشتههای عمومی، متخصص، پرستاری و رشتههای عادی دیگر که ما را از لحاظ وجود فارغالتحصیل این رشتهها در هر هزار نفر جمعیت در رتبه دهم تا چهاردهم قرار میدهد که مطلوب نیست و ما در تلاشیم با حفظ کیفیت ظرفیتها را افزایش دهیم.
وی با اشاره به سهمیه پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ادامه داد: تواناییهای بیشتری نیز داربم که مستلزم اضافه کردن تعداد تختهای آموزشی است. البته ما در تعداد متخصص مشکل جدی وجود دارد که ناشی از تعداد متخصص و فارغ التحصیلان و موقعیت جغرافیایی است.
حریرچی با اشاره به اینکه این وزارتخانه پس از دوره اجباری طرح نمیتواند در زمینه راهاندازی مطبها اقدام کند، افزود: به همین دلیل چهل درصد افراد در تهران متمرکز هستند و در برخی مناطق کمبود متخصص داریم و تشویق مالی هم در توان وزارت بهداشت نیست.
انتهای پیام/