دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1396 - 10:54
فتاح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی:

ایجاد ۱۴۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان/ کمیته امداد ۲۰ درصد کوچکتر شد

رئیس کمیته امداد با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گزارشی از اقدامات انجام گرفته در زمینه دستاوردها، ارتقای ظرفیت‌های اشتغال‌زایی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و مشکلات اقشار نیازمند و آسیب پذیر ارائه کرد.
کد خبر : 207082

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سایت خبری کمیته امداد، سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد که برای دومین بار در مجلس دهم درباره فعالیت‌های این نهاد گزارش ارائه می‌دهد، گفت: در اساسنامه جدید کمیته امداد که حدود ۲۸ ماه پیش از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد بر ارائه کمک‌های کمی و کیفی به نیازمندان و نقش قوای سه گانه در پشتیبانی همه جانبه از ماموریت این نهاد مقدس و مردمی به عنوان امری انکارپذیر تاکید شده است.


وی با تشکر از اقدام انقلابی و بسیار موثر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تدوین و تصویب افزایش مستمری مددجویان در بودجه سال ۹۶ کمیته امداد افزود: همچنین از رئیس جمهوری که با وجود تنگناهای مالی و کاهش درآمدها در این برهه حساس اقتصادی کشور از فروردین ماه تاکنون بدون وقفه و کامل این مصوبه را اجرا کرد تشکر می‌کنم. البته امیدواریم دولت با واریزی این افزایش پرداخت از طریق کمیته امداد و سازمان بهزیستی به حساب مستمری خانواده‌ها ضمن رعایت دقیق قانون مصوب در مدیریت مدبّرانه و هدایت صحیح مالی جامعه هدف ما را یاری کند.


فتاح با اشاره به اینکه در سال گذشته ۹۷ درصد ردیف اعتباری کمیته امداد از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تامین شد، اضافه کرد: این رقم در مقایسه با سایر دستگاه‌های کشور قابل توجه است چراکه اهتمام دولت را در حمایت از اقشار محروم نشان می‌دهد.


رشد 50 درصدی کمک‌های مردمی


رئیس کمیته امداد با اعلام اینکه کمک‌های مردمی در سال گذشته نسبت به سال ۹۴، ۵۰ درصد رشد داشت و به حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید، گفت: این رقم کمک‌های مردمی شاخص خوبی برای نشان دادن افزایش مشارکت و اعتماد عمومی مردم به این نهاد است که با اولویت مناطق محروم و مرزی تخصیص داده می شود.


وی با اشاره به انتقال دفتر مرکزی امداد از سوهانک به ساختمان آزادی گفت: این موضوع تبدیل به حساسیت و مطالبه اجتماعی شده بود که در سال ۹۵ این امر بدون تاثیرگذاری و ایجاد وقفه در روند امور جاری و اداری انجام شد.


فتاح با اعلام اینکه در نتیجه حمایت‌های مجلس، دولت و کمک‌های مردمی برای نخستین بار در سال گذشته از آمار مددجویان تحت حمایت ۱۰ درصد معادل ۱۷۵ هزار خانوار کاسته شد تاکید کرد: خروج مددجویان از چرخه حمایتی با هدف اشتغال و خودکفایی یک هدف انرژی‌بر و سخت است که اهتمام و حمایت همه مسئولان و نمایندگان مجلس را می طلبد.


وی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ با هدف چابک‌سازی سازمان، پالایش نیروی انسانی کمیته امداد، کاهش و حذف سطوح مدیریتی و حذف هزینه‌های تشکیلاتی زائد با روحیه‌ای انقلابی اجرا شد از کوچک‌تر شدن ۲۰ درصدی کمیته امداد نسبت به دو سال گذشته خبر داد و گفت: به همین نسبت منابع مالی صرفه‌جویی شده از این محل صرف جامعه هدف کمیته امداد شده است.


فتاح ادامه داد: همچنین از منابع حاصل از چابک سازی سازمان صف دریافت کمک هزینه جهیزیه، هدیه ازدواج و وام ضروری به حداقل رسیده است. از سوی دیگر با تمهید منابع لازم حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی در شهر و روستا ساخته و ۵۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان تعمیر شد.


رئیس کمیته امداد با اعلام اینکه تعداد مددکاران این نهاد بدون جذب نیروی جدید، از هزار و ۹۰۰ نفر به چهار هزار نفر رسیده است، گفت: بر همین اساس تعداد پرونده به ازای هر نفر مددکار به ۴۰۰ عدد کاهش یافت.


وی با اشاره به اینکه تمامی خانوارهای تحت حمایت از دفترچه‌های بیمه درمان شهری یا روستایی برخوردارند، افزود: اگرچه تمام مددجویان از بیمه مکمل درمان و پرداخت فرانشیز بهره‌مند هستند اما کمبودها و نواقصی در این زمینه هنوز وجود دارد که باید با همکاری مجلس و دولت این مشکلات حل شود.


پرداخت ماهیانه 300 هزار تومان به خانواده‌های مددجو


فتاح با بیان اینکه تمامی خانوارهای تحت حمایت از سال ۹۴ از خدمات بیمه حوادث منزل و لوازم خانگی برخوردار شده‌اند، ادامه داد: همچنین کمیته امداد حق بیمه حدود ۳۰۰ هزار خانوار مددجو را که بیشتر آنها سرپرست زن دارند ماهانه پرداخت می‌کند تا این افراد بتوانند از خدمات بیمه اجتماعی یا بیمه روستاییان و عشایر استفاده ‌کنند.


وی درباره جامعه آماری کمیته امداد اعلام کرد: حدود یک میلیون زن سرپرست خانوار، ۱.۵ میلیون سالمند، ۱۷۵ هزار یتیم، ۳۳۰ هزار دانش آموز، ۷۳ هزار دانشجو و طلبه، ۳۰ هزار بیمار صعب العلاج و خاص و ۹۰ هزار کودک زیر شش سال دچار سوءتغذیه، ۲۳ هزار خانواده با سرپرست زندانی تحت حمایت هستند.


رئیس کمیته امداد تعداد حامیان طرح اکرام ایتام و محسنین را یک میلیون نفر اعلام کرد و گفت: خوشبختانه مشارکت مردم در طرح‌های این نهاد چشمگیر است به طوری که با حمایت خیران متوسط دریافتی ماهانه هر فرزند یتیم به ۱۴۰ هزار تومان رسیده است.


فتاح تاکید کرد: کمیته امداد از اردوهای جهادی نیروهای انقلابی، جوان و مومن کشور در آبادانی مناطق محروم حمایت مستمر می‌کند.


وی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ منابع بانکی برای وام قرض الحسنه اشتغال مددجویان هزار میلیارد تومان بود که در پایان هزار و صد میلیارد تومان محقق شد، گفت: همچنین سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان از منابع کمیته امداد به اشتغال اختصاص یافت که در نهایت منجر به پرداخت بیش از ۱۰۲ هزار فقره وام اشتغال شد. این رقم معادل ۱۵ درصد از طرح‌های اشتغال‌زایی کل کشور است.


فتاح افزود: امسال نیز منابع بانکی تخصیصی به اشتغال مددجویان دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تعیین شده است که امیدواریم با استفاده از این منابع مالی و مشارکت‌های مردمی در سال ۹۶، ۱۴۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کنیم.


رئیس کمیته امداد متوسط وام اشتغال برای هر مددجوی کمیته امداد را ۱۳ میلیون تومان اعلام کرد و یادآور شد: این رقم در مقایسه با هزینه اشتغال‌زایی در سایر سازمان‌ها و صنایع بسیار پایین و به صرفه است.


وی با بیان اینکه در شرایطی که بانک مرکزی به پالایش و ساماندهی موسسات مالی و اعتباری اهتمام دارد، درخواست کمیته امداد مبنی بر تاسیس صندوق قرض الحسنه امداد ولایت مورد موافقت قرار گرفت، افزود: شعب این صندوق در همه مراکز استان‌ها شروع به کار کرده است و امیدواریم با انتقال حساب کارکنان و مددجویان به این صندوق و جذب سپرده‌های مردمی گامی بسیار موثر در پرداخت وام‌های خرد و آسان شدن تضامین آن برداشته شود. البته تغییر رویکرد کمیته امداد از کمک‌های بلاعوض به قرض الحسنه از اهداف اصلی در ارائه وام به مددجویان است.


رئیس کمیته امداد با اشاره به تصویب لایحه برداشت ۱.۵ میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی با هدف ایجاد اشتغال در روستا و مناطق محروم از دولت و مجلس خواست که اعتبار ویژه‌ای این مبلغ برای خانوارهای تحت حمایت کمیته امداد تعیین کنند تا سهم مددجویان این نهاد به درستی مدیریت شود و محفوظ بماند.


وی با تاکید بر این که مددجویان کمیته امداد با وجود فقر و تنگدستی طبق اذعان همه بانک‌ها کمترین معوقات اقساط و عدم وصول در وام‌ها را داشته‌اند، یادآور شد: اگر در پرداخت اقساط وام‌هایی که در دولت‌های گذشته برای بهسازی مسکن روستایی اخلالی مشاهده می‌شود باید به رفتار و وعده‌های مسئولان وقت توجه شود. بنابراین تقاضای کمیته امداد این است که نمانیدگان مجلس به این مساله وارد شوند و با یک مصوبه راه را برای حل این مشکل هموار کنند.


کمیته امداد در ایجاد فقر نقشی ندارد


فتاح با تاکید بر اینکه کمیته امداد در ایجاد فقر نقش ندارد و تنها متولی رسیدگی به امور محرومان و نیازمندان در کشور است، گفت: باید ریشه‌های فقر شناسایی و رفع شود. کالبدشکافی فقر حکایت از پیچیدگی عوامل تولید فقر و درمان گری آن دارد. بنابراین همه ارکان نظام باید نسبت به مساله فقر اهتمام داشته و همه جانبه به دشمن فقر حمله ور شوند.


وی ادامه داد: کاهش سن فقر، چند لایه شدن فقر، عوارض اجتماعی فقر و زنانه شدن فقر نکات مهمی است که باید مسئولان به آن توجه کنند. واضح است که درمان اصلی فقر، رونق اقتصادی کشور، افزایش درآمد سالانه هر فرد ایرانی، تکیه بر اقتصاد مقاومتی، مبارزه با قاچاق کالا، حل مشکل بیکاری و توجه به ازدواج جوانان است که خوشبختانه تمامی این موارد در اولویت کاری دولت دوازدهم قرار دارد.


وی با بیان اینکه در وضعیت فعلی درباره رسیدگی به محرومان وفاق ملی شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: حتی اگر مسئولان کشور در مساله‌ای هم اختلاف داشته باشند در توجه و رسیدگی به فقرا اتفاق نظر دارند و کمیته امداد نیز در تقویت این عزم ملی خودش را مسئول می‌داند.


رئیس کمیته امداد از اینکه رئیس جمهوری در ابتدای دولت دوازدهم شعار رفع «فقر مطلق» و افزایش پنج برابری مستمری مددجویان را داده است ابراز رضایت کرد و گفت: ما امدادگران این مطالبه را دنبال می کنیم تا در چارچوب مسیر اداری و حقوقی به نتیجه برسد. بر همین اساس در این زمینه با وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی هماهنگ هستیم. همچنین همکاری و هماهنگی بسیار مطلوبی با نهادهای زیر مجموعه نهاد رهبر معظم انقلاب وجود دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب