مشکلات سلامت خراسانیها با سیاسی کاری حل نمیشود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حسن هاشمی، وزیر بهداشت در مراسم آغاز به کار شورای اسلامی شهر مشهد در اظهاراتی با اشاره به تغییر جناح سیاسی منتخبان مردم در مدیریت شهری مشهد گفته بود: از آستان قدس رضوی میخواهیم تا با احترام به رای مردم به مدیریت شهری جدید در مشهد کمک کند و همچنین با توجه به این که دست دولت در حوزه سلامت بسته است و آستان قدس باید در حوزه سلامت هم که خدمت به زائران و مردم است، به کمک دولت بیاید.
چنین اظهارنظرهایی از وزیری که خود ریشه در خراسان دارد تا حد زیادی بعید به نظر میرسید، آنهم در شرایطی که باید به جای پرداختن به مسایل سیاسی، بیشتر در حوزه سلامت تمرکز کنند، زیرا تبعات سیاسی کاری و چنین اظهارنظرهایی به جان و سلامت مردم آسیب میزند. مشکلات اجرای طرح تحول سلامت هنوز در کشور رسیدگی نشده و وعدههای وزیر بهداشت و رئیس جمهور در حوزه سلامت بر زمین مانده و در این شرایطی، درخواست از آستان قدس رضوی برای همکاری با مدیریت شهری تا حد زیادی بلاوجه به نظر میرسد.
همچنین آستان قدس رضوی برای عملکرد خود براساس نیات واقفان برنامهریزی و سیاستگذاری میکند و اختیار هیچگونه دخل و تصرفی در نوع هزینه کرد این درآمد ندارد. البته توجه این آستان به عرصه پزشکی و سلامت در بیمارستان فوق تخصصی رضوی و مجموعه درمانی دارالشفاء و خدمت رسانی به مردم مشهد و زئران هرگز قابل کتمان نخواهد بود که البته گویا خدمات این مجموعههای عظیم درمانی از چشم وزیر بهداشت دور مانده است.
پیام آرای مردم خراسان مشخص است
این اظهارات وزیر بهداشت حاشیهها و واکنشهای نمایندگان مردم استان خراسان را به همراه داشت، به طوری که سیدمحمد باقر عبادی، نماینده مردم بیرجند خطاب به وزیر بهداشت گفت: اگر آرای مردم خراسان رضوی، جنوبی و شمالی را در نظر بگیریم امیدوارم که همه احترام لازم را به آرا مردم داشته باشند و همه پیام مردم را در انتخابات بشنوند؛ مخصوصا پیام مردم محروم استان خراسان جنوبی را که با بسیاری از محرومیتها دست و پنجه نرم میکنند.
او همچنین به وزیر بهداشت یادآوری میکند که برای آستان قدس رضوی دولتهای مختلف تفاوتی ندارد و این نهاد براساس شرع باید درآمدهای خود را در محل نیت واقفان هزینه کند که این موضوع نیز نیازی به توصیه مسئولان و افراد مختلف ندارد؛ زیرا خواه ناخواه همواره اقدامات لازم را در همه عرصههای اجتماعی و فرهنگی براساس نیت واقف انجام میدهد.
عبادی در مورد عملکرد تولیت آستان قدس رضوی میگوید: آستان قدس رضوی طبق قانون به وظایف خود عمل میکند و در راستای مسئولیتهای خود نمیتواند گام بردارد زیرا هر گونه هزینه و اقدامی براساس نیت واقف صورت میگیرد و تولیت آستان قدس در این زمینه اختیاری ندارد.
وظیفه دولت است که نیازهای مردم را مرتفع کند
همچنین جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد به موقوفه بودن آستان قدس رضوی اشاره کرده و میگوید: آستان قدس براساس نیت واقفان اداره میشود و براساس قانون و شرع دست تولیت آستان قدس رضوی آنچنان باز نیست که بتواند به درخواست وزیر بهداشت در مورد نحوه هزینه کرد درآمد موقوفات عمل کند و این وظیفه دولت است که نیازهای مردم را مرتفع کند.
این نماینده مجلس به وزیر بهداشت تاکید میکند که به حوزه کاری و حرفهای خود بپردازد و از اظهار نظر در مورد مسائل دیگر اظهار نظر نکند زیرا مجلس از او نخواسته که برای امکانات و تجهیزات خود در حوزه سلامت از تولیت آستان قدس رضوی کمک بگیرد.
کسری 10 هزار میلیارد تومانی طرح تحول سلامت
اظهارات سیاسی وزیر بهداشت اما در جایی بهتر دیده میشود که مهمترین دستور کار این وزارتخانه در خصوص طرح تحول سلامت با چالشهای جدی روبرو است به طوریکه عبدالرحمن مصری، نماینده مردم در مجلس معتقد است افزایش تعرفههای درمانی ستون فقرات تامین اجتماعی را شکست و در این خصوص میگوید: پس از اجرای طرح تحول سازمان بیمه خدمات درمانی نزدیک به ۱۰ هزارمیلیارد تومان دچار کسری بودجه شد و این میزان کسری موجب شده تا پزشکان و پرستاران در برخی از شهرها یازده ماه کارانه خود را دریافت نکنند که نشان میدهد دولت برنامه کارشناسی برای اجرای این طرح در دست نداشته است.
در نهایت از وزیر بهداشت دولت دوازدهم انتظار میرود که حل مشکلات محرومان و مستضعفان را در دستور کار خود قرار دهد و ابتدا به حل مشکلات طرح تحول سلامت بپردازد و مشکلات چند ساله طرح پزشک خانواده را حل کند تا به بحرانهای جدی و خطراتی مانند ورشکستگی بیمهها و بدهکاری دولت تبدیل نشود زیرا به گفته کریمی قدوسی جیب مردم پر پول نیست و بیت المال یک خزانه بی انتها نیست که هرچه خرج کنند تمام نشود.
انتهای پیام/