دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1396 - 12:28
حاتمی در نشست خبری مطرح کرد؛

برای گسترش رشته‌ها تفویض اختیار کامل داریم

معاون سنجش و نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی از تفویض اختیار کامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به این دانشگاه برای گسترش دوره‌ها و رشته‌ها خبر داد.
کد خبر : 205351

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر جواد حاتمی در نشست خبری که صبح امروز در دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد، به تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در دوره‌های کاردانی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: «ثبت‌نام دوره‌های کاردانی دانشگاه جامع شنبه هفته جاری به پایان رسید و ۹۴ هزار نفر متقاضی پذیرش در این دوره‌ها بودند که پیش‌بینی می‌شود از این تعداد حدود 60 تا 70 هزار نفر پذیر شوند. زمان شروع به تحصیل این دسته از داوطلبان از مهر 96 آغار می‌شود.»


معاون سنحش و نظارت دانشگاه علمی کاربردی‌ ادامه داد: «دانشگاه جامع علمی کاربردی اساسا مهارت‌محور است و و سعی دارد در کنار مباحث نظری‌ یک مهارتی را در فارغ‌التحصیلان ایجاد کند. تمام تلاش ما این بوده که مراکز‌ در کنار واحدهای صنعتی ایجاد شود تا تعامل و ارتباط بین دانشگاه و صنعت ارتقاء یابد‌ و خوشبختانه این مسئله در گروه کشاورزی‌ صادق است اما در حوزه‌های فرهنگ و هنر، مدیریت اجتماعی این قاعده زیاد درست نیست و به همین خاطر‌ عده‌ای نقد‌هایی بر این دانشگاه وارد می‌کنند.»


او افزود: «در مقطع کاردانی‌ دانشگاه جامع علمی کاربردی آزمونی ندارد و ثبت‌نام براساس سوابق تحصیلی و نمرات دیپلم است.»


حاتمی به ثبت‌نام دوره‌های کارشناسی ناپیوسته این دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: «ثبت‌نام دوره‌های کارشناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی از روز گذشته آعاز شده است و تا 5 شهریور ادامه دارد و احتمال تمدید ثبت‌نام این دوره‌ها نیز وجود دارد. یکی از اقدامات این دانشگاه چابک‌سازی آن است و امتیاز ویژه‌ای که دارد این است که دارای چابک‌سازی سازمانی بوده و در حوزه‌های مختلف براساس نیازمندی‌های سازمان‌ها، برنامه‌ درسی را پیشنهاد و تدوین می‌کند.»


معاون سنجش و نظارت دانشگاه علمی کاربردی‌ در ادامه گفت: «برای نیازمندی‌های مختلف بازار کشور به وسیله اداره کل برنامه‌ریزی درسی چارت دانشگاهی تدوین و مصوب‌ می‌شود. مهندسی‌ فناوری صنایع شیمیایی، مهندسی فناوری منابع طبیعی و اراضی، مهندسی فناوری تولید الیاف مصنوعی، کارشناسی ناپیوسته حرفه‌ای بازیگری‌، کارشناسی مدیریت کسب و کار اینترنتی، کارشناسی مدیریت تأمین و فروش محصولات غذایی، کارشناسی‌ ناپیوسته حرفه‌ای مدیریت دفتری، کارشناسی و مدیریت آماد و کنترل اموال در نیروی انتظامی، کارشناسی و مدیریت ترابری در نیروی انتظامی، کارشناسی ناپیوسته حرفه‌ای پد‌افند غیرعامل‌، کارشناسی حرفه‌ای مشاور املاک، کارشناسی حرفه‌ای توانبخشی به افراد کم‌توان ذهنی و مدیریت خدمات بین‌المللی‌ از جمله رشته‌هایی است که امسال به این مجموعه اضافه شده است. به طور کلی برای سال تحصیلی جدید 10 رشته کارشناسی و 5 رشته کاردانی‌ اضافه شده و در 2 سال مجموعاً دانشگاه جامع علمی کاربردی 30 رشته جدید ایجاد کرده است.»


به گفته حاتمی ماموریت‌گرا‌کردن مراکز یکی از اقدامات جدی دانشگاه علمی کاربردی است و به همین خاطر کدرشته‌ محل‌هایی که در راستای ماموریت‌گرا‌کردن عمل نکرده حذف می‌شود و امسال نیز در همین راستا تعداد کدرشته‌ محل‌ها از 12 هزار به 8 هزار و 600 کدرشته‌ محل کاهش پیدا کرده است.


او به دوره‌های کارشناسی‌ارشد در دانشگاه علمی کاربردی هم اشاره کرد و گفت: «تربیت دانشجو در مقطع ارشد هیچ منع قانونی برای دانشگاه ندارد اما دانشجویانی که در دو سال اخیر در این مقطع مشغول به تحصیل شده هنوز 50 درصد از آنها فارغ‌التحصیل‌ نشده‌اند و به نظر من دانشگاه علمی کاربردی در مقطع کارشناسی ارشد پتانسیل لازم را برای تربیت دانشجو در زمان حال ندارد. رشته‌هایی که ما تصویب می‌کنیم به این صورت نیست که مجددا به شورای گسترش برود و مجوز بگیرد، خیر در آنجا فقط درخواست را امضا می‌کنند چون تفویض اختیار کامل از وزارت علوم در گسترش رشته‌ها و دوره‌ها داریم.»


حاتمی افزود: «در مقطع کاردانی 287 هزار نفر ظرفیت پذیرش داریم که از این تعداد یک سوم ثبت‌نامی داریم و همچنین در مقطع کارشناسی‌ 3 هزار و 470 کدرشته‌ محل تحصیلی دانشگاه جامع دارد که 181 هزار نفر ظرفیت پذیرش داریم. سیستم‌های ارتباط و ناوبری‌ هوایی بالگرد‌، نگهداری و تعمیر بالگرد‌، کاردانی ناپیوسته حرفه‌ای انتظامی‌، کاردانی ناپیوسته امور دفتری از جمله رشته‌های جدید این دانشگاه در مقطع کاردانی است که خوشبختانه این مرکز آموزشی کمترین فارغ‌التحصیل بیکار را در بین دانشگاه‌ها دارد البته نباید فراموش کرد که عمده دانشجویان ما شاغل هستند.»


معاون سنجش و نظارت دانشگاه علمی کاربردی به طرح توانمند‌سازی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اشاره کرد و گفت: «برای مثال دانش‌آموخته رشته حقوق دانشگاه تهران یا شهیدبهشتی و ... برای ورود به بازار کار نیاز به یک سری مهارت‌ها و توانمندی‌هایی دارد و دانشگاه جامع اعلام آمادگی کرده است تا در قالب دوره‌های کوتاه‌مدت این مهارت‌ها را به دانشجویان آموزش دهد. ممکن است گفته شود که چگونه دانشگاه جامع می‌تواند دانشجوی دانشگاه تهران یا سایر دانشگاه‌ها را مهارتی کند اما ما این توانایی را در خود می‌بینیم و اعلام هم کرده‌ایم. به همین خاطر متخصصان ما در حال تدوین برنامه‌های متناسب با رشته‌های مختلف هستند.»


حاتمی به طرح رتبه‌بندی مراکز این دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: «یکی از چالشی‌ترین بحث‌های ما در حال حاضر رتبه‌بندی مراکز است و مراکزی که در رتبه 4 و 5 قرار می‌گیرند، وضعیت‌شان وضعیت قرمز خواهد بود و در آستانه تعطیلی قرار می‌گیرند.»


او در پایان گفت: «دانشگاه جامع علمی کاربردی 1200 مرکز دارد، اما در راستای افزایش کیفیت امسال برای پذیرش دوره کاردانی به 830 و برای پذیرش در دوره کارشناسی به 780 مرکز مجوز پذیرش دانشجو دارد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب