دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1396 - 01:08
تازه‌های نشر دانشگاه آزاد اسلامی

ترجمه و تالیف 5 جلد کتاب آموزشی از سوی دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی ساری

پنج جلد کتاب آموزشی مرجع و پرکاربرد برای نخستین بار توسط دانشجویان دکتری تخصصی و اعضای هیات علمی گروه های مدیریت آموزشی، مدیریت آموزش عالی، کارآفرینی آموزش عالی، برنامه‌ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری تالیف و ترجمه شد.
کد خبر : 205045

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این باره اظهار کرد: «این روزها، کتاب کم نیست همچنان که نویسنده کم نیست. دسترسی به نوشته‌های دیگران هم عموماً در حد یک جستجوی گوگل، ساده است. آنچه می‌تواند ارزشمند باشد، آشنایی با کتاب ها و نویسندگانی است که شناختن آنها می‌تواند دریچه‌ای به یک دنیای تازه باشد.»


دکتر مریم تقوایی یزدی ادامه داد: «در بخش معرفی کتاب می‌کوشیم از میان انبوه کتاب های مدیریت، مواردی را که با درس‌های اصلی یادگیرندگان در ارتباط هستند و می‌توانند مورد استفاده علاقه‌مندان به حوزه های علوم تربیتی و ... قرار بگیرند را معرفی کنیم. تلاش می‌کنیم در معرفی کتاب ها، به این مسئله توجه داشته باشیم که نویسندگان متعهد به نگرش علمی و کاربردی بوده و آثار آنها، در فضای اقتصادی و فرهنگ کسب و کار ایرانی قابل استفاده باشد. این پنج کتاب، برای نخستین بار در ایران ترجمه شده است.»


تقوایی گفت: «معمولاً معرفی کتاب، کامل‌تر و دقیق‌تر و با مروری بر محتوای کتاب انجام می‌شود تا برای یادگیرندگان، قابل استفاده باشد. هر نویسنده‌ای سعی می‌کند اندیشه‌ای بسازد که جهان را بامعناتر کند. ممکن است نویسنده‌ای در این عرصه بیشتر موفق باشد و نویسنده دیگر کمتر؛ آنچه اهمیت دارد تلاش نویسنده در این زمینه است. در سرزمین ما که میراث‌دار اندیشه‌های بزرگ هستیم نوشتن و ترجمه اثری درخشان و پرمخاطب بسیار سخت است.»


وی با بیان اینکه عشق، انگیزه و امیدی که من در این کتاب‌ها دیدم مرا برانگیخت تا این کتاب ها را با همکاری دانشجویان ارزشی و همکاران ارجمندم به فارسی ترجمه کنم افزود: «قطعا دانشجویان و اساتیدی که در ترجمه کتاب نقش داشته اند با این کتاب ها زندگی کرده اند. دو مفهوم کلیدی در افکار همه مترجمان، یادگیری و تجربه کردن هست. وضعیت حاضر، زحمت کشیدن و وقت گذاشتن برای تالیف یا ترجمه کتاب و تلاش مولفان و مترجمان را برای خلق اثر تازه به چالش می‌کشد. نویسنده یعنی فردی اهل تفکر نه اهل نمایش! جایگاه ادب و هنر بویژه نویسندگان و مترجمان دانشگاهی باید به‌وسیله‌ آن کسانی که مدعی ادب و هنر و بانی این کارند، حفظ و تثبیت بشود.»


تقوایی یزدی با بیان اینکه این پنج کتاب قابل استفاده استادان دانشگاه، مدیران دانشگاهی، بویژه دانشجویان مقطع دکتری تخصصی گروه های مدیریت آموزشی، مدیریت آموزش عالی، کارآفرینی آموزش عالی، برنامه-ریزی درسی و همه کسانی که با رویکرد آموزش و یادگیری سر و کار دارند، مفید است به معرفی هریک از کتاب های آموزشی گروه های مختلف پرداخت.



نخستین کتاب با عنوان « ارزیابی نتایج یادگیری در آموزش عالی» است که توسط دانشجویان دکتری تخصصی رشته مدیریت آموزش عالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری ورودی 95 با نظارت دکتر مریم تقوایی یزدی و دکتر رضا یوسفی سعید آبادی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری چاپ شد.


این کتاب با هدف ارزیابی نتایج یادگیری در آموزش عالی، به منظور تکمیل ارزیابی نهادی با ایجاد ارزیابی مستقیم نتیجه یادگیری دانشجویان در سطوح جهانی می‌باشد و به توانمند سازی مؤسسات به منظور مقایسه و ارزیابی عملکرد دانشجویان در بین هم سطحان خود - به عنوان بخشی از تلاش‌های قابل توسعه - می‌پردازد.



«دیدگاه های جدید در برنامه درسی یادگیری و ارزیابی- ارزیابی آموزشی ،سیستم‌های هنجاری و شیوه‌های نهادی» عنوان کتاب دیگری است که توسط دانشجویان دکتری رشته برنامه ریزی درسی زهرا اکبرزاده، عبداله جعفری سنگسرکی، هانیه خدادادی تیرکلایی، فیروزه دردی محمدی، مسعود رضایی امیر گوابر، مریم طالبیان درزی، زینب فرجی ماهفروزی، منا مهدی زاده اشرفی، مریم نعمتی و راضیه نوری و با نظارت دکتر وحید فلاح و دکتر مریم تقوایی یزدی اعضای هیات علمی واحد ساری ترجمه و چاپ شد.


کتاب حاضر در راستای دانش آموزش و پرورش، یادگیری، سنجش و برنامه ریزی درسی (و روابط میان آن‌ها) از منظری متفاوت و با هدف ایجاد چالش، بحث و گفت‌وگو است. این کتاب نیز قابل استفاده استادان دانشگاه، مدیران و معلمان به‌ویژه برنامه ریزان درسی، دانشجویان و متناسب با رویکرد آموزشی است.



سومین کتاب با عنوان تدریس مبتنی بر مدل سازی در آموزش عالی، انواع مدل ها و مدل سازی در آموزش علمی- «انواع مدل ها و مدل سازی در آموزش علمی»" است که به واسطه تلاش های دانشجویان دکتری رشته مدیریت آموزشی با حمایت و هدایت دکتر مریم تقوایی یزدی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری توسط انتشارات علیم نور به چاپ رسید.


در این کتاب سه هدف دنبال می شود: اول، یافته‌های مختلف ادبیات‌ها را با هم جمع، ارزیابی و آن‌ها را یکپارچه می‌کند که به دانش کنونی زمینه‌ی کلی مدل‌سازی در آموزش علوم کمک می‌نماید. دوم، کمک اصلی مدل‌سازی به برنامه‌ی درسی علمی را توجیه می‌کند. سوم، تحقیق و کار توسعه‌ای را که هنوز برای آن کمک باید در اعمال کلاس درس فهمیده شود، مشخص می‌کند؛ به این ترتیب، این کتاب دارای شش مخاطب است که دارای اشتراک‌ هستند.



کتاب بعدی و چهارم کتابی با عنوان «عدم اطمینان در تصمیم گیری کارآفرینی، مزیت رقابتی، خلاقیت استراتژیکی» است که با تلاش مهدی ابونوری، آسیه ایری، سیده پریسا حسینی کردخیلی، فخرالدین رستمی قادی، سید یاسر سلیم بهرامی، معصومه عمواکبردخت امیری، فرشاد گوران اوریمی، محمد مهدی پناه دانشجویان دوره دکتری تخصصی کارآفرینی- آموزش عالی واحد ساری و با حمایت و نظارت دکتر مریم تقوایی یزدی عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری منتشر شد.


در این کتاب، فواید رقابتی خلاقیت استراتژیک، شرایط مربوط به ارزیابی تصمیم‌گیری‌های تجاری آتی را در شرایط بالا بودن عدم اطمینان بررسی می‌شود؛ البته پیشرفت در آینده، گستردگی در آینده و حال است. بسیاری از کتابهای کارآفرینی، ظاهراً به این فرض نوشته شده اند که یک کارآفرین، فرصت ندارد کتاب های مدیریتی زیادی بخواند و آنها کوشیده‌اند عصاره‌ای از مدیریت کسب و کار را در یک کتاب گرد آورند.



پژوهشی در ارتقای کارآفرینی - «استراتژی‌ها و توصیه‌های کاربردی برای یک حرفه ی علمی موفق» عنوان پنجمین کتابی است که با سعی زیبا پذیرفته، سیدمهدی خاکزادیان، رامین روحی، گلاره محقق دقیق، الهه معصومی، سید مجتبی موسویان، حسین نجفی نودیجه، بهزاد هدایت پور افشاری دانشجویان دوره دکتری تخصصی کارآفرینی- آموزش عالی با رهنمودهای دکتر مریم تقوایی یزدی ترجمه و چاپ کردند.


تقوایی یزدی با بیان اینکه هر فصلی از کتاب ها به تنهایی مانند یک کتاب کامل است و در هر فرایند، فراز و نشیب‌های بسیاری وجود دارد اظهار کرد: نویسندگان این کتاب ها با این باور که مخاطبان با درک دقیقی از مباحث کارآفرینی و منشاء آن، می‌توانند فعالیت خود را شروع کنند و ابراز امیدواری کرد که از طریق این کتاب توانسته باشند (با تأکید بر اهمیت علاقه، یکپارچگی، کنجکاوی و همکاری) به برخی از جزییات در مورد نقش یک پژوهشگر در عرصه‌‌ی کارآفرینی اشاره کرده باشند! و بر این اعتقاد هستند که برای این‌که به عنوان یک پژوهشگر عرصه‌ی کارآفرینی موفق باشیم، نیازمندیم که با نگرش نوآورانه به تحقیق بنگریم.


تقوایی یزدی از دکتر وحید فلاح مدیر گروه دکتری تخصصی برنامه ریزی درسی و فلسفه تعلیم و تربیت و دکتر رضا یوسفی سعید آبادی مدیر گروه مدیریت اجرایی و دانشجویان گروه های دکتری تخصصی گروه های مدیریت آموزشی، مدیریت آموزش عالی، کارآفرینی آموزش عالی، برنامه-ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری که در ترجمه و تالیف کتاب ها تلاش مجدانه داشته اند قدردانی کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب