دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1396 - 14:39
جهانگیری در جلسه تودیع احمدی پور و معارفه مونسان؛

میراث فرهنگی می‌تواند یکی از عوامل مهم توسعه ایران باشد

جلسه تودیع زهرا احمدی پور و معارفه علی اصغر مونسان به عنوان ریاست سازمان میراث فرهنگی امروز 30 مردادماه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری و جمعی از نمایندگان مجلس  برگزار شد.
کد خبر : 205030

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، جلالی نماینده مجلس در جلسه تودیع زهرا احمدی پور و معارفه علی اصغر مونسان، جایگاه گردشگری را جایگاه فرهنگ، جایگاه دیپلماسی، جایگاه ارتباط و روابط خارجی و شناخت دانست و افزود: «اگر از منظرهای مختلف به این امر نگاه کنیم باید به گردشگری کشور بیشتر بپردازیم. این شایسته جمهوری اسلامی ایران نیست که ما از تراز منفی در گردشگری برخوردار باشیم و میزانی که گردشگر از کشور خارج می‌شود بیش از 11 میلیارد دلار باشد، در حالی که در ورود گردشگر با میزان کمتری روبه رو هستیم.»


وی ادامه داد: «امیدوارم در جذب گردشگر همه تلاش کنند. اینکه همه انتظارات را به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معطوف کنیم، منصفانه نیست بلکه باید سیاست‌ها شفاف باشد و حوزه‌های مختلف اراده جدی داشته باشند و در نگاه فرهنگی تغییراتی متناسب با جذب گردشگری ایجاد شود و اقدامات رفاهی مناسب داشته باشیم.»


این نماینده مجلس تصریح کرد: «در مجلس شورای اسلامی برنامه‌های خوبی به عنوان برنامه ششم توسعه برای حوزه گردشگری در نظر گرفته شده است و این آمادگی نیز وجود دارد که با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کارهای جدی‌تری را انجام دهیم و در جایی که نیاز به تنقیح قوانین است، پیش‌نویس لازم به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.»


وی ضمن تشکر از زهرا احمدی پور عنوان کرد: «وی متدیانه و با همه وجود و توان خود مایه گذاشته است اگرچه فرصت وی کوتاه بود و شاید باید انتظارات را معطوف به این دوران کوتاه کرد.»


جلالی درباره عملکرد و کارنامه مونسان نیز اعلام کرد: «وی را سالهاست می‌شناسم. او مردی پرتوان، نخبه و عالم است و در مدیریت اجرایی بخش‌های مختلف توانمندی‌هایی دارد که متناسب با پیشینه وی است. او تحول بزرگی در کیش ایجاد کرد و جزایر جانبی چون هندورابی را فعال کرد که این امر نیز کار بزرگی است. مونسان در بحث عمرانی و نهادهای مذهبی، دینی نیز عملکرد درخشانی داشته است و امروز حوزه فعالیت وی وسیع تر شد و با ارتباطات خوبی که با مجلس و دولت دارد انتظار می‌رود تحولات خوبی در این حوزه ایجاد شود.»


وی در پایان سخنانش مجلس شورای اسلامی را آماده اصلاح قوانین معرفی کرد.


اسحاق جهانگیری جلسات تودیع و معارفه را سنت شایسته‌ای دانست که از مدیرانی که مسئولیت داشته تقدیر می‌شود و به مسئول جدید خوشامد گفته می‌شود.


فرصت حضور بانوان در سطح کلان مدیریتی


وی احمدی‌پور را مدیر شایسته و پرتلاش معرفی کرد و افزود: «در دوره زمانی کوتاه برحسب نیازی که دولت داشت، مسئولیت سازمان را برعهده گرفت و با تلاش و پاکدستی آن را به اینجا رساند. من از او به عنوان مدیر شایسته و زن توانمندی که در سطح کلان مسئولیت‌ پذیرفت، تقدیر و تشکر می‌کنم.»


جهانگیری در بخشی دیگر اعلام کرد: «این فرصت را باید برای زنان فراهم کنیم که در سطح کلان مدیریتی حاضر شوند. کشور نمی‌تواند نسبت به نیمی از جمعیت خود بی‌تفاوت عبور کند و فرصتی برای آن مهیا نکند. حتما یکی از اصلی‌ترین جهت‌گیری‌های دولت دوازدهم، حضور زنان در سطح مدیریت کلان است. پس از احمدی‌پور و دیگر زنان جامعه در بخش‌های مختلف استفاده خواهد شد.»


وی سهم زنان در مدیریت کشور را 22 درصد معرفی کرد و افزود: «ممکن است بنگاه‌ها یا نهادهایی که عموما خانم‌ها هستند شامل مدارس دخترانه نیز در این محاسبه در نظر گرفته شده باشد، اما امیدوارم در بقیه بخش‌ها نیز این سهم به 30درصد افزایش پیدا کند.»


وی مونسان را از مدیران موفق معرفی کرد و افزود: «او تجربه زیادی در مسئولیت‌هایش داشته و ریاستش امروز در سازمان میراث فرهنگی، فرصت جدیدی برای وی و سازمان است تا دوران جدیدی را آغاز کند.»


جهانگیری گفت: «غیر از سنت حسنه تودیع و معارفه، این مراسم فرصتی است تا به برخی از سیاست‌ها و اولویت‌های دولت دوازدهم اشاره کنیم. من لازم می‌دانم به همکاری مجلس شورای اسلامی در مباحثی که برای صلاحیت وزرا بود، اشاره داشته باشم که نمایشی از دموکراسی، آزادی و اخلاق‌مداری بود. انصافا نقدهای جدی و اخلاقی در این جلسات مطرح شد، اما عمدتا به مسائل کاری و مدیریتی پرداخته می‌شد و در نهایت رای خوبی نیز مجلس به وزرای پیشنهادی داد.»


نیاز به فعالیت هم‌راستای ارگان‌های نظام


معاون اول ریاست جمهوری تصریح کرد: «بیش از دوسوم وزرای پیشنهادی از مجلس رای گرفتند و ما فکر می‌کنیم که چالش‌های جدی پیش‌روی ملت است. این روزها چالش‌های موجود به عنوان ابرچالش نام برده می‌شود که باید به زودی به آن پرداخته شود. فکر می‌کنیم که نمی‌توانیم به راحتی از این مسیر عبور کنیم. چرا که مردم در 29 اردیبهشت‌ماه مطالبات جدی و زیادی را مطرح کردند و می‌خواستند که رئیس‌جمهور نسبت به اجرای آن قول داده و وعده‌هایش را تحقق بخشد. دولت دوازدهم راه سخت و پیچیده‌ای را پیش‌رو دارد که تنها با همکاری قابل طی کردن است. این موضوعات تنها موضوع دولت نیست، بلکه موضوع کل کشور است و آنچه روز گذشته در مجلس شاهد بودیم نشان داد که مجلس و دولت می‌خواهند در یک مسیر با قدرت در کنار هم پیش روند، بنابراین نیاز است تا بقیه ارگان‌های نظام نیز هم راستا با هم فعالیت کنند. ما نیاز به تفاهم داریم و مدیران با هر توانمندی و جهت‌گیری باید فضای خدمت برایشان فراهم شود. دولت دوازدهم وظیفه‌اش این است پیشگام شود و این تفاهم را ایجاد کند تا این مسیر را با انسجام طی کنیم. فکر می‌کنم با پشتیبانی مقام معظم رهبری و مردم و ارکان نظام این امر به نحو مطلوب را پیش خواهیم برد.»


جهانگیری تاکید کرد: «با تعیین وزرا و در تمام دستگاه‌ها، به معاونان رئیس‌جمهور پیوستی به عنوان اولویت‌های دولت دوازدهم ابلاغ شده است. در سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سه موضوع مهمی که در جامعه ما جهان فعلی و پیرامون به آن اهمیت داده می‌شود سه‌ موضوع میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است و این در حالی است که در جلسات صرفا به گفتن وضعیت اکتفا می‌شود؛ چرا‌ که هر سه موضوع اهمیت‌های زیادی دارند، اما باید بپذیریم در جهانی زندگی می‌کنیم که هر روز دستخوش تحولات جدی است. سرمایه‌ها تبدیل به سرمایه‌های جدیدی شده‌اند و دارایی‌ها، دارایی‌های جدیدی هستند و الان دارایی‌‌های فیزیکی نمی‌بینیم، لذا باید دید امکاناتی که در اختیار داریم را چطور می‌توانیم گسترش دهیم؟ میراث فرهنگی یکی از منابع اقتدار کشور است. در سطح جهان کشورهایی که از پشتوانه تمدنی برخوردار باشند، از اقتدار خوبی در دنیا برخوردار هستند. چه میراث ملموس و چه ناملموس این شرایط را برای ایران ایجاد کرده و ما می‌توانیم بگوییم که بودیم، چه داشتیم، چه می‌توانیم باشیم و چه داشته باشیم. میراث فرهنگی نه تنها چیزی مربوط به گذشته بوده، بلکه امروز و آینده بشریت به میراث فرهنگی بستگی دارد و باید فهم درستی از آن داشته باشیم و به درستی از آن برای توسعه استفاده کنیم.»


میراث فرهنگی می‌تواند عامل توسعه منابع و سرمایه ایران باشد


جهانگیری دغدغه خود را مساله توسعه ایران دانست و ادامه داد: «میراث فرهنگی می‌تواند یکی از عوامل مهم توسعه ایران باشد. میراث فرهنگی می‌تواند عامل توسعه منابع و سرمایه ایران باشد و گردشگری نیز به همین شیوه عمل کند. وقتی به وضعیت دنیا نگاه می‌کنیم همه‌چیز در حد صنعتی شدن است و آنجایی که از جغرافیای زیبایی برخوردار است، فرصتی برای گردش مردم دنیا و آن کشور محسوب می‌شود. ایران زیباست و خداوند نعمت بزرگی به این کشور عطا کرده، چرا که در کنار تمدن ایران این سرمایه نیز ایجاد شده که می‌تواند موقعیت ایران را در گردشگری تثبیت کند. گردشگری می‌تواند پیش از سنت برای توسعه موثر باشد. اگر امروز از ایجاد اشتغال مولد، اقتصاد مقاومتی، سرمایه‌گذاری و توسعه پایدار سخن می‌گوییم باید به مقوله گردشگری به صورت جدی فکر کنیم. در بحث صنایع‌دستی در دورافتاده‌ترین مناطق، پیر، جوان، کهنسال، زن و مرد را می‌بینیم که هنر خود را با ابزار ساده به صنعت چشم‌نواز تبدیل می‌کند که البته طالب زیادی در دنیا دارد.»


معاون ریاست جمهوری چالش‌های موجود را فراسازمانی و درون‌سازمانی تعبیر کرد و افزود: «در چالش‌های درونی سه بخش صنایع‌دستی، میراث‌فرهنگی و گردشگری هریک خود را بخش اصلی می‌دانند و دو بخش دیگر جزو پیکره واحد این سازمان نیستند، در حالی که مدیران این سازمان تا امروز تلاش کردند که توسعه هریک، دیگری را پیش ببرد. در بخش چالش‌های فراسازمانی که در سطح کلی است، ما هنوز در حوزه حاکمیتی شرایط برای فهم مشترک در زمینه سه موضوع میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری پیدا نکردیم.»


وی در بخش پایانی سخنانش اظهار کرد: «ما باید با کشورهایی که طرف تعامل هستند ارتباط برقرار کنیم و موانع زیرساختی را مرتفع کنیم و به بخش خصوصی فرصت دهیم تا در کنارمان عملکرد مطلوبی داشته باشد و موانع فرهنگی را در کنار ما برطرف کند. موانع ساختاری را که برای توسعه این سه موضوع تاثیرگذار بوده باید از میان برود که البته بخش عمده این مهم برعهده سازمان است. سازمان میراث فرهنگی باید با عملکردش دولت و مجلس را نیز با خود همراه کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب