دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نشان عکاس سال به عکاسان برتر مطبوعاتی اعطا شد/ عکاسان ایران خانه دار می شوند

در قالب نخستین آیین اعطای نشان عکاس سال مطبوعاتی ایران، نشان عکاس سال در 7 بخش مستند، خبری، ورزشی، زن، استانی، پیشگامان و روزنامه ها به عکاسان مطبوعاتی برگزیده اعطا شد.
کد خبر : 204493

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نخستین دوره از آیین اعطای نشان عکاس سال مطبوعاتی ایران، عصر امروز (شنبه 28 مرداد) با حضور احمد مسجدجامعی؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران، حسین انتظامی معاون امورمطبوعاتی وزارت فرهنگ، کمال خرازی رئیس شواری راهبردی وزارت امورخارجه و مجید رجبی‌معمار رئیس خانه هنرمندان برگزار شد.


ضرورت سختگیری و آموزش به عکاسان


انتظامی در این مراسم، ضمن تاکید بر اهمیت سخت‌گیری در پذیرش عکاسان تازه‌کار به مجموعه عکاسان مطبوعاتی گفت: باید نسبت به ورود عکاسان جدید و مسائل آموزشی آنان، سختگیر بود تا شاهد رشد و بالندگی عکاسی مطبوعاتی در کشور باشیم.


وی همچنین درباره رویکرد دولت در زمینه واسپاری امور به صنوف، اظهار داشت: حرفه عکاسی مطبوعاتی، دشواری‌های زیادی دارد و عکاسان با متحمل شدن سختی‌های فراوان، فرهنگ تصویری جامعه را ثبت می‌کنند.


نیاز به خبرگزاری‌های تصویری


احمد مسجد جامعی در بخش دیگری از این مراسم، بر ضرورت ایجاد خبرگزاری‌های تصویری تاکید کرد و گفت: مردم در حال حاضر بخش قابل توجهی از اخبار را در قالب تصاویر خبری متوجه می‌شوند و پیگیری می‌کنند و کمتر کسی برای خواندن اخبار، وقت می‌گذارد.


عضو شورای اسلامی شهر تهران، همچنین درباره اهمیت کار عکاسان مطبوعاتی که وقایع و رویدادها را به تصویر می‌کشند، اظهار داشت: عکاسان جدید با شیوه‌های نوین راه عکاسان قدیمی را کامل کرده‌اند.


خانه عکاسان در خیابان شریعتی


مجید رجبی معمار رییس خانه هنرمندان نیز در این مراسم، با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات عکاسان و ضروریات عصر تصویر و رسانه، ادامه داد: انجمن عکاسان یکی از 14 انجمن هنری است که ما در نظر داریم همانند انجمن خوشنویسان، مکان مناسب و مستقلی را به آن ها اختصاص دهیم.


وی سخنان خود را با تاسیس خانه‌ای برای انجمن عکاسان از پی گرفت و گفت: خانه‌ای در خیابان شریعتی تهران برای انجمن عکاسان در نظر گرفته‌ایم تا با خاطر آسوده و امکانات مناسب به فعالیت خود ادامه دهند.


عکاسی در خدمت وطن و منافع ملی


کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی نیز در این مراسم، ضمن تاکید بر اهمیت کار عکاسان، گفت: اگر عکاسان هنرشان را برای دفاع از وطن و منافع ملی بکار گیرند، تاثیر بسیاری در جامعه خواهند گذاشت. همانطور که عکاسی در ایران و از اوایل انقلاب، همواره هنری تاثیر گذار بوده است.


وی همچنین با اشاره به عکاسی در سال‌های جنگ ادامه داد: بسیاری از عکاسان ما در زمان جنگ با فداکاری تصاویر دفاع مقدس را نشان دادند و با عکس‌های خود، تاثیرات زیادی را بر جامعه می‌گذاشتند.


خرازی گفت: اگر عکاسان هنرشان را برای دفاع از وطن و منافع ملی بکار گیرند، تاثیر بسیاری در جامعه خواهند گذاشت. بطور مثال عکس هایی که از شهید حججی گرفته شد، نمونه بارز زحمات عکاسان و ایستادگی در برابر بیگانگان است.


اهدای جوایز برتر


در ادامه این مراسم ضمن تقدیر از خانواده زنده یادعلیرضا سلطانی‌فر عکاس ورزشی کشور، به چند تن از پیشکسوتان عکاس از جمله یدالله وزیری، کهن بانی، منوچهر یگانه دوست و عزیزالله نعیمی به رسم یاد بود هدایایی اهدا شد.


تندیس عکاس برتر در بخش پیشگامان از میان علی کاوه، محمد صیاد و محسن شاندیز به دلیل سن بیشتر به علی کاوه اهدا شد و فرهاد کاوه برای گرفتن لوح به جای پدر که در حال حاضر در فرانسه است، روی صحنه رفت.


در بخش عکاس روزنامه ها نیز از میان روزنامه اعتماد، ایران و همشهری نشان روزنامه برتر به روزنامه ایران رسید که ابوالفضل نساجی دبیرعکس روزنامه ایران به همراه محمد تقی روغنی ها مدیرعامل موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران جایزه را دریافت کردند.


- در بخش عکاس استانی جایزه برتر به محسن اسماعیل زاده از خراسان رسید.
- نشان عکاس زن سال مطبوعاتی ایران نیز به مونا گوبه فکر اهدا شد.
- در بخش عکس ورزشی نیز یونس علی شیری نشان برتر را دریافت کرد.
- نشان عکاس مستند سال مطبوعاتی ایران نیز به علی‌حامد حق‌دوست اهدا شد.
- در بخش عکس خبری نیز امید وهاب زاده نشان برتر را دریافت کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب