دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 تير 1394 - 10:12

معاون وزیر خارجه اسرائیل: بر سر ممانعت از «توافق بد» با آمریکا متفق‌القولیم

معاون وزیر امورخارجه اسرائیل در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه «فیگارو» گفت: رهبران فلسطینی حل نزاع کنونی را به مصلحت خود نمی‌بینند و از این رو است که پس از گذشت 20 سال، بیشتر یهودیان معتقدند که از درون مذاکرات سازش، شریکی برای اجرای صلح بیرون نخواهد آمد.
کد خبر : 20422

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «زیپی هاتوولی» 36 ساله از حزب «لیکود» که به‌تازگی به‌عنوان وزیر امورخارجه اسرائیل منصوب شده است، مخالف شدید راهکار تشکیل دو دولت است.


براساس این گزارش، «هاتوولی» در مصاحبه با روزنامه «فیگارو» درباره طرح جدید دولت فرانسه برای ارائه به شورای امنیت سازمان ملل متحد که بر مبنای آن 18 ماه مهلت برای دستیابی به توافق میان اسرائیل و فلسطین تعیین شده است، گفت: مسلما یهودیان (چه جناح راست یا چپ) گفت‌وگوی مستقیم با طرف‌های مختلف را تنها راه‌حل این موضوع می‌دانند، اما ما معتقدیم که رهبران فلسطینی (با حمایت برخی کشورها) سال‌ها است که تلاش می‌کنند درگیری را فرامنطقه‌ای کنند و این موضوع نه تنها برای اسرائیل بلکه برای آن‌ها بسیار خطرناک است. در نهایت اینکه ما از صدور قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد که از تشکیلات نظامی ما حمایت کند، جلوگیری نمی‌کنیم. اما آنچه در پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی فرانسه مشاهده می‌کنیم نتیجه عکس دارد زیرا این توهم را در فلسطینیان ایجاد می‌کند که می‌توانند بدون اینکه چیزی واگذار کنند، از نهادهای بین‌المللی تسهیلات و حمایت دریافت کنند.


«هاتوولی» درباره موضع کنونی اسرائیل درقبال تشکیل دولت فلسطینی، تاکید کرد: «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل در سال 2009 در سخنانی در دانشگاه «بار ایلان» گفته بود که دولت فلسطینی تنها با شروط مشخصی تشکیل می‌شود. نخست اینکه، فلسطینیان باید به (موجودیت) «اسرائیل» به‌عنوان دولتی یهودی اعتراف کنند و این در حالی است که آن‌ها بارها این موضوع را رد کرده‌اند زیرا درگیر جامعه‌ای هستند که در آن «افراطیون» حرف نخست را می‌زنند و آن‌ها موجودیت «اسرائیل» را رد و در رویای خود اسرائیل را دولتی عربی یا دو ملیتی مقایسه می‌کنند.


وی افزود: از سوی دیگر رهبران فلسطینی حل نزاع کنونی را به مصلحت خود نمی‌بینند و از این رو است که پس از گذشت 20 سال، بیشتر یهودیان معتقدند که از درون مذاکرات، شریکی برای اجرای صلح بیرون نخواهد آمد. آن‌ها اعتماد به‌نفس خود را از دست داده‌اند و خطر نمی‌کنند. همه شاهد بودند که اسرائیل از نوار غزه عقب‌نشینی کرد ولی حتی کمک‌های منطقه‌ای نیز نتوانست منجر به گسترش صلح شود.


خبرنگار «فیگارو» پرسید منظورتان از اینکه در مقابل کارکنان وزارت امورخارجه فرانسه گفتید که «اسرائیل و کرانه باختری خاک ما است و ما آن را آباد می‌کنیم و بدین سبب عذرخواهی نخواهیم کرد»، چیست؟ وزیر امورخارجه اسرائیل در پاسخ گفت: من بر لزوم دفاع از مواضع عادلانه اسرائیل تاکید کردم و این در حالی است که بسیاری (بی دلیل) اینگونه توصیف می‌کنند که ما سرزمین خودمان را اشغال کرده‌ایم. معتقدم که باید به همه امور با نگرشی صحیح پرداخت زیرا گام برداشتن در مسیر صلح ممکن نیست مگر اینکه ما قائل به واقعیت‌های تاریخی باشیم.


وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: اقدام دیپلماتیک فرانسه در ارائه پیش‌نویس قطعنامه به شورای امنیت سازمان ملل متحد در روابط دوجانبه فرانسه و اسرائیل تاثیرگذار نیست. همیشه به آمریکایی‌ها گفته‌ایم که با وجود اختلافات، ما با یکدیگر مشکلی نداریم و همچون دو دوست که ممکن است گاهی با هم اختلافی پیدا کنند ولی در نهایت با هم صمیمی هستند، هستیم. ما در کنار یکدیگر به مبارزه با تروریسم و یهودی‌ستیزی می‌پردازیم و معتقدیم که باید از توافق بد هسته‌ای با ایران خودداری کرد.


«هاتوولی» درباره اینکه آیا مذاکرات غیر مستقیم حماس و اسرائیل برای دستیابی به توافق آتش‌بس پنج ساله و توافق بر سر ایجاد اسکله بندری در مقابل مدیریت نیمی از آن در سواحل غزه به سود منافع اسرائیل است یا خیر، گفت: این موضوع بسیار پیچیده است و همچنان میان نخست‌وزیر و مقام‌های امنیتی اسرائیل در این‌باره مناقشاتی وجود دارد. در کل ما به چارچوب ذکر شده در کمیته چهارجانبه پایبندیم و ممکن نیست روابطی با گروهی تروریستی که با هدف نابودی اسرائیل شکل گرفته است، برقرار کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب