اقتصاد گردشگری نیازمند همسو شدن هتلها و اقامتگاهها
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، طی 4 سال اخیر رشد بومگردی ایران در دنیا بیشتر شده؛ به نحوی که تا اردیبهشت ماه سال جاری 500 خانه بومگردی در کشور وجود داشت و این میزان با فرارسیدن فصل تابستان و ایام تعطیلات مدارس نسبت به سال گذشته رشد بسیار زیادی داشته است.
اگرچه بومگردی و ساخت خانههای روستایی در اقصی نقاط کشور توانسته بار زیادی از حجم مسافران را ساماندهی کند و از نارضایتی گردشگران نسبت به نداشتن فضای لازم برای اقامت در شهرهای دور و نزدیک، بکاهد اما از سوی دیگر شاهد اعتراض هتلداران بودهایم که به دلیل کمبودن اقامتها در ایام تعطیلات در هتلها بوده است. دلیل خالی ماندن هتلها این است که گردشگران ترجیح میدهند بهجای ماندن در فضای تجملی و فانتزی هتلها که اکثرا هم در بخش مرکزی شهرها جای گرفتهاند، به روستاها مراجعه کنند و با خاطری آرام و خیالی آسوده از ایام خود لذت ببرند.
اگرچه حجم ورود گردشگر با تسهیل روادید و تسریع صدور ویزاها بیش از پیش مهیا شده است، اما از نگاه کارشناسان در حال حاضر ایران در پله نخست رشد گردشگر قرار دارد و با ایجاد امنیت و اقدامات جنبی چون ایجاد اقامتگاه های بومگردی میتواند در این بخش به موفقیتهای بیشتری دست یابد.
بر اساس سخنان افرادی چون مرادی مسئول اقامتگاه بومگردی روستای ساتیاری کرمانشاه، اقامتگاهها نیازمند معرفی است و سازمان میراث فرهنگی با معرفی هرچه بیشتر اقامتگاههای بومگردی در روستاهای هدف میتواند توجه گردشگران زیادی را به جذابیتهای طبیعی ایران جلب کند. این امر هم میتواند اقتصاد گردشگری را رونق بخشد، هم توجه مردم به این حوزه را که میتواند درآمدزایی و شناخت خوبی از ایران ارائه کند را به دنبال داشته باشد. در این میان توریست نیز به عنوان سومین ضلع این معادله از زمانی که در ایران اقامت دارد لذت خواهد برد.
ظاهرا برای رفع نارضایتی هتلدارانی که در ایام تعطیلات همچون سالهای گذشته پرمشغله نیستند نیز باید راهکارهایی در نظر گرفت. شاید یکی از پیشنهادهایی که میشود در این راستا ارائه کرد تخفیفهای ویژه و یا ارائه خدماتی متمایز نسبت به گذشته و یا همکاری مضاعفی باشد که میبایست با همکاری سازمان گردشگری تحقق یابد تا موج گردشگران تجربه متفاوتی در سفرهایشان به ایران داشته باشند.
انتهای پیام/