ویژگیهای وزیر انتخابی علوم از زبان یک مخترع
امیرحسین اسماعیلی خجسته، درباره معیارها و شاخصهای انتخاب وزیر علوم در دولت دوازدهم به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «در هر برههای از زمان انتظارات و ویژگیها از وزیر علوم تغییر پیدا میکند و ما هم توقعات و معیارهای خاصی را از وزیر انتخابی علوم در دولت جدید داریم. بنابراین زمانی که آقای روحانی سکان دولت یازدهم را برعهده گرفت بحث "تعامل با دنیا" را مطرح کرد و خواستار بازگشایی مجدد درهای جهانی به ویژه در حوزههای علمی، تحقیقاتی و فناوری بر روی کشورمان شد.»
او ادامه داد: «رئیس جمهوری باید در انتخاب افراد برای شکلگیری کابینه جدید و معرفی وزیر علوم به همه مسائل گذشته و حال دقت نظر داشته باشد. یعنی از این فضایی که برای کشور، مخترعان و نخبگان با دنیا به وجود آمده باید نهایت استفاده را کرد. بنابراین امیدوارم فردی که قرار است به عنوان وزیر علوم انتخاب و معرفی شود همه شرایط و ویژگیهای لازم را برای همسویی با سیاستهای دولت در پیشبرد همکاری و تعامل دانشگاههای ایرانی با دانشگاههای مطرح دنیا داشته باشد.»
اسماعیلی خجسته در این باره توضیح داد: «وزیر علوم دولت دوازدهم باید برنامههای مدونی در تبادل و جذب دانشجویان ایرانی با دانشگاههای مطرح جهان داشته باشد. از طرفی یکی از دغدغههای مهم وزیر آینده علوم باید اشتغال جوانان به ویژه دانشجویان و دانشآموختگان باشد. چراکه یکی از تعاریفی که درباره تحصیلات تکمیلی به میان میآید این است که باید افراد "کارآمد و متخصص" را برای برای جامعه و عرصههای علمی تربیت کنیم.»
این مخترع در بخش دیگری از سخنان خود به شباهت نوع آموزش در دانشگاههای داخلی با خارجی اشاره کرد و افزود: «به عقیده من باید تغییری در سرفصلهای دانشگاهی رخ دهد؛ متاسفانه برخی از سرفصلهای دروس دانشگاهی از غرب الگوبرداری شده است در حالیکه با استفاده از الگو و فرهنگ بومی و ملی کشور و تغییر سرفصلهای دروس دانشگاهی میتوانیم از تمامی فرصتهای داخلی بهره ببریم.»
او ادامه داد: «متاسفانه ما هنوز آموزشهای لازم را به دانشجویان درباره کارآمدی و تخصصگرایی ندادیم و من امیدوارم فردی که قرار است در جایگاه وزیر علوم قرار بگیرد به این امر توجه جدی داشته باشد.»
اسماعیلی خجسته در پایان گفت: «تاکنون هیچ وزیر علومی به قضیه "مهاجرت نخبگان" توجه نکرده و از نخبه هم تعریف دقیقی ارائه نشده است. طبق آمار رسمی و غیررسمی سالانه بیش از 150 هزار نخبه از کشورمان مهاجرت میکنند. بنابراین وزیرعلوم دولت دوازدهم باید این معضل بزرگ علمی را حل و فصل کند و تدبیری برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان انجام دهد.»
انتهای پیام/