دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مرداد 1396 - 09:18
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

نگاه کمی از وزارت علوم برداشته شود/ ساختار بروکراتیک وزارت علوم راکد است

عضوهیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی تاکید کرد متاسفانه وزرای قبلی همگی به افزایش آمارها و یک نگاه کمی به مجموعه آموزش عالی توجه داشتند و این اسفناک است.
کد خبر : 201092

دکتر محمدعلی حسینی‌زاده درباره شاخص‌های انتخاب وزیر علوم گفت: «مهمترین مشکل دولت‌ها ناکارآمدی وزرا و توجه نکردن به شاخص‌های مهم در انتخاب وزیر بوده است.»


او گفت: «شاخص اول و مهم که باید به آن توجه کرد توان مدیریتی بالا و تخصص در حوزه وزارت علوم است. وزیر را با کارآمدی او می‌سنجند نه با خط‌ ها یا گرایشات سیاسی‌ای که دارد. متاسفانه در وضعیت فعلی به هر وزارتخانه‌ای که می‌رویم مشکلات بزرگی وجود دارد، بنابراین ما به وزیری احتیاج داریم که کارآمد، فعال و متخصص باشد.»


این استاد علوم سیاسی افزود: «در وزارت‌خانه باید ثبات وجود داشته باشد تا روند بهبود شکل بگیرد، در چهار سال گذشته تا حدودی شاهد این پایداری بودیم. البته هر جناح سیاسی که روی کار می‌آید انتظاراتی را ایجاد می‌کند و بر همین اساس طرفداران علاقه‌مندند که هم طیفی‌های کاندیدای منتخب در کابینه باشند، پس نمی‌توان گفت وزیر فراجناحی باشد و اینکه هم‌فکر و هم‌جناح دولت باشد مشکلی نیست البته تا زمانی که لطمه به اصل کار هدایت وزارتخانه نزند.»


حسینی‌زاده درباره مشکلاتی که وزیر جدید باید آنها را رفع کند گفت: «مشکل بزرگی که در وزارت علوم وجود دارد گستردگی بیش از اندازه آن است، با اینکه این وزارتخانه ساختار بسیار مفصلی دارد اما این ساختار و این روند بروکراتیک ناکارآمد و راکد است و مشخص نیست کارش چیست. متاسفانه این گسترده شدن اتفاق افتاده است و وزیر علوم باید برای رفع آن بکوشد.»


او در پایان از نگاه‌های کمّی برای سنجش وزیر گفت: «متاسفانه نگاه‌ها کمّی شده و وزرای قبلی هم فقط به افزایش آمارها توجه می‌کردند. افزایش دانشجو، افزایش دانشگاه، افزایش مقالات، وضعیت دانشگاه‌ها و تولیدات علمی خصوصا در حوزه علوم انسانی اسفناک است، ما دانشجو زیاد داریم اما تولیدات علمی که در مجلات چاپ می‌شود از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است و همینطور هم در حال افت است.»


گفت‌و‌گو از مسعود کیخا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب