دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1394 - 11:33

کشف روش بهبود زخم‌ها با شوک الکتریکی از سوی محقق ایرانی مقیم بریتانیا

دانشمندان بریتانیایی به سرپرستی یک محقق ایرانی با نام اردشیر بیات با استفاده از شوک الکتریکی موفق به کشف روش جدیدی برای سرعت بخشیدن به بهبود جراحت­‌های پزشکی شدند.
کد خبر : 20101

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Gizmag، پژوهش انجام گرفته روی زخم‌­های 40 داوطلب نشان داده است، تحریک الکتریکی سرعت بهبود زخم‌­ها را تا حد قابل قبولی افزایش می‌­دهد.


حال دانشمندان امیدوارند پانسمان و دستگاه­‌هایی که می­‌تواند در درمان انسان، جراحی‌‌­های دامپزشکی، جراحات ورزشی و تروماهای وخیم پزشکی مفید واقع شود را توسعه دهند.


شرکت کنندگان در این تحقیق دارای دو زخم مشابه روی هر بازو بودند. درحالی که زخم روی یکی از بازوها به حال خود گذاشته شد تا خوب شود، زخم دیگر با شوک الکتریکی کوچکی چهار نوبت در طی دو هفته تحت درمان قرار گرفت.


دانشمندان دریافتند که پالس­‌های الکتریکی به پروسه­ رگزایی سرعت می‌­بخشد که منجر به تشکیل عروق خونی جدید و افزایش جریان خون در ناحیه آسیب دیده می­‌شود.


زخم­‌هایی که با تحریک الکتریکی درمان شدند، به طور قابل توجهی سطح، حجم، قطر و عمق کمتری نسبت به زخم­‌هایی که به حال خود رها شدند تا پروسه نرمال بهبودی را بگذرانند، داشتند.


تیم تحقیقاتی دانشگاه منچستر که این پژوهش را انجام داده است، اکنون در حال همکاری با کمپانی به نام آکسفورد بیوالکترونیک به منظور توسعه و پیشرفت فناوری است. در این پروژه پنج ساله سعی در ایجاد تحریک و گرفتن واکنش مشابه و اعمال آن به صورت بالینی است. اعتقاد بر این این است که این کار باعث ایجاد تغییر روند چگونگی مراقبت و درمان جراحت‌­های پوستی­ خواهد شد.


اردشیر بیات، سرپرست این پژوهش می­‌گوید: «در اصل بانداژها در درمان جراحت­‌های حاد و مزمن فقط به عنوان پوشش استفاده می‌­شوند. امیدواریم که این تکنولوژی پانسمان سهم قابل توجهی در بهبود و درمان جراحت­‌ها داشته باشد و به بیماران کمک کند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن دوباره سلامت کامل خود را به دست آورند».


آینده التیام زخم‌­ها بسیار روشن است چراکه در کنار تکنولوژی تحریک الکتریکی، دانشمندان در حال تحقیق و کار کردن روی پروژه­‌هایی مانند درمان با نانوذرات، پوست زخم مصنوعی و ضماد سیلیکونی مخصوص منحنی هستند. با این اوصاف، به زودی شاهد راه یافتن برخی از آنها به در دسترس عموم خواهیم بود و مطمئنا در این صورت زخم‌­های مزمن (زخم­‌هایی که به مدت بیش از شش هفته همچنان باز و تازه می‌­مانند) تنها یک خاطره محو در گذشته خواهند شد.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب