فاز جدید مسابقه تسلیحاتی هند و چین
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از وب سایت استریتس تایمز، پس از سالها تاخیر، نیروی دریایی هند آماده بهرهبرداری از یکی از مرگبارترین جنگافزارهای خود یعنی زیردریایی فوق پیشرفته (INS Kalvari) شده است. این امر، نقطه عطفی در تلاش هند برای بازسازی ناوگان زیردریایی خود به شمار میآید که در مقایسه با ناوگان زیردریایی چین به طور چشمگیری، قدیمیتر است.
چینیها بیش از 60 زیردریایی در اختیار دارند و آهسته و پیوسته حوزه نفوذ خود را در اقیانوس هند گسترش میدهند. استراتژیستهای دهلینو، گسترش حوزه نفوذ چین در اقیانوس هند را یک چالش امنیت ملی بزرگ برای کشورشان میدانند. هندیها تنها حدود 15 زیردریایی در اختیار دارند و از این لحاظ، با فاصله بسیار زیاد پشت سر رقیب منطقهای خود حرکت میکنند.
به گفته یک افسر نیروی دریایی هند، یک زیردریایی دیزلی چین از نوع «کلاسِ یوان» از ماه می (اردیبهشت) وارد آبهای اقیانوس هند شده و هم اکنون نیز در این آب ها در حال انجام ماموریتهای خود است. علاقه نیروی دریایی چین برای حضور در آبهای اقیانوس هند درست زمانی افزایش پیدا کرده که تنش مرزی میان هند و چین هم بالا گرفته است.
افتتاح رسمی نخستین پایگاه خارجی نیروی دریایی چین در جیبوتی واقع در غرب اقیانوس هند، فروش زیردریایی به پاکستان و بنگلادش و بازدید سال گذشته یک زیردریایی هستهای چین از بندر کراچی در پاکستان، نگرانیهای دهلی نو را نسبت به مقاصد آتی پکن افزایش داده و موجب شده است آنها هم برای مقابله با چالشهای احتمالی، تلاشهایشان را برای نوسازی ناوگان زیردریاییهای خود، شدت ببخشند.
طبق برآورد کارشناسان، دولت هند به منظور حفظ توازن در برابر چین و پاکستان، دست کم به 18 زیر دریایی دیزلی، 6 زیر دریایی هستهای و 4 زیردریایی مجهز به سلاحهای هستهای نیاز دارد. هند در سال 2005 قرارداد خرید 6 زیردریایی از نوع اسکورپین را به ارزش 5 میلیارد دلار با دولت فرانسه منعقد کرد اما تحویل نخستین زیردریایی تاکنون به درازا کشیده است. این زیردریاییها دیزلی- الکتریکی هستند و در دسته زیردریاییهای هجومی قرار میگیرند.
انتهای پیام/