تحلیف رئیسجمهوری کانون دیپلماسی جهان
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در این یادداشت نوشت:
برگزاری مراسم شکوهمند و عزتآفرین تحلیف ریاستجمهوری اسلامی ایران در روز شنبه 14 مرداد 1396، نقطه اوج روندی است که با برگزاری انتخاباتی شکوهمند و غرورآفرین در 29 اردیبهشت آغاز شد. انتخابات ریاستجمهوری اسلامی در کشورمان، فرایندی بیبدیل یا حداقل کمنظیر در جهان در سه گام و با سه پیام متفاوت است: گام نخست انتخاب رئیسجمهوری با رأی مستقیم ملت که این همان تبلور و تجلی مردمسالاری است. گام دوم تایید انتخاب مردم و تنفیذ منتخب ملت از سوی رهبری اسلامی که این همان تجلی و تبلور اسلامیت نظام است و گام سوم سوگند رئیسجمهوری در پیشگاه نمایندگان ملت و با حضور نمایندگان قاطبه دولتها، افکار عمومی مردم و نهادهای بینالمللی است که به منزله تایید و پذیرش جهانی نظام مقدس جمهوری اسلامی است. اگر فردای انتخابات ریاستجمهوری، پایانی بود بر رقابتهای جدی و سخت میان رقبای انتخاباتی و آغاز تعامل و همکاری میان همه گروهها و جناحهای سیاسی؛ اما مراسم تحلیف رئیسجمهوری که با حضور نمایندگان کشورها، دولتها، پارلمانها و سازمانهای مختلف جنبه و بعدی جهانی و بینالمللی مییابد؛ به مفهوم تثبیت و تحکیم روند تعامل سازنده با دنیا و تاییدی دوباره بر رویکرد ایراندوستی و ایرانپذیری به جای ایرانهراسی و ایرانستیزی از سوی جامعه جهانی است.
حال با حضور هیاتهای بلندپایه سیاسی، دیپلماتیک و پارلمانی 105 کشور جهان به همراه نمایندگان عالیرتبه بیش از 10 سازمان منطقهای و بینالمللی در مراسم تحلیف رئیسجمهوری که به منزله حضور نمایندگان حدود دوسوم اعضای جامعه بینالمللی است؛ تهران به پایتخت دیپلماتیک جهان و کانون توجه جهانیان تبدیل شده است. حضور گسترده و چشمنواز بیش از 110 هیئت از چهار گوشه جهان در مراسم و آیین تحلیف رئیسجمهوری، توأمان دربردارنده چند پیام مهم برای مردم ایران و جهان است:
1. دنیا به انتخابات ریاستجمهوری و رئیسجمهوری منتخب ملت، به دیده تکریم و تعظیم و احترام نگریسته و آن را مورد تحسین و حمایت قرار میدهد.
2. روند مردمسالاری دینی در ایران، روندی تثبیتشده و جاافتاده و مورد پذیرش و اقبال افکار عمومی جهانیان و قاطبه کشورها و دولتهای دنیاست.
3. حضور 44میلیونی مردم پای صندوقها و رأی 24میلیونی به رئیسجمهوری منتخب به منزله پذیرش و اقبال عمومی ملت ایران به راه و روش اعتدالی و اصلاحطلبانه است که رئیسجمهوری منتخب در چهار سال گذشته در پیش گرفته و این اندیشه و این راه مورد اقبال و پذیرش جامعه جهانی نیز قرار دارد.
4. حضور وسیع و چشمگیر هیئتهای عالیرتبه سیاسی، دیپلماتیک و پارلمانی در مراسم تحلیف رئیسجمهوری، مؤید شکست انگاره باطل ایرانستیزی و ایرانهراسی است که دشمنان کینهتوز نظام اسلامی از جمله رژیم صهیونیستی و برخی رقبای منطقهای درصدد القای آن هستند.
5. حضور این تعداد هیئت بلندپایه از کشورهای مختلف و سازمانهای بینالمللی، از یک سو نشانگر موفقیتآمیزبودن سیاست خارجی فعال، سازنده و تعاملی دولت یازدهم در چهار سال گذشته و از سوی دیگر تایید و تأکیدی است بر ادامه این سیاستها از سوی جامعه جهانی.
6. میوه و ثمره برجام و دیگر موفقیتهای سیاست خارجی کشور را میتوان در چنین برهههای حساس و نقاط عطف تعیینکنندهای چید و درو کرد، آنجا که با وجود فشارهای دیوانهوار سران رژیم صهیونیستی و ترفندهای گوناگون رقبای منطقهای و اقدامات بیمنطق و تحریمها و تحدیدهای از سر استیصال دولتمردان آمریکایی، بازهم شاهد حضور پرشور و پرشعور بیش از 110 هیئت عالیرتبه در مراسم تحلیف رئیسجمهوری منتخب هستیم تا با صدای بلند به ایرانهراسی و ایرانستیزی دشمنان ایران یک «نه» بزرگ بگویند.
7. پیام ایران صلح، دوستی، امنیت، توسعه و رفاه برای همه ملل جهان بوده و خواهد بود و ایران به تمامی آنانی که خواهان حسن نیت و دوستی با ایران هستند، پاسخی مناسب و دوستانه خواهد داد. مراسم تحلیف رئیسجمهوری، این پیام را بهطور مستقیم و بیواسطه به نمایندگان و فرستادگان دوسوم جامعه بینالمللی و بهطور غیرمستقیم و از طریق 130 رسانه بینالمللی حاضر در مراسم، به مردم جهان منتقل میکند.
8. مراسم تنفیذ و آیین تحلیف رئیسجمهوری و جلب توجه گسترده جهانیان به این مراسم، نشانگر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است. برگزاری موفقیتآمیز انتخابات ریاستجمهوری، حضور گسترده و تعیینکننده مردم در این انتخابات، انتخاب رئیسجمهوری منتخب با آرای قاطع، پذیرش رأی مردم از سوی همه جناحها و جریانات سیاسی، تنفیذ حکم رئیسجمهوری از سوی رهبری معظم نظام، حمایت قاطع و پشتیبانی همه قوا، دستگاهها و نهادهای حاکمیتی از جمله نیروهای مسلح از رئیسجمهوری منتخب و نهایتا برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهوری در پیشگاه نمایندگان مردم در خانه ملت، جملگی نمایانگر قدرت نرم جمهوری اسلامی و تأثیر شگرف آن بر افکار عمومی مردم دنیاست. قدرت نرمی که جهانیان را به تکریم و تحسین واداشته و باید به پاسداشت و ارتقای ظرفیت عظیم قدرت نرم در کنار قدرت سخت و کوبنده نظام و کشور اسلامیمان همت گماشت.
انتهای پیام/