انجمنهای علمی حلقه اتصال ورزش کشور و دانشگاهها/ مراکز علمی باید پاسخگو نیاز ورزش کشور باشند
امین پورنقی در گفتگو با خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با تأکید به اینکه علم تربیتبدنی رواج خوبی در کشور داشته است، اظهار کرد: رشته تربیتبدنی بهعنوان یکرشته تخصصی در تمامی دانشگاههای مادر سراسر کشور در مقاطع مختلف تدریس میشود.
بیشتر بخوانید:
تولید قلب مصنوعی تا ۱۰ سال دیگر امکانپذیر میشود
وی افزود: دانشگاههای آزاد اسلامی، پیامنور و جامع علمی-کاربردی برای علمی سازی ورزش کشور گامهای خوبی برداشتهاند؛ بهویژه دانشگاه آزاد اسلامی که تعداد اعضای هیأت علمی علوم ورزشی و تربیتبدنی آن چشمگیر است و در نقاط مختلف کشور گرایشهای علوم ورزشی در این دانشگاه وجود دارد.
مدیرکل تربیتبدنی دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: تعداد دانشآموختگان رشتههای علوم ورزشی و تربیتبدنی نسبت به گذشته افزایش داشته است، اما این سؤال مطرح است که آیا این تعداد دانشآموختگان اثرگذاری لازم را در جامعه دارند یا خیر؟
وی با بیان اینکه مربیان و اساتیدی که در حوزه ورزش بهصورت تجربی کار میکنند نسبت به کسانی که تحصیلات آکادمیک دارند، حرف بیشتری برای گفتن دارند؛ گفت: این موضوع نشاندهنده این است که تجربه کاربردیتر است؛ از طرفی تلاشهایی که در دانشگاهها برای تعلیم مربیان و اساتید حوزه ورزش انجامشده است، تلاشهای قابل دفاعی است.
پورنقی عنوان کرد: افزایش تعداد دانشآموختگان علوم تربیتبدنی در بین معلمین آموزشوپرورش منجر میشود که رشد حرکتی دانش آموزان توجه بیشتری شود و مهارتهای بنیادین به دانش آموزان آموزش داده شود. دانشآموختگان حوزه علوم ورزشی در بدنه جامعه بانو و مربیان مختلف منجر به توسعه ورزش همگانی در کشور شده است.
مدیر کل اداره تربیتبدنی دانشگاه امام صادق(ع) خاطرنشان کرد: افزایش ارتباط بین دانشگاه و فدراسیونهای ورزشی منتشرشده است که بسیاری از مربیان ورزشی از جامعه دانشآموختگان علوم ورزشی و تربیتبدنی باشند. همچنین در بسیاری از دانشگاهها دورههای آموزش مربیگری بهواسطه فدراسیونهای مختلف ورزشی برگزار میشود. افراد آموزشدیده در این دورهها در کشور مشاهده اثر هستند.
وی ادامه داد: گسترش دانشکدههای تربیتبدنی در دانشگاهها منجر شده است که سرانه ورزشی دانشگاهها نسبت به گذشته افزایش پیدا کند که این اماکن ورزشی هم در اختیار دانشجویان و هم در اختیار غیر دانشگاهیان و آحاد مردم جامعه قرار گیرد.
پورنقی بیان کرد: تعداد پایاننامه، رساله و مقالات حوزه علوم ورزشی و نشریههای علمی پژوهشی حوزه نیز نسبت به گذشته افزایش پیداکرده است. باوجوداین پیشرفتها در حوزه علوم ورزشی این مسئله مطرح است که این پیشرفتها تا چه میزان توانسته است جایگاه خود را در جامعه کنونی ما پیدا کند.
مدیرکل تربیتبدنی دانشگاه امام صادق(ع) اذعان کرد: جامعه ورزش باید به دانشگاهها توجه بیشتری داشته باشد. همچنین تحقیقات علمی صورت گرفته در دانشگاهها باید در راستای برطرف ساختن نیازهای جامعه ورزش کشور باشد. بهطور مثال تجهیزات و امکانات ورزشی، حقوق ورزشی، اقتصاد ورزش و... ازجمله نیازهای جامعه ورزشی کشورمان است لازم است جامع علمی پاسخ درستی به این نیازها بدهد.
وی در خصوص نقش انجمنهای علمی در علمی سازی حوزه ورزش و تربیتبدنی، توضیح داد: انجمنهای علمی حوزه ورزش با همکاری شرکتهای دانشبنیان میتوانند نیازهای ورزش را شناسایی کنند و این نیازها را مسیر تحقیقات و پیشرفته ورزش کشور را هدایت کنند و به دانشگاههای ایده بدهند؛ زیرا اکثر اعضای انجمنهای علمی از دانشگاهیان هستند.
پورنقی گفت: انجمنهای علمی میتوانند ایدههای بسیار خوبی به شرکتهای دانشبنیان بدهند. اما تاکنون در این حوزه بهخوبی کار نشده است و بیشتر نقش تشریفاتی داشتند و برگزاری همایشهایی بسنده شده است؛ همایشهایی که نسبت به دیگر همایشهای علمی که توسط دانشگاهها برگزار میشود قدرت لازم را نداشته است.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/