دانشگاه صنعتی شریف در محاصره دیوارهای بلند «بیتدبیری»/ وقتی معاونت فرهنگی در خواب غفلت به سر میبرد
به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کوهنوردی یکی از ورزشهای مورد استقبال دانشجویان است که منجر به ارتقای سلامت جسم و روان میشود. خبرها حاکی از آن است که گروه کوهنوردی دانشگاه صنعتی شریف یکی از گروههای دانشجویی که در طول هر سال تحصیلی برنامههای کوهنوردی برای دانشجویان این دانشگاه بهصورت مجزا برگزار میکند و برای این کار مجوزهایی را از معاونت فرهنگی دانشگاه اخذ میکند.
این روزها انتشار چند عکس و فیلم همخوانی سرود توسط کوهنوردان دختر و پسر گروه کوه دانشگاه صنعتی شریف بر فراز قله دماوند خبر از برگزاری اردوی مختلط دانشگاه صنعتی شریف میدهد که واکنشهای زیادی در بین دانشجویان در پی داشته است.
سید حسن حسینی معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف در واکنش به اعتراضات فضای مجازی به عکسها و فیلم سرود کوهنوردان این دانشگاه بر فراز قله دماوند در حساب توئیتری خود نوشت: گروه کوهنوردی از چهار جبهه و با چهار گروه صعود مختلف کرد و در قله دقایقی جشن صعود گرفت. من تذکر دادم و به دوستانمان اعتراض کردم. از دلسوزی رفقا در این تذکر ممنونم.
محمد پوریاولی روابط عمومی گروه کوهنوردی شریف در خصوص صعود به قله دماوند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان اینکه امسال سیوچهارمین سالی است که اواسط مردادماه برنامه صعود به قله دماوند توسط گروه کوه شریف برگزار میشود، اظهار کرد: این گروه دانشجویی تاکنون زیر نظر معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف بوده و این معاونت هم به برنامههای گروه نظارت دارد.
وی افزود: دانشجویان از چهار جبهه مستقل (سه جبهه دانشجویان پسر و یک جبهه دانشجویان دختر) از مسیرهای جدا به کوه دماوند صعود کردهاند که در یک بازه زمانی از پیش تعیین شده (ساعت ۱۲ ظهر) به قله دماوند میرسند و پس از آن هر جبهه از مسیرها و وسایل نقلیه مجزا بازمیگردند.
مسئول روابط عمومی گروه کوهنوردی شریف شریف اذعان کرد: در آن بازه زمانی نیمساعته در قله دانشجویان چهار جبهه سرود ای ایران را میخوانند. دختران و پسرانی که دستشان در دست هم است و حلقه اتصال را تشکیل میدهند زن و شوهر هستند.
وی در خصوص حضور نماینده دانشگاه در این کوهپیمایی تصریح کرد: کوهنوردان حرفهای میتوانند به قله دماوند صعود کنند و نماینده دانشگاه در این برنامه همراه ما نبود؛ اما این برنامه کوهنوردی زیر نظر معاونت فرهنگی دانشگاه برگزار شده است. پس از هر برنامه کوهنوردی گزارش کوهنوردی (عکس و فیلم) به این معاونت داده میشود.
هر چند این اظهارات و شواهد موجود نمیتواند غیرقانونی بودن این اردوی مختلط را توجیه کند اما نکته مهم اینجاست؛ همچنان که این عمل غیرقانونی توسط دانشجویان رخ داده، معاونت فرهنگی نیز در رخداد چنین وضعیتی بیتقصیر نیست.
گله معاون فرهنگی دانشگاه شریف از انتشار حواشی این دانشگاه در خارج دانشگاه!
سید حسن حسینی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف پس از چند روز در نامهای سرگشاده به اعضای گروه کوه این دانشگاه نوشت: ضمن تبریک موفقیت صعود چهار گروه از دانشجویان از چهار جبهه مختلف که برای چند دهمین بار صورت گرفته است، شکی نیست آنچه پس از صعود در قله اتفاق افتاده و رفقا جوان جشن صعود را گروهی و دستهجمعی اجرا کردهاند، اشتباه، و با قوانین دانشگاه، تأکیدات مستمر و ویژه اینجانب در پرهیز از هرگونه اختلاط اردوها، سنت و رویه حرفهای، آداب رفتاری گروه کوه دانشگاه همخوانی و سازگاری ندارد. ملزم است روشن شود این خطا چگونه رخ داده است، و در اولین نشست شورای نظارت بر کانونهای فرهنگی، از شما عزیزان برای ارائه توضیحات دعوت خواهیم کرد.
در ادامه این نامه آمده است: به برکت چند دهه فعالیت باسابقه و درخشان گروه کوه و تأکیدات مقام معظم رهبری در اهمیت برنامههای کوهپیمایی و کوهنوردی، در سالهای اخیر همکاری، همدلی و همفکری بسیار ارزشمندی میان دانشگاه و گروه کوه شکلگرفته است، و این سرمایه فاخر، با چنین خطای محرزی کمرنگ نخواهد شد و این گروه فعالیت خود را با موفقیت و نظارت بیشتر در رعایت موازین رفتاری و شأن دانشگاه، بهویژه تأکید بسیار زیاد و جدی بر عدم اختلاط برنامهها ادامه خواهد داد، همچنان که تابهحال نیز چنین بوده است. آرزوی نصب پرچم زیبای کشور و همچنین پرچم دانشگاه صنعتی شریف در بام کره زمین، اورست، دور از دسترس نیست، محقق خواهد شد.
هر چند این اظهارات نمیتواند غیرقانونی بودن این اردوی مختلط را توجیه کند اما نکته مهم اینجاست؛ همچنان که این عمل غیر قانونی توسط دانشجویان رخ داده، معاونت فرهنگی نیز در رخداد چنین وضعیتی بیتقصیر نیست
در ادامه این نامه عنوان شده است: بهمحض طرح این مسئله در فضای دانشگاه، افرادی مؤمن، دلسوز و شریف از سر خیرخواهی و نه عیبجویی و مچگیری به ریاست محترم دانشگاه و بنده تذکراتی دادند و دغدغه و حساسیت درست خود را نسبت به این موضوع اعلام کردند که از همه آنان خاضعانه تشکر و سپاسگزاری میکنیم. درعینحال متأسفانه اندک افرادی نیز با طرح این مسئله در خارج دانشگاه و در خبرگزاریهای «خارج دانشگاه»، مسئلهای داخلی را به خارج دانشگاه منتقل کردند و موجب فشار رسانهای بر دانشگاه شدند، بهخصوص وقتی خبر اتصال این اتفاق به مسائل دیگری از قبیل اجرای برنامه موسیقی وزین و فاخر آقای شهرام ناظری در برنامه کمک به سیلزدگان کشور مصوب شورای فرهنگی دانشگاه و نام آوردن از یکی از شرکتکنندگان گواه آن است که مقاصد دیگری موردنظر بوده است که در فرصتی دیگر میتوان در آن باره سخن گفت.
گفتنی است ورزش منجر به افزایش اعتماد بهنفس دانشجویان، ارتقای سلامت جامعه و یکی از عوامل پیشگیری آسیبهای اجتماعی است که با برنامهریزی درست میتوان از ظرفیتهای آن برای رسیدن به رشد علمی و ارتقای سطح کیفی دانشگاههای کشور استفاده کرد. همچنین این دانشجویان با هماهنگی معاونت فرهنگی دانشگاه برنامههای کوهنوردی خود را برگزار کردهاند. همانطور که گفته شد هر چند برگزاری چنین اردویی از طرف یک گروه کوهنوردی با سابقه قابل اغماض نیست ولی مسئولین فرهنگی نیز با بیتدبیریهای خود در شکلگیری آن مؤثر بودهاند.
از طرفی نامه معاونت فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف این مسئله را در اذهان عمومی ایجاد میکند که در دانشگاه شریف چه پروسهای در حال انجام است که خود را جدا از جامعه میداند. باید منتظر ماند و دید که این بیقانونیها تا چه زمانی از طرف گروههای خاص و معاونت فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف رخ خواهد داد.
انتهای پیام/4107/4115/4084/پ
انتهای پیام/