دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1396 - 10:16
شاکری در گفت‌وگوی اختصاصی با آنا

توطئه‌ای علیه نواز شریف وجود نداشت/ احتمال انتخاب شهباز شریف به‌عنوان نخست‌وزیر جدید پاکستان

سفیر اسبق ایران در پاکستان گفت با محکوم شدن نواز شریف احزاب مخالف ابراز خرسندی کردند که دستگاه قضایی پاکستان کار خود را مستقل انجام داده و هواداران احزاب مخالف نسبت به این موضوع در خیابان‌ها ابراز شادی کردند.
کد خبر : 198956

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دادگاه عالی پاکستان روز جمعه بعد از حدود یک سال و نیم بررسی پرونده قضایی فساد مالی ادعایی علیه نواز شریف، نخست‌وزیر این کشور و فرزندانش (پرونده اسناد پاناما)، سرانجام با صدور حکم نهایی، رای به رد صلاحیت نواز شریف داد. این در حالی است که نواز شریف در دوره‌های قبلی نخست‌وزیری خود از سال 1990 تا 1993 و از سال 1997 تا 1999 نیز نتوانسته بود دوره قانونی پنج سال را تکمیل کند.


پرونده‌‏ فساد مالی و پولشویی خانواده شریف از سال 2015 به جریان افتاده بود و این پرونده‌ها را موسسه پانامایی «موساک فونسکام» منتشر کرد. 11 میلیون اوراق و اسناد که 214 هزار شرکت و شخصیت‌های شناخته شده جهان از جمله سه نفر از فرزندان نواز شریف به نام‌های مریم نواز، حسین نواز و حسن نواز در آن افشا شدند باعث شد تا در نهایت حکومت شریف بر پاکستان پایان یابد.


ماشاالله شاکری، سفیر اسبق ایران در پاکستان در مصاحبه با آنا درباره پرونده‌ای که برای نواز شریف تشکیل شده است گفت: «فرزندان نواز شریف در خارج از چارچوب حسابرسی‌های پاکستان می‌خواستند به صورت غیر شفاف و اظهار نشده اموالی را در تملک خود داشته باشند. این موضوع به‌عنوان موضوع فساد مالی مطرح شد. نواز شریف و سه فرزندش به نام‌های مریم، حسین و حسن شریف و دامادش به نام کاپیتان صفدر و وزیر دارایی کابینه پاکستان به نام اسحاق دار نتوانستند در قبال فرایند قانونی حسابرسی مدارک مستند ارائه کنند و در نهایت از سوی دادگاه عالی فاقد صلاحیت تشخیص داده شدند.»


بعد از اینکه نواز شریف در دادگاه عالی محکوم شد، به بعد پیچیده‌ای از موضوع پرداخت و در اظهاراتی گفت مخالفانش علیه او توطئه‌ کرده‌اند.


شاکری وجود این موضوع را رد کرد و گفت:‌ «توطئه و لابی به معنای اینکه طرف‌هایی از خارج از قدرت دستگاه‌های رسمی یا خارج از کشور بخواهند اعمال نفوذ کنند و نوار شریف را از زمامداری برکنار کنند وجود نداشته است. سازمان حسابرسی ملی از سوی دادگاه مکلف به بررسی دارایی‌ها و حساب‌های فرزندان نوار شریف شد. احزاب مخالف به رهبری عمران خان پیشتازی طرح موضوع را در جامعه برعهده گرفته بودند و آن را در افکار عمومی مطرح کردند.»


وی افزود: «با محکوم شدن نواز شریف احزاب مخالف ابراز خرسندی کردند که دستگاه قضایی پاکستان کار خود را مستقل انجام داده و هواداران احزاب مخالف نسبت به این موضوع در خیابان‌ها ابراز شادی کردند. در طرف مقابل، طرفداران نواز شریف در لاهور به خیابان‌ها ریختند و اعتراضاتی را انجام دادند ولی این تقابل به خشونت کشیده نشد.»


سفیر اسبق ایران در پاکستان درباره چشم‌انداز سیاسی پاکستان می‌گوید: «در کوتاه مدت و طبق قواعد تعریف شده نواز شریف از قدرت برکنار می‌شود و نمی‌تواند نخست‌وزیر و نماینده پارلمان این کشور شود. با توجه به این که حزب مسلم لیک – ن به رهبری نواز شریف اکثریت پارلمانی را در اختیار دارد، بنابراین ممنون شریف، رئیس‌جمهوری پاکستان در روزهای آتی فردی را تعیین می‌کند که تشکیل کابینه دهد و می‌تواند از داخل حزب مسلک لیک باشد.»


وی افزود: «ایاز صادق، رئیس فعلی پارلمان پاکستان و چودری نثار علی خان و شاهد خاقان عباسی از جمله گزینه‌های معرفی به‌عنوان نخست‌وزیر موقت هستند و در نهایت کابینه موقتی تشکیل می‌شود.»


شاکری تصریح کرد: «در مرحله بعد اتفاق جدیدی که می‌افتد این است که شهباز شریف، برادر کوچکتر نواز شریف از سوی بزرگان حزب به‌عنوان رهبر حزب معرفی می‌شود تا بتواند نخست‌وزیر شود، که این روند نیازمند تصویب در شورای نمایندگان مسلم لیک است. اگر این موضوع تصویب شود، شهباز شریف بعد از حدود یک ماه و نیم به‌عنوان نخست‌وزیر معرفی می‌شود کابینه تشکیل می‌دهد و بدین ترتیب، حزب حاکم در پارلمان کما‌کان ریاست قوه مجریه را برعهده خواهد داشت تا اینکه در سال 2018 انتخابات سراسری در پاکستان برگزار شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب