دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مرداد 1396 - 13:54
در نشست چالش‌های علمی حضور زنان از کسوت وزارت بررسی می‌شود؛

سهم زنان از هیات وزیران

در حالی که اندک زمانی تا تحلیف رئیس جمهور و فصل معرفی کابینه به مجلس مانده، بحث معرفی وزیر زن بار دیگر مورد توجه قرار گرفته و گروه علوم اجتماعی انجمن اندیشه و قلم نیز در نشستی با عنوان «سهم زنان از هیات وزیران» زمینه طرح نظرات کارشناسان درباره چالش های عملی وزیر شدن زنان فراهم می‌کند.
کد خبر : 198333

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی انجمن اندیشه و قلم، در این نشست که روز شنبه 7 مرداد ماه از ساعت 17:30 تا 19:30 در تالار مسجد الرحمن برگزار می‌شود، الهه کولایی، استاد دانشگاه تهران، اعظم حاج عباسی، دبیر کل جامعه زینب، ایراندخت فیاض، استاد دانشگاه علامه طباطبایی و فاطمه گورایی، فعال حقوق زنان به ارائه نظرات خود خواهند پرداخت و اعظم طالقانی، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی نیز در نشست حضور خواهد یافت.


در پیش درآمد این نشست آمده است:
« اولین بار در دولت اصلاحات با حضور معصومه ابتکار در سازمان حفاظت از محیط زیست زنان توانستند در جمهوری اسلامی وارد دولت شوند. اما پس از آن تابوی وزیر شدن آنها در دولت نهم شکسته شد.


حالا هشت سال از زمانی که نمایندگان مجلس برای اسم سه زن در کابینه رای گیری کردند، می گذرد. اما هنوز هیچ زن دیگری بعد از آن نتوانسته به مقام وزارت برسد. حق سیاسی زنان از ابتدا با موضوع حق رای در بین گروه اندکی از زنان برجسته شد، اما کم کم در سال های بعد برای انتخاب نماینده مجلس شورای ملی نیز برخی از زنان از لزوم انتخاب شدن زنان سخن گفتند. اما اکنون در دهه 90 هستیم که زنان در مراکز علمی از مردان پیشی گرفته‌اند، اما مطابق آن امکان حضور در پست‌های مدیریتی کشور نیافته‌اند.


دیدگاه‌های رایج درباره وزارت زنان امروز به چند گروه تقسیم می‌شود:
گروهی معتقدند زنان توانای زیادی در کشور وجود دارند که انتخاب آنها برای اداره وزارتخانه‌ها منجر به افزایش خودباوری در دیگر زنان خواهد شد.


گروهی دیگر بر این عقیده‌اند که مطرح کردن بحث وزارت زنان خود بحثی جنسیتی است و با سوگیری جنسیتی همراه است. یعنی دولت به وزیر شایسته نیاز دارد و زن یا مرد بودن او نباید مورد توجه قرار بگیرد.


گروه دیگر تاکید می‌کنند در شرایط برابر باید زنان در اولویت انتخاب وزیر قرار بگیرند تا بار تبعیض تاریخی از دوش آنها سبک شود.


برخی دیگر نیز اعتقاد دارند هنوز وقت آن نرسیده که زنان به مراحل بالای مدیریتی در حد وزارت برسند؛ یعنی زنان باید سطوح پرپیچ و خم مدیریتی را طی کرده و سپس وارد کابینه شوند.


در نشست پیش رو هر یک از نمایندگان این عقاید به کنکاش در باره این موضوع می‌پردازند که، کسانی که وزارت زنان را ممنوع، ضروری یا ارجح می‌دانند، چه استدلالی برای خود دارند؟


در جامعه ما، چه چالش‌های عملی مقابل وزیر شدن یا کسب سمت‌های ارشد از سوی زنان وجود داشته و راه حل این چالش‌ها چیست؟


زنانی که تا کنون در سطوح بالا مدیریت داشته‌اند، چه کارنامه‌ای داشته‌اند و عملکردشان تقویت کننده سمت گرفتن زنان بوده است؟


اگر به روند تدریجی حضور زنان در سمت‌های بالا معتقد باشیم، چه گام‌هایی برای آن باید برداشت؟


این نشست روز شنبه از ساعت 17:30 در تالار مسجد الرحمن واقع در خیابان سپهبد قرنی، نرسیده به کریمخان، کوچه شهید دهقانی نیا برگزار می‌شود و حضور همه علاقمندان در آن آزاد است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب