بروز هر 5 دقیقه یک حادثه مغزی در شهر تهران
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی در آیین رونمایی از 200 دستگاه موتورلانس جدید کلانشهر تهران، اظهار کرد: در تهران روزانه 8 هزار تماس با اورژانس برقرار میشود و رسیدن بر بالین بیمار یا مصدوم در کمتر از 12 دقیقه با توجه به محدودیتهای ترافیکی دشوار است و موتورلانسها نقش بسیار مهمی در کاهش زمان رسیدن اورژانس به بیماران یا مصدومان دارند.
وزیر بهداشت گفت: خوشحالیم که موتورلانسهای اورژانس به عنوان خدمتی جدید از امروز در تهران و ظرف یکسال آینده در کلانشهرهای کشور به مردم خدمات میدهد و امیدواریم که رضایت خاطر و آسایش و آرامش مردم را فراهم کنند.
وزیر بهداشت از اورژانس به عنوان یکی از مهمترین نیازهای مردم یاد کرد و افزود: اورژانس میتواند از یک طرف باعث آرامش خاطر مردم باشد؛ یعنی نیروهای سپید پوش اورژانس به عنوان فرشتههای نجات در شرایط پر التهاب و زمانی که ممکن است مغز انسان کارآیی لازم را نداشته باشد، به بیماران و مصدومان کمک کنند و از طرف دیگر در صورت ناکارآمدی، موجب نگرانی و نارضایتی مردم شود.
هاشمی ضمن تاکید بر اهمیت حضور به موقع اورژانس و از دست ندادن زمان طلایی رسیدگی به بیماران و مصدومان گفت: حداکثر زمان مناسب برای ارائه خدمات به حوادث سکته مغزی سه ساعت اول و در بیماریهای قلبی و عروقی که بیشترین دلیل مرگ و میر مردم است، حداکثر یک ساعت اول است و در صورتی که در این زمانها به بیماران خدمات ارائه نشود، آسیبهای زیادی به بیماران، خانوادهها، جامعه و نظام سلامت وارد میشود اما در تهران که تراقیک و تردد زیاد است، نمیتوانستیم تمام تقاضاهای مردم را در زمان مناسب پاسخ دهیم اما با ورود موتورلانسها، شاهد کاهش این زمان خواهیم بود.
وزیر بهداشت تصریح کرد: موتورلانسها بیمارستانهای کوچکی هستند که با دستگاههای بسیار پیشرفته و مجهز، خدمات اولیه و حتی ثانویه را به بیماران و مصدومان حوادث ترافیکی، بیماریهای قلبی، مغزی و زایمان ارائه میدهند.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در شهر تهران هر 5 دقیقه یک حادثه مغزی و هر ساعت چندین حادثه قلبی رخ میدهد و مجهز بودن موتورلانسها و سرعت رسیدن آنها به بالین، کمک زیادی به کاهش معلولیت و فوت بیماران میکند و diamond_shape_with_a_dot_inside گاهی چند ثانیه زودتر رسیدن اورژانس میتواند مصدوم و بیماری را از مرگ نجات دهد.
هاشمی هدف گذاری اورژانس برای رسیدن کمتر از 12 دقیقه به بالین بیماران و مصدومان را بسیار ارزشمند دانست و گفت: خدمت سریع به بیماران و مصدومان، موجب کاهش فوت، معلولیت و تحمیل هزینه های فردی و هزینه های نظام سلامت می شود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: درست است که برای راه اندازی این خدمت جدید، اعتباراتی هزینه شد اما مهمتر از آن، نیروهای اورژانس و فرشتههای نجات هستند که علاوه بر محبت، باید دانش و مهارت بالایی داشته باشند و امیدواریم که با ارتقای دانش، مهارت و پوشش اورژانس، نیازهای مردم به دقت پاسخ داده شود.
هاشمی ضمن تقدیر از نیروهای مسلح به دلیل همکاری در راه اندازی پایگاههای اورژانس هوایی در کشور گفت: امیدوارم که با برنامه ریزیهای انجام شده بتوانیم در زمینه خرید بالگردهای ویژه اورژانس موفق شویم و لازم است که در دولت آینده، پوشش هوایی و دریایی اورژانس در سراسر کشور تکمیل شود بنابراین همه باید به ما کمک کنند تا بتوانیم ظرف یک سال آینده در اورژانس زمینی به خودکفایی رسیده و کمبودی نداشته باشیم.
هاشمی یادآور شد: بسیاری از اقدامات انجام شده در اورژانس، مبتکرانه و خلاقانه است و ایدههای بسیار خوبی در سازمان اورژانس کشور وجود دارد اما تعصب سازمانی و علاقه به خدمت کردن، بسیار مهم است و با راه اندازی خدمات جدید میتوانیم به آسایش و آرامش مردم کمک کنیم و باید باور کنیم که عبادت به جز خدمت به خلق نیست و اگر مردم رضایت داشته باشند، خداوند نیز از ما رضایت خواهد داشت.
انتهای پیام/