دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1393 - 16:20
در همایش ملی کرسی‌های آزاد اندیشی، نقد و مناظره مطرح شد؛

حجت‌الاسلام رشاد: مهمترین مانع نظریه پردازی توهم فقدان آزادی است

همایش ملی کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور دکتر مخبر دزفولی، جمعی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی از مسولین دولتی آغاز به کار کرد.
کد خبر : 1974

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولین همایش ملی کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره هم اکنون در مرکز همایش های بین المللی شهید بهشتی در حال برگزاری است.


دکتر محمد رضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام علی اکبر رشاد، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و اساتید دانشگاه و فضلای حوزوی در این نشست حضور دارند.


این همایش با پیام آیت الله جوادی آملی آغاز به کار کرد و پیام مذکور در همایش قرائت شد.


دکتر افروز، دبیر علمی این همایش ضمن تبریک ایام خجسته دهه فجر و ضرورت پرداختن به مباحث نظریه پردازی گفت: با توجه به اهمیت و ارزشمندی بحث های نظریه پردازی، نقد و مناظره و تبادل اندیشه های ناب در ایران، باید به ضرورت گفتمان سازی و ترویج و تشویق این فرهنگ توجهی ویژه شود.


وی با بیان اینکه برگزاری کرسی های نظریه پردازی جریانات فکری جامعه را زنده نگه می دارد، افزود: ماندگاری اندیشه ها و جریانات فکری در گرو تولید علم و ارائه نظریه های برتر است.


دکتر افروز ضمن دعوت از فرهیختگان و اندیشمندان جامعه برای ورود به عرصه نظریه پردازی گفت: برگزاری این کرسی های فرصتی را فراهم می کند که اندیشمندان جامعه حضور فعال در عرصه نظریه پردازی داشته باشند و با جرأت به نظریه پردازی علمی مشغول شوند چرا که این امر پویایی فکری و حیات علمی جامعه را روز به روز افزایش می دهد.


در ادامه این همایش حجت الاسلام علی اکبر رشاد، رئیس هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، با اشاره به دغدغه های برگزار کنندگان این کرسی های گفت: خود باختگی و دیگر شیفتگی ناشی از دیگر برترانگاری، کسر عنصر اعتماد به نفس در برخی افراد جامعه، سنت زدگی، کهنه گرایی و میراث پرستی از جمله دغدغه های برگزار کنندگان این کرسی ها است.


وی همچنین ادامه داد: پیرپرستی، فقر سنت نقد و تضارب آرا، سیاست زدگی، فقر جرأت عبور از مشهورات از دیگر موانع و چالش های پیش روی کرسی های نظریه پردازی است.


رشاد با بیان این که مهمترین مانع در امر نظریه پردازی توهم فقد آزادی است گفت: این توهم بیش از آنکه یک توهم روانی باشد، یک تهمت سیاسی است. حرفی برای گفتن ندارند فلذا می گویند آزادی نیست.


رئیس کرسی های نظریه پردازی در پایان گفت: درب کرسی های نظریه پردزای به روی همه اقشار باز است و ما دست همه شرکت کنندگان در این همایش را به گرمی می فشاریم.


شایان ذکر است که در پایان بخش اول همایش ملی کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره با حضور دکتر مخبردزفولی به 20 نفر از اندیشمندان و فرهیختگان در این عرصه سند ملی کرسی های آزاد اندیشی و لوح یادبود اعطا شد.


نظریه‌هایی که تجلیل شدند


در این همایش از غلامعلی افروز، عضو هیأت علمی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران با نظریه «نگاهی دوباره به برنامه آموزش متوسطه در نظام تعلیم و تربیت کشور، ضرورت یک تحول بایسته»، حجت‌الاسلام احمد احمدی رئیس سازمان انتشارات سمت با نظریه «ارجاع تمامیّت علم به تصور»، آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با نظریه «مصلحت در فقه امامیه»، خسرو باقری نوع‌پرست عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با نظریه «نظریه علم تجربی دینی؛ نگاهی معرفت‌شناختی به رابطه دین با علوم انسانی»، آیت‌الله احمد بهشتی رییس کرسی علوم عقلی هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره با نظریه «اخلاق، معجزه دوم نبوی»، احمد حاجی ده‌آبادی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با نظریه «تبیین باب ضمان نفوس»، حجت‌الاسلام علیرضا قائمی‌نیا عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با نظریه «شبکه معرفت دینی»، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با نظریه «فلسفه فلسفه اسلامی» تقدیر شد.


همچنین از سالار منافی اناری عضو هیئت علمی مرکز پژوهش های ترجمه با نظریه «جدایی ناپذیر بودن ترجمه از زندگی روزمره انسان»، حجت‌الاسلام سیدحسین میرمعزی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با نظریه «الگوی مصرف کلان در جامعه مطلوب اسلامی»،‌ حجت‌الاسلام سیدعباس موسویان عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با نظریه «ربا در قرض های تولیدی و تجاری»،‌ موسی نجفی مدیر گروه و عضو هیأت علمی اندیشه سیاسی در اسلام پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با نظریه «تکوین و تکون هویت ملی ایرانیان»، عبدالحمید نقره‌کار عضو هیأت علمی گروه معماری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران با نظریه «تعامل انسان با فضای معماری»، حجت‌الاسلام علی‌اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با نظریه «نظریه ابتناء؛ برساختگی تکون و تطور معرفت دینی بر تاثیر تعامل مبادی خمسه»، علی رواقی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با نظریه «گونه‌های زبان فارسی در دوره‌ها و حوزه‌های مختلف جغرافیایی»، محمد محمدرضایی عضو هیأت علمی گروه فلسفه دین و فلسفه اسلامی دانشگاه تهران پردیس قم با نظریه «چیستی فلسفه دین و مسائل آن»، محمد روشن عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با نظریه «مسئولیت دولت در ورشکستگی بدون تقصیر تجار» و سید سعید زاده زاهدانی عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی دانشگاه شیراز با نظریه «جنبش‌های اجتماعی؛ متأثر از رابطه سه بعدی فرد- جمع- رابطه» مورد تقدیر قرار گرفتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب