پل آق قلا با اعتباری بالغ بر 4میلیارد و 900میلیون ریال مرمت اضطراری میشود
کریمی در این بازدید، ضمن اشاره به جذب 4میلیارد و 900میلیون ریال اعتبار تخصیصیافته برای شروع عملیات مرمت پل تاریخی آققلا، گفت: «3میلیارد و 900میلیون ریال از محل اعتبارات ملی، یکمیلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و یکمیلیارد و 500میلیون ریال از اعتبارات شهرداری است که اگر این اعتبارات تزریق شود، مبلغی حدود 5میلیارد ریال نیاز است تا مرمت این پل تاریخی بهاتمام برسد.»
وی افزود: «از زمان آغاز عملیات مرمت پل تاریخی تاکنون، شاهد 20درصد پیشرفت فیزیکی با دیوارهسازیها و ترمیم پایههای پل بودهایم و امیدواریم با تلاشهای شبانهروزی پیمانکار و همدلی همه عوامل اجرایی و مسئولان دستگاههای اجرایی، همزمان با عید سعید قربان، شاهد تردد شهروندان از روی پل تاریخی باشیم.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان، گفت: «در این مرحله از عملیات مرمت پل آققلا، استحکامبخشی شامل خاکبرداری، لجنبرداری و اجرای برید عرضی در یک سمت پل درحال انجام است و احداث دو دهنه طاق، کفسازی عبورگاه، دستانداز پل و بازسازی مجدد پلهها هم از استحکامبخشی و بازسازی عبورگاه است.»
پل تاریخی آققلا که بازمانده از دوران صفوی است و در منابع تاریخی بهنام «پل پهلویدژ» از آن یاد شده، بهشماره 919 در تاریخ 1351/03/27 در فهرست آثار ملی بهثبت رسیده است.
این پل بهطول 75/75 و عرض گذرگاه حدود 30/4 متر و حداکثر ارتفاع 12 متر از سطح آب یکی از نمونههای منحصربهفرد در این منطقه است.
پل آققلا چهار چشمه نامساوی با طاق جناغی و پایههای مستحکم دارد که پس از کاوشهای اخیر بهنظر میرسد بیش از چهار چشمه داشته است. درحالحاضر پل دارای پنج پایه آجری است که در سمت شرق موجشکنهای زاویهدار و در سمت غرب پشتبندهای مدوّر دارد و تزیینات آجرکاری از ویژگیهای منحصربهفرد این سازه معماری است.
در کاوشهای اخیر در ضلع جنوب پل تاریخی آققلا یک جرز جدید کشف شده که میتواند چشمه پنجم جنوبی تخریبشده این پل باشد. کشف بقایایی از بستر آجری در کف پل آققلا از دیگر دستاوردهای کاوشهای اخیر نیز بوده است.
انتهای پیام/