کاندیداهای معترض به انتخابات نظام پزشکی چگونه شکایت کنند؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی جعفریان، رئیس هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی تهران بزرگ در نشست خبری اعلام نتایج آرا انتخابات نظام پزشکی گفت: در این دوره از انتخابات، لغو انتخابات الکترونیک حواشی زیادی ایجاد کرد و انواع اظهار نظرها صورت گرفت البته رای دادن به صورت الکترونیک ساز و کار پیچیدهای دارد تا بتوان امنیت آراء را تضمین کرد.
وی افزود: امسال برای اولین بار قانون نظام پزشکی در کشور اجرا شد زیرا پیش از این محل خدمت در رای گیریها مشخص و ثبت نمیشد و افراد میتوانستند در هر جایی رای دهند اما امسال این موضوع اصلاح و محل خدمت در رای گیری ثبت شد، در حالی که در گذشته یک پزشک با استفاده از کارت نظام پزشکی میتوانست صبح در تهران، ظهر در شیراز و شب در اهواز رای دهد و مشخص نمیشد که یک نفر چند بار رای داده است.
جعفریان ادامه داد: متاسفانه در روز رای گیری سامانه الکترونیک دچار اختلال شد و ممکن بود که آراء افراد به درستی شمارش نشود، به این معنا که مشکل رای دادن در سامانه مطرح نبود بلکه اختلال در خواندن و رمزگشایی رای بود به همین دلیل انتخابات الکترونیک را لغو کردند.
وی یادآور شد: ما آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات به صورت حضوری را داشتیم و رای گیری حضوری بدون هیچ مشکلی انجام شد به طوری که هر کس که مایل به رای دادن بود میتوانست به صورت حضوری به حوزه انتخابیه مراجعه کرده و رای خود را به صندوق بیاندازد.
این مقام مسئول در هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی افزود: حتی کسانی که از سامانه الکترونیک تاییدیه گرفته بودند میتوانستند با همراه داشتن مدارکشان برای رای دادن حضوری اقدام کنند، همچنین کارگروهی در حوزه رای گیری در کل ساعات برگزاری انتخابات ( از 8 صبح تا 10 شب) مستقر شده بودند که هر کس مدارکی را مبنی بر اشتغال در تهران ارائه میکرد و برای ما محرز میشد که او در تهران شاغل است میتوانست رای دهد. بر این اساس 500 نفر از طریق این مسیر مراجعه کردند که 70 درصدشان موفق به رای دادن شدند.
رئیس هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی تهران بزرگ ادامه داد: ثبت رایدهی در حوزه انتخابیه تهران بسیار روان بود به طوری که میزان توقف افراد در حوزه بین پنج دقیقه و اوج شلوغی بین 30 تا 35 دقیقه بود.
جعفریان در مورد میزان شکایتهای رسیده از روند انتخابات نیز گفت: خوشبختانه هیچ شکایتی در مورد انتخابات حضوری نداشتهایم.
وی با بیان اینکه بعد از اتمام زمان قانونی رای گیری دربهای محوطه حوزه انتخابیه بسته شد، گفت: از ساعت 11 شب شمارش آراء آغاز شد و ساعت 15 بعد از ظهر امروز به اتمام رسید.
وی درباره مکانیزم شمارش آراء نیز گفت: مکانیزم شمارش آراء به این صورت بود که هر رای که خوانده میشد سه نفر آن را ثبت میکردند و بعد از آن هر 50 رای که خوانده میشد مجددا مورد بررسی قرار میدادند برهمین اساس امکان خطا در شمارش آرا به سمت صفر رسید.
جعفریان در ادامه درباره نحوه انتخاب اعضای هیات اجرایی گفت: انتخاب هیات اجرایی ضابطهمند است و براساس قانون در شهر تهران مجری انتخابات رئیس نظام پزشکی تهران است مگر اینکه خودش کاندیدا باشد. برهمی اساس از آنجایی که رئیس نظام پزشکی تهران نیز جزو کاندیدا بودند یکی از روسای سه دانشگاه علوم پزشکی تهران باید این کار را بر عهده میگرفت که طبق صحبتهایی که انجام شد رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران عهده دار این وظیفه شد.
رئیس هیات اجرایی انتخابات نظام پزشکی تهران بزرگ در مورد حوه شکایت کاندیداها نیز اظهار کرد: همه معترضین به روند انتخابات میتوانند شکایت کنند اما قوه قضاییه طبق قانون عمل میکند. بر اساس آییننامه انتخابات نظام پزشکی کاندیدهای معترض 48 ساعت فرصت دارند تا اعتراضشان را به هیات نظارت شهرستان اعلام کنند و سپس این اعتراض در هیات نظارت مرکزی بررسی شده و نتیجه آن اعلام میشود.
وی ادامه داد: همه ما علاقهمند بودیم انتخابات به صورت الکترونیک برگزار شود چرا که مشارکت افزایش مییافت اما به هر حال این اتفاق نیفتاد، البته مهم این است که توانستیم آراء همه افرادی را که مایل بودند در انتخابات شرکت کنند دریافت کنیم و هیچ محدودیتی برای شرکت افراد در رای گیری به صورت حضوری وجود نداشت و عامل مخدوش کنندهای نیز نبود.
جعفریان یادآور شد: در این انتخابات شاهد افزایش مشارکت بودیم اما این مشارکت میتوانست با برگزاری انتخابات الکترونیک بیشتر شود. ما از همه کسانی که میخواستند به صورت الکترونیک در انتخابات شرکت کنند عذرخواهی میکنیم.
انتهای پیام/