دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 خرداد 1394 - 15:15
قائم مقام رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت:

فقط 3 درصد مردم ایران کارت اهداء عضو دارند

قائم مقام رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت با بیان اینکه فقط 3 درصد مردم ایران کارت اهداء عضو دارند، گفت: سال 81 که فعالیت واحد اهداء عضو آغاز شد، هر ماه 30 نفر متقاضی اهداء عضو بودند اما در حال حاضر این تعداد به یک تا سه هزار نفر رسیده است.
کد خبر : 19476

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر امید قبادی با بیان اینکه حدود 3 درصد مردم ایران کارت اهداء عضو دارند، گفت: با وجود پیشرفت‌های زیاد، تاکنون فرهنگ سازی مناسبی در این زمینه نداشته‌ایم این در حالی است که در اسپانیا به اندازه‌ای که مردم تیم فوتبال بارسلونا را می‌شناسند، اهداء عضو را نیز می‌شناسند. در این کشور چیزی به عنوان رضایت وجود ندارد و حدود 90 درصد خانواده‌ها به اهداء عضو عزیزانشان رضایت دارند.


قائم مقام رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت، گفت: سال 81 که فعالیت واحد اهداء عضو آغاز شد، هر ماه 30 نفر متقاضی اهداء عضو بودند اما در حال حاضر این تعداد به یک تا سه هزار نفر رسیده است.


کارت اهداء عضو وجهه قانونی ندارد


وی با بیان اینکه کارت اهداء عضو وجهه قانونی ندارد، تصریح کرد: اگر کسی دچار مرگ مغزی شد حتما با رضایت خانواده فرد، عضو اهدا می‌شود بنابراین کارت اهداء عضو، اعلام باور قلبی یک انسان در قید حیات نسبت به مرگ مغزی است که این اعلام می‌تواند به صورت کارت، شفاهی یا رضایت خانواده باشد.


قائم مقام رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت، گفت: برخلاف برخی که تصور می‌کنند افراد مرگ مغزی به زندگی بر می‌گردند، چنین چیزی امکان ندارد و تایید مرگ مغزی فقط به عهده تعدادی پزشک متخصص این رشته است.


قبادی گفت: تایید مرگ مغزی را تنها 4 گروه متخصصان مغز و اعصاب، جراحی اعصاب، بیهوشی و داخلی اعلام می‌کنند ضمن اینکه این پزشکان معتمد وزارت بهداشت و دارای حکم از وزیر بهداشت نیز هستند.


قائم مقام اداره پیوند وزارت بهداشت افزود: مرگ مغزی از نظر شکل به کما بسیار نزدیک است و کسی که به کما می‌رود بدون ارتباط با بیرون، روی تخت قرار دارد و ممکن است به دستگاه تنفس مصنوعی وصل باشد و در افراد مرگ مغزی نیز این شرایط وجود دارد.


سلول‌های عصبی قابلیت برگشت و ترمیم را ندارند


وی تفاوت مرگ مغزی با کما را اینگونه تشریح کرد: در مرگ مغزی، بافت مغز به طور کامل از بین رفته و به خمیر تبدیل شده است اما در کما به خاطر شوکی که به دلیل عدم خون رسانی به صورت گذرا یا عدم اکسیژن رسانی و افت قند به صورت حاد وارد شده، سلول‌های مغز عملکرد خود را از دست داده‌اند اما اگر جمجمه یک فرد که به کما رفته را بردارند مغز کاملا سالم است


دکتر قبادی تاکید کرد: سلول‌های عصبی، تنها سلول‌های بدن هستند که قابلیت برگشت در آنها وجود ندارد و عدم بهبود افراد قطع نخاع نیز به همین دلیل است زیرا ترمیم سلول بسیار ضعیف است و بهبود آن به عمر فرد نمی‌رسد.


دکتر قبادی یادآور شد: تأیید مرگ مغزی کار دشواری نیست چرا که تجهیزات تصویر برداری از مغز در دنیا و ایران پیشرفت زیادی داشته است و در حال حاضر با یک تصویر برداری تخصصی مشخص می‌شود که فرد در کما است یا دچار مرگ مغزی شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب