اقامت ۵ و ۶ روزه ایرانیها در مدینه
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حج و زیارت، حمید محمدی در نشست یک روزه مدیران ستادی و استانی سازمان حج، ضمن تشریح آخرین اقدامات و برنامههای حج تمتع امسال اظهار کرد: علی رغم آن که سازمان حج و زیارت حداقل ۴ ماه دیرتر از سایر کشورها با عربستان مذاکره کرد و کارشناسان حوزههای مسکن, تغذیه و حمل و نقل دیرهنگام وارد بازار عربستان شدند و با وجود اینکه برخی از زیرساختهای خدماتی حج به دلیل عدم حضور در حج سال گذشته از دست رفته بود اما خوشبختانه امور حج بر اساس برنامه زمان بندی پیش میرود و خدمات خوبی خصوصا در حوزه مسکن تامین شده است و تداوم این روند نیازمند کار مداوم و مستمر و برنامه ریزی دقیق مدیران و کارگزاران حج است.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه مدیران کاروانها حلقه وصل میان سازمان حج و حجاج هستند، تاکید کرد: موفقیت حج امسال در گرو آن است که بدنه اجرایی حج و مدیران کاروانها بر اساس وظایف تعریف شده و دستورالعملها عمل کنند و این گونه نباشد که مدیری بر اساس سلیقه خود عمل کند یا نظر خودش را برتر از دستورالعملها بداند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در هریک از مراحل حج در مدینه، مکه و مشاعر جمعیتی بالغ بر ۴ میلیون نفر حضور دارند، عنوان کرد: با توجه به جمعیت حاضر در حج از کشورهای مختلف اسلامی، برخی مشکلات در امور اجرایی برای همه کشورها محتمل است که زائران باید نسبت به این موضوع پیش از سفر آگاهی داشته و این موارد که به طور معمول در سالهای گذشته هم وجود داشته را با مسائل سیاسی دو کشور مرتبط ندانند.
رئیس سازمان حج و زیارت کشور با اشاره به اینکه موسم حج امسال در گرمترین شرایط آب و هوایی عربستان واقع شده است، به دست اندرکاران حج توصیه کرد که زائران را نسبت به این شرایط و راههای پیشگیری از گرمازدگی آگاه کنند.
محمدی در خصوص اسکان زائران در مدینه منوره توضیح داد: در سالهای اخیر با توجه به طرح توسعه مسجدالنبی(ص) بسیاری از ساختمانهای منطقه مرکزی مدینه تخریب شده و ساختمانهای جایگزین احداث نشده است. علی رغم این موضوع تیم مسکن سازمان حج و زیارت تمام تلاش خود را به کار بسته تا بهترین هتلهای موجود را برای زائران تامین کند و بر این اساس زائران ایرانی ۵ شب و ۶ روز در مدینه اقامت دارند، این در حالی است که در برنامه سفر زائران برخی کشورها زائران به صورت عبوری و یا نهایتا یک یا دو روز در مدینه اقامت دارند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین از مدیران حج خواست که به زائران توصیه کنند اقلام و داروهای ممنوعه را در سفر همراه نداشته باشند، به دلیل آنکه در فرودگاه ایران معطل شده و در فرودگاه مدینه یا جده مشکلات جدی از جمله دستگیری و یا محروم شدن از این سفر معنوی را به دنبال خواهد داشت.
وی در ادامه سخنانش تاکید کرد: زائران در حج به غیر از موارد ضروری تبلت و لپ تاپ به همراه نداشته باشند.
رئیس سازمان حج و زیارت به مدیران توصیه کرد که پیش از سفر حج شرایط منا، عرفات و مزدلفه را برای حجاج تشریح کنند، به گونهای که وقتی زائری در هر یک از مشاعر مقدس وارد شد، گویا قبلا آنجا را دیده است.
انتهای پیام/