راههای مقابله با ترس کودکان از دندانپزشکی
دکتر عبدالحمید ظفرمند در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: دندانپزشکان جهت انجام اقدامات درمانی برای کودکان نیاز به همکاری آنها و والدین دارند اما همیشه ترس از دندانپزشکی در تمام ردههای سنی به خصوص کودکان دیده میشود که این امر موجب مقاومت و عدم همکاری کودکان با دندانپزشکان میشود.
این متخصص دندانپزشکی کودکان افزود: دندانپزشکان برای جلب اعتماد کودکان و افزایش همکاری باید چند مرحله را قبل از آغاز درمان انجام دهند. برای مثال در ابتدا دندانپزشک باید با کودک به آرامی صحبت کند و وضعیت سلامت دندانش را برایش تشریح کند، سپس به کودک این آرامش القا شود که هیچ گونه خطری او را تهدید نمیکند که در این میان کمک یک دستیار، بسیار نتیجه بخش است اگر با انجام این اقدامات کودک هیچ گونه همکاری را نداشت از والدین درخواست میشود در کنار فرزندشان حضور داشته باشند و با گرفتن دست آنها این امید را القا کنند که محیط کاملا امن است.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه در برخی مواقع با انجام تمام این اقدامات کودکان بر ترس خود فائق نمی شوند که در این صورت پزشک موظف است یک جلسه مشاوره را بدون انجام هیچ گونه اقدامات درمانی برای کودک انجام دهد و سپس بر حسب نوع و شدت بیماری به درمان بیماری بپردازد.
ظفرمند عنوان کرد: اگر تمام مراحل فوق برای یک کودک میسر نبود دندانپزشکان ناچار به انجام نیمه بیهوش کردن کودکان در مطب یا بیهوشی کامل در اتاق عمل هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: به والدین توصیه میشود به هیچ عنوان کودکان خود را از پزشک، سوزن و آمپول نترسانند زیرا این امر موجب میشود زمانی که کودکان به مراکز درمان مراجعه میکنند و خود را نشسته بر روی صندلی میبیند که فردی با روپوش سفید و سوزن بدست بر بالین آنها حاضر شده دچار وحشت میشوند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: در بسیاری از مواقع انجام این مراحل قبل از درمان برای پزشکان مقرون به صرفه نیست اما به لحاظ علمی پزشک خود را موظف به انجام آن میداند.
وی در ادامه عنوان کرد: به دندانپزشکان رشته کودکان نیز توصیه میشود در اولین جلسه مراجعه کودکان به مطب یا مراکز درمان اقدامات درمانی را انجام ندهند.
انتهای پیام/