طه هاشمی: دانشگاه باید مستقل و آزاد باشد/ اکنون حوزهها از دانشگاهها آزادترند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر سید طه هاشمی در جشن فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با بیان این مطلب اظهار کرد: در حوزههای علمیه، طلاب استاد را به چالش علمی میکشانند و آزادانه ایراد و نظر خود را بیان میکنند، ولی در دانشگاه دانشجو نمیتواند طبق مبنای فکری خود عمل کند.
وی افزود: کرسیهای آزاداندیشی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، باید با قدرت برگزار شود و دانشجو در فضای علمی و فرهنگی دیدگاههای خود را مطرح کند.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: حاکم بودن فضای امنیتی بر دانشگاه، نمیگذارد آزاد اندیشی به معنای واقعی تحقق یابد.
حجتالاسلام هاشمی با اشاره به رویکرد کنونی مسوولان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مدیریت دانشگاه دانشجو را
اسلام مدافع آزاداندیشی است و کسانیکه قدرت پاسخگویی درباره مسایل را ندارند، فکر میکنند اسلام عاجز است. در حالی که اگر کسی نمیتواند پاسخگو باشد، ضعف خود اوست، نه اسلام |
با هر تفکر و سلیقهای که باشد، فرزند خود میداند.
این استاد دانشگاه خطاب به دانش آموختگان تاکید کرد: دانشجوی فارغ التحصیلی میتواند در جامعه منشا اثر باشدکه در محیط آزاد دانشگاه آزادانه تفکر کرده و در بحث و جدال فکری علم آموخته باشد.
معاون دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اسلام مدافع آزاداندیشی است و کسانیکه قدرت پاسخگویی درباره مسایل را ندارند، فکر میکنند اسلام عاجز است. در حالی که اگر کسی نمیتواند پاسخگو باشد، ضعف خود اوست، نه اسلام و باید اجازه دهیم در دانشگاه نظرات مختلف مطرح شود.
هاشمی با قرائت آیه «فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه» تشریح کرد: باید صداها و قولهای مختلف در دانشگاه بیان شود تا دانشجو قول صحیح را انتخاب کند. ولی اگر تک صدایی باشد دیگر انتخابی وجود نخواهد داشت.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در پایان گفت: عدهای مغرض و بی انصاف که با گسترش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی مخالفند، حاضرند دانشجویان به خارج سفر و در دانشگاههای درجه دو تحصیل کنند و مشکلات مالی، فرهنگی و دوری از خانواده را تحمل نمایند و هزینههای گزاف بر مردم و کشور تحمیل شود، ولی در دانشگاه آزاد اسلامی درس نخوانند.
در این مراسم همچنین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم با تبریک جشن فارغ التحصیلی و با توجه به ۳۱ اردیبهشت ماه سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بازسازی شرایط فرهنگی اجتماعی بعد از انقلاب و درک بحرانهای موجود و به تصویر کشیدن شرایط زمینه ساز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، بسیار مشکل و غیر ممکن است، ولی بررسی نقش حدود ۵ میلیون فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی و اشتغال آنان در مقاطع مختلف مدیریتی کشور و همچنین آمار مقالات علمی و دستاوردهای علمی پژوهشی، فرهنگی نشان میدهد در جایگاه کنونی کشور، دانشگاه آزاد اسلامی سهم بسزایی دارد.
دکتر کسرایی ادامه داد: نکته قابل توجه اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در شرایطی به این جایگاه رسیده است که همیشه افرادی مغرض و تنگ نظر بدون در نظر گرفتن منافع ملی با دانشگاه آزاد اسلامی مخالفت میکردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی هم تراز با سایر کارشناسان و با روحیه وطن دوستی تلاش کردند و کشور را در شرایط خوبی قرار دادند که تمیز بین خدمات فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد و غیر آزاد مشکل است.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری هم در این مراسم گفت: براساس روایات، ما فارغ التحصیل نداریم بلکه انسان باید تا پایان عمر به دنبال علم باشد.
حجت الاسلام رحیمیان ادامه داد: علم بهترین هدیه خداوند به بشر است، اما ارزشمندتر از علم، ایمان، تقوا و خداخواهی است.
رحیمیان افزود: مسیر زندگی خود را بر محور تعالیم اسلام قرار دهید و با اجرای دستورات اسلام زندگی باصفا برای خود فراهم کنید.
معاون دانشجویی دانشگاه هم در ابتدای مراسم با بیان گزارشی از برنامه ریزی و اجرای مراسم جشن فارغ التحصیلی گفت: براساس بخشنامه سازمان مرکزی برگزاری جشن فارغ التحصیلی در پایان هر ترم برگزار خواهد شد.
دکتر محسن زاده گنجی افزود: حسب دستور ریاست دانشگاه ستاد برگزاری مراسم در حوزه دانشجویی تشکیل و مدیر دانشجویی جناب آقای اسدی به عنوان مسئول برگزاری جشن انتخاب شد.
محسن زاده از تمام کسانی که در برگزاری جشن همکاری کردند، تقدیر و تشکر به عمل آورد.
انتهای پیام/