دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1396 - 09:58
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد

تولید ادوات کشاورزی در واحد علی‌آباد کتول/ درآمد غیر شهریه، اولویت اول حوزه پژوهش

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آبادکتول، درآمدهای غیر شهریه از طریق طرح‌های مختلف و فعالیت‌های دانش‌بنیان را اولویت اول حوزه پژوهش این دانشگاه دانست و گفت: تولید ادوات کشاورزی یکی از برنامه‌های پژوهشی در حال اجراست.
کد خبر : 194330

دکتر روح‌الله سمیعی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، وضعیت حوزه تحت پوشش خود و فعالیت‌های صورت گرفته اخیر را تشریح کرد و گفت: حوزه معاونت پژوهش و فناوری با مجموعه زیربخش‌های مربوط شامل مرکز رشد واحد‌های فناور تخصصی، مرکز تحقیقات (انرژی)، دفتر توسعه ارتباط با صنعت و جامعه، دفتر امور پژوهشی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، کتابخانه و... با تمام توان و تلاش مشغول ارائه خدمات و پشتیبانی به اعضای هیات علمی، دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و سایر محققان و پژوهشگران در حوزه‌های مختلف است.


وی ادامه داد: از فعالیت‌های صورت گرفته اخیر می‌توان چاپ مقاله، کتاب، سخنرانی علمی، برگزاری کارگاه و همایش‌ها، اجرای طرح‌های درون و برون دانشگاهی، تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی پژوهشی، تولید ادوات کشاورزی شامل دیسک، سم پاش، نهالستان و گلخانه، راه اندازی سامانه پایان نامه‌ها، راه اندازی کانال تلگرامی، عقد تفاهم نامه‌های همکاری با سازمان‌ها و ادارات دولتی و غیر دولتی در استان گلستان و فرااستانی و بروزرسانی سایت واحد را نام برد.



سمیعی درباره فعالیت‌های مرکز رشد، شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور واحد متبوع خود گفت: مرکز رشد واحد علی آبادکتول با مساحت ۱۵۰ متر مربع در دانشکده فنی و مهندسی کار خود را با ۷ هسته، ۴ واحد فناور و ۴ شرکت دانش بنیان در حال بررسی برای دانش بنیان شدن، کار خود را آغاز کرده است. تعداد محصولات دانش بنیان ثبت شده ۲ محصول در حال ثبت نهایی (تایید ارزیاب) و ۲ شرکت در مرحله بررسی هستند.


این مسئول با توجه به افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه در سال جاری اهم دستورکار‌های این حوزه را یادآور شد و اظهار کرد: حوزه پژوهش همانند سایر بخش‌ها، دارای یک سری فعالیت‌های تعریف شده است که به آن‌ها اشاره شد و در سال جاری نیز مانند سال گذشته با تمام توان دنبال خواهند شد. اما استراتژی اصلی حوزه پژوهش در این واحد دانشگاه تحصیل و افزایش منابع درآمدی غیرشهریه‌ای از طریق اجرای طرح‌های مختلف است.


وی، نهالستان، تولید ادوات کشاورزی نظیر دیسک، سم‌پاش، کمبینانت، سختی‌گیر آب و ...، اجرای طرح‌های تحقیقاتی داخلی و برون دانشگاهی، برگزاری همایش‌های مختلف، برگزاری کارگاه‌های علمی آموزشی، برگزاری مسابقات علمی نظیر مسابقه ملی بتن و حمایت از تیم رباتیک را از فعالیت‌های پژوهشی در حال انجام دانست و مرکز رشد واحد‌های فناور تخصصی این واحد در بین دانشگاه‌های استان گلستان را خاص عنوان کرد.



سمیعی درباره افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه به آنــا گفت: طبیعتاً عمده فعالیت‌های حوزه پژوهش نیاز به اختصاص و صرف بودجه لازم دارد که خوشبختانه در سالیان اخیر همواره رویکرد مسئولان دانشگاه افزایش مستمر بودجه پژوهش با هدف ارتقای جایگاه علمی و پژوهشی استادان و دانشجویان و به تبع آن دانشگاه آزاد بوده است که با حضور دکتر ولایتی شاهد یک نگاه ویژه‌تر در این راستا هستیم.


این مسئول در ارزیابی فعالیت دانشجویان و اعضای هیات علمی در حوزه پژوهش واحد متبوع خود اظهار کرد: با توجه به فضای حاکم بر دانشگاه‌ها در سالیان اخیر، فعالیت‌ دانشجویان و استادان از لحاظ کیفی در حد قابل قبولی بوده است اما متاسفانه با توجه به اینکه برخی از واحد‌ها با مشکل بودجه مواجه هستند، سرعت این روند چندان مطلوب نیست به گونه‌ای که برخی از فعالیت‌های پژوهشی در خیلی از واحد‌ها به خاطر عدم توان اختصاص بودجه لازم راکد مانده‌اند. با توجه به تغییراتی که در سطوح مختلف سازمان در حال شکل گیری است امید هست که این مهم نیز با جدیت زیاد دنبال شود و هر روز شاهد موفقیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در سطح ملی و بین المللی باشیم.



معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آبادکتول خاطرنشان کرد: با تشکر از همه همکاران حوزه پژوهش که خالصانه در حال تلاش برای ارتقای جایگاه دانشگاه هستند، امیدواریم با حضور دکتر ولایتی، دکتر رهبر و دکتر موسی خانی هر روز شاهد رشد و بالندگی دانشگاه در همه بخش‌ها بویژه حوزه معاونت پژوهش و فناوری باشیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب