عبدالله جاسبی: اگر حمایتهای امام از دانشگاه آزاد نبود قطعا نمیتوانستیم قدمی برداریم/ امروز در زمینه سرانه دانشجو با کشورهای اروپایی رقابت میکنیم
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر عبدالله جاسبی، در این نشست گفت: «در جمهوری اسلامی موفقیتها و البته گاهی شکستهایی داشتهایم؛ اما نکته حائز اهمیت این است که هر کجا که از توان مردمی استفاده کردیم به موفقیت دست پیدا کردهایم. به عنوان مثال انقلاب اسلامی یکی از مصادیق موفقیت در کشور ما بوده که با حضور مردم شکل گرفته است.»
او ادامه داد: در حوزه آموزش عالی در اول پیروزی انقلاب سرانه دانشجویی ما بسیار پایین و حدود 150هزار نفر در کل کشور بود. این در حالی است که بالا بودن سرانه دانشجو نسبت به جمعیت یکی از معیارهای کشورهای توسعه یافته بوده و هست.»
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «امروز سرانه دانشجویی ما در جمهوری اسلامی مرزها را پشت سر گذاشته و با کشورهایی مانند آمریکا، اروپا در رقابت است. در این موفقیت نیز نهادهای مردمی به کمک کشور آمدند، یکی از این نهادها دانشگاه آزاد اسلامی بود که با همت مردم و پشتیبانی امام راحل در سال 61 آغاز به کار کرد. باید به این نکته توجه داشت که در هر کار بزرگی مقاومتها و مشکلاتی وجود دارد اما باید به نتایج توجه شود.»
او گفت: «امروز در کشورمان جوانان متخصص و تحصیل کرده بسیاری داریم که به عنوان سرمایههای اصلی این کشور محسوب میشوند اما آن چیزی که در آن نیاز به کمک داریم به کارگیری این جوانها برای تحقق اقتصاد مقاومتی، اقتصادی تولیدگرا مبتنی بر دانش است.»
جاسبی ادامه داد: «تمام اقتصاد ما باید دانش بنیان شود، البته این کاری سخت و پر هزینه است که در این میان نباید جوانان متخصص ما بدون استفاده بمانند و در حقیقت این کنفرانس هم برای معرفی نسل چهارم انقلاب صنعتی است.»
رئیس اسبق دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «باید بدانیم که همه مسائل در کشور متولی دولتی دارند اما این مردم هستند که نقش کلیدی داشته و باید کمک کنند. ما باید در جایی حرکت کنیم که خواسته و نیاز مردم است. بنابراین باید همه کارها زیر نظر مردم، مورد تایید آنها و استقبالشان قرار گیرد. به علاوه نیاز داریم تا مردم بار سنگینی از بخش اقتصاد غیر دولتی که همان اقتصاد تولید گرایی و دانش گرایی است بردارند.»
عضو هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «در این زمینه نمونههای موفقی مانند نانو تکنولوژی و رباتیک در کشور کار شده و به نتیجه رسیدهاند. همان طور که میبینیم در صنعت نانو جزو اولینها در جهان هستیم و در رباتیک پیشرفتهای چشمگیری را از دانشگاه های کشور از جمله دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین که برای چندین سال پیاپی توانست مدال اول را کسب کند داشتهایم.»
او افزود: «در طول 2 سال اخیر رابطه خوبی با نسل چهارم صنعت داشتهایم و کنفرانسهای متعددی در این زمینه برگزار کردیم. کنفرانس بعدی ما در این باره در روز پنجشنبه و جمعه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار میشود. از طرفی در 3 شهر صنعتی اصفهان، تبریز و اراک نیز در روز شنبه این کنفرانس برگزار خواهد شد.»
جاسبی ادامه داد: «جشنواره کاریکاتور هم در این کنفرانس خواهیم داشت که بخش عمده آن را شرکت کنندگان داخلی و مابقی را علاقهمندان خارجی تشکیل میدهند و به نفرات اول تا چهارم نیز جوایزی به رسم یاد بود اهدا میشود.»
او در بخش دیگری از سخنان خود به معنای انقلاب صنعتی اشاره کرد و گفت: «مفهوم انقلاب صنعتی فقط در استفاده از فناوریها، رباتها و سیستمهای پیچیده خلاصه نمیشود بلکه مهمترین ویژگی انقلاب صنعتی تغییر پارادایمها است. بنابراین مفاهیمی که در ذهن مردم از صنعتی شدن وجود دارد باید تغییر کند.»
به گفته جاسبی، یک صنعت سنتی را نمیتوان با فشار و زور به یک صنعت مدرن تبدیل کرد بلکه باید شرایطی را مهیا شود تا صنعت جدید جای خود را در میان مردم پیدا کند.
او در ادامه به راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: «در سال 61 هنگامی که دانشگاه آزاد آغاز به کار کرد موجی از مخالفتها برخاست تا اینکه با کمک مردم و حمایتهای 5 مرحله ای امام راحل آن فضا شکسته شد. بنابراین از دید من یکی از علتهایی که رهبر معظم انقلاب در ایجاد فضای اقتصاد مقاومتی به آن تاکید میکنند این است که مردم خود را بدون پشتیبان نبینند.»
جاسبی در پایان به نقش مهم اصحاب رسانه اشاره کرد و گفت: «رسانهها در تغییر مفاهیم و پارادایمها نقش اساسی و ویژهای را ایفا میکنند که اگر این موضوع با کمک رسانهها حل نشود ابدا نمیتوان با اعمال فشار آن را حل کرد.»
انتهای پیام/