دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 تير 1396 - 13:49
دانشیار طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

چگونه از گرمازدگی جلوگیری کنیم؟

دانشیار طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با اجتناب از قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد، استفاده از لباس‌های گشاد نخی به رنگ روشن، مصرف مایعات فراوان و سرد، اجتناب از فعالیت‌های شدید بدنی و ورزش نکردن در هوای گرم و مرطوب از ابتلا به گرما زدگی اجتناب کنید.
کد خبر : 193493

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر حمیدرضا ریحانی گفت: یکی از بیماری‌های بسیار شایع در فصل تابستان، بیماری‌های ناشی از گرما است. هنگامی که بدن در معرض گرما قرار می‌گیرد مکانیسم‌های دفاعی بدن اجازه بالا رفتن درجه حرارت بدن از میزان طبیعی را نمی‌دهد.


وی ادامه داد: در این میان در صورتی که مکانیسم‌های جبرانی نتوانند درجه حرارت بدن را حفظ کنند؛ دمای بدن در مواجهه با گرما بالا می‌رود و فرد دچار عوارض می‌شود.


دانشیار طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: در این شرایط بدن جهت سرد کردن خود، خون را به سطح پوست هدایت می‌کند و در نتیجه خون کمتری به مغز، عضلات و سایر ارگان‌های بدن می‌رسد؛ که این امر فعالیت‌های فیزیکی و ذهنی را مختل و در مواردی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.


ریحانی افزود: با اجتناب از قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد و رعایت موارد پیشگیری می‌توان در فصل تابستان و گرم سال از گرمازدگی اجتناب کرد.


وی تاکید کرد: البته همه افراد در معرض گرمازدگی قرار دارند؛ اما افراد مسن، کودکان، افراد چاق، بیماران قلبی و کلیوی و افرادی که داروهای آنتی هیستامین، ضد فشار خون و اعصاب مصرف می‌کنند و مکانیسم‌های جبرانی بدن آن‌ها از میان رفته است در این میان حساس‌تر هستند.


دانشیار طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: کارگران ساختمانی، کشاورزان، خبازها، ورزشکاران و... در معرض گرمای شدید قرار دارند و بر این اساس بیش از دیگران در معرض خطر هستند.


ریحانی بیان کرد: هنگامی که فردی در معرض گرمای شدید قرار می‌گیرد به خصوص اگر فعالیت‌های بدنی هم داشته باشد، بدن مقدار بسیار زیادی آب و نمک را به صورت تعریق از دست می‌دهد؛ در نتیجه بدن با کم آبی شدید رو به رو شده و در این شرایط گردش خون تحت تاثیر قرار گرفته و خون کافی به اعضای بدن و مغز نمی‌رسد.


وی به بیماری‌ها و علائم ناشی از گرمازدگی اشاره کرد و افزود: گرفتگی عضلات، برافروختگی و گرم شدن پوست، تهوع و استفراغ، درد شکم، سنکوپ، اختلال در ریتم قلب، افت فشار خون، نبض ضعیف، کاهش حجم ادرار، کاهش هوشیاری، تشنج و ... از علائم ابتلا به گرمازدگی است.


دانشیار طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: استفاده از لباس‌های گشاد، نخی و به رنگ روشن، مصرف مایعات فراوان و سرد، اجتناب از فعالیت‌های شدید بدنی و ورزشی در هوای گرم و مرطوب، در پیشگیری از گرما زدگی بسیار کمک کننده است.


ریحانی به اولین اقدامات هنگام مواجهه با فرد گرمازده اشاره کرد و افزود: باید جهت درمان گرمازدگی، فرد را خنک کرده و جهت اجرای این کار می‌توان از قرار دادن فرد در معرض هوای سرد، خیس کردن بدن و دوش آب در حد چند درجه خنک‌تر از دمای بدن استفاده کرد.


وی بیان کرد: در ادامه باید اقدام به جبران مایعات و املاح از دست رفته به صورت عرق از بدن کنیم؛ که می‌توان از نوشیدن مایعات خنک و در موارد شدید و یا کاهش هوشیاری از تزریق درون وریدی مایعات استفاده کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب