با جاذبههای گردشگری طبیعی اردبیل آشنا شوید
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، استان اردبیل بخاطر چشمههای آبگرم، آبوهوای خنک، جاذبههای طبیعی و گردشگری و همچنین صنایع دستی و بناهای تاریخی که دارد، به ویژه در تابستان یکی از قطبهای گردشگری ایران به شمار میآید. جاذبههای طبیعی این استان، یکی از ویژگیهای ممتازی است که سفری با خاطرهای خوش را برای مسافران ایجاد میکند.
دریاچه نئور
نزولات جوی و چشمههای اطراف دریاچه از منابع تامین آب دریاچه نئور هستند اطراف دریاچه کوهستانی و در ارتفاع 2480 متری از سطح دریا است. این دریاچه با متوسط 257 هکتار مساحت بزرگترین دریاچه آب شیرین استان است. دریاچه نئور همواره یکی از مقاصد ماهیگیری استان است و همگان قزل آلای رنگین کمان را ماهی خاص آن میشناسند.
با توجه به شرایط آب و هوایی این خطه از کشور، در زمستان آب دریاچه یخ میزند، در اواخر فصل پاییز، ماهیهای آن جمع آوری شده و دوباره در اوایل بهار ماهی پرورشی در آن رها میشوند.
فصل بازدید از آن از اواخر فصل بهار تا آخر تابستان است.
دریاچه شورابیل
وسعت دریاچه در گذشته 640 هزار مترمربع بود و همانطور که از نامش میتوان فهمید از دریاچههای شور به شمار میرفت. همچنین پیرامون آن گل و لجنهای با خاصیت درمانی نیز وجود داشت. در سال 1371 با هدایت آب رودخانه بالخلو به این دریاچه وسعت آن به 1800 هکتار گسترش یافته و از شوری آب آن کاسته شد و البته گلهای درمانی نیز دیگر در اطراف دریاچه وجود ندارند.
پیش از وارد شدن آب شیرین به این تالاب، همانند دریاچه ارومیه، آرتیما در آن وجود داشت که با شیرین شدن آب، از بین رفته است و برخی مشکلات زیست محیطی دامنگیر آن شده است که از آن جمله میتوان به یخ زدن آب دریاچه در زمستان اشاره کرد. به دلیل واقع شدن دریاچه در محدوده شهری اردبیل از امتیاز بالایی جهت تفرجگاه برخوردار بوده و دارای امکانات تفریحی، ورزشی و فرهنگی بسیاری از جمله قایق رانی، پیست دو و میدانی، دوچرخه سواری و هتل است. ماهی قزل آلای رنگین کمان و ماهی آزاد از آبزیان این دریاچه هستند.
شیروان دره سی
طول شیروان دره سی 30 کیلومتر بوده و از شهر لاهرود آغاز و تا آبگرم شابیل به موازات جاده امتداد دارد.
فرسایش سیلابی این دره را در میان نهشتههای آذرآوری آتشفشان سبلان ایجاد کرده است. عمق درّه در برخی نقاط به بیش از 150 متر نیز میرسد. ستونهای باقیمانده از فرسایش همانند دودکش جن و تخت دیو را در این درّه میتوان یافت. آبشارهای کم نظیر و همچنین بهشت زمین شناسان این درّه را مستعد برای ثبت در میراث طبیعی جهانی به عنوان یکی از ژئوپارک طبیعی ایران کرده است.
مسیر جاده در نزدیکی دره و در بالای آن است و بهتر است زیباییهای دره را از فراز آن مشاهده کرد. فرود از دره کاری تکنیکی است که توصیه نمیشود و در صورت علاقه باید از راهنماهای محلی برای فرود به دره کمک گرفت. در برخی از قسمتهای مسیر، جاده به دره بسیار نزدیک بوده و نقاط مناسبی برای دیدن دره هستند. دو آبگرم شابیل و قوتورسویی در همین جاده واقع شدهاند. نقطه صعود به قله سبلان نیز در کنار آبگرم شابیل در انتهای جاده واقع شده است.
جنگل فندقلو
استان گیلان که در همسایگی استان اردبیل قرار دارد، یکی از بهترین مسیرها برای رسیدن به این پارک جنگلی زیباست چراکه بعد از گذر از گردنه زیبای حیران، این پارک جنگلی زیبا و کوهستانی واقع شده است.
این پارک یکی از تفرجگاههای مهم این استان است. به دلیل کثرت رویش درخت فندق به این نام نامیده شده است. البته این پارک جنگلی دارای درختان میوه مختلف دیگری مانند سیب وحشی، گوجه سبز، ازگیل، به، تمشک و توت فرنگی نیز است اما به جهت اینکه درختان فندق بسیاری در این پارک وجود دارد بدین نام خوانده میشود.
این منطقه دارای آب و هوای کوهستانی و خنکی است که برای سفر در فصل تابستان بسیار مطلوب است.
وسعت این پارک در حدود 25 کیلومتر مربع است. در داخل پارک امکانات اقامتی برای اسکان مسافران وجود دارد و علاقمندان میتوانند شبها نیز در این مکان خوش آب و هوا ساکن باشند. این پارک برای کمپینگ نیز محل مناسبی است و به ویژه برای اردوهای دانش آموزی بدلیل امنیت آن مناسب برای نوجوانان است تا اقامت در طبیعت را آموخته و در حین آموزش از اوقات فراغت خود نیز به خوبی استفاده کنند. پیست اسکی فندقلو هم در همین پارک جنگلی قرار دارد.
گردنه حیران
این جاده یکی از مسیرهای دیدنی و مسیر اصلی تهران-اردبیل است که به دلیل ارتفاع بالای آن در بسیاری از مواقع پوشیده از مه و در زمستان و پاییز برفی است. این مسیر به دلیل اینکه مسیر اصلی استان اردبیل به شمار میرود، بسته نمیشود. این مسیر همانند نامش زیبایی خیره کنندهای دارد که در استان گیلان دارای جنگلهای خزری، و با افزایش ارتفاع با مراتع سرسبز جایگزین میشود. اگرچه از این نوع جادههای دیدنی در ایران فراوان است، اما دیدن این جاده خالی از لطف نیست. در این گردنه ایستگاه آغازین تله کابین حیران (در استان گیلان) قرار داشته که به جنگل فندقلو(در استان اردبیل) ختم میشود. امکانات رفاهی در آغاز و پایان مسیر تله کابین برای رفاه حال مسافران وجود دارد.
قله سبلان
سبلان سومین قله بلند ایران با ارتفاع 4811 متر و یک آتشفشان خاموش میباشد. در دهانه آتشفشانی سبلان در ارتفاع 4811 متری دریاچهای با مساحت 250x150 متر واقع شده است و از این حیث بلندترین دریاچة جهان است که بیشتر از نیمی از سال یخ زده میباشد. کوهستان سبلان به دلیل آتشفشانی بودن برکت زیادی را برای منطقه به ارمغان آورده است. در کوهپایه کوهستان سبلان تعداد زیادی چشمههای معدنی گرم و سرد وجود دارند که مرهون این آتشفشان خاموشند. این منطقه یکی از چهار کانون اصلی چشمههای آبگرم در ایران است. پیست اسکی آلوارس یکی دیگر از جاذبههای این کوهستان آن به شمار میرود که در فاصله 30 کیلومتری سرعین (مسیر آن با مسیر قله سبلان متفاوت است) قرار دارد. قلّه سبلان از آثار طبیعی ملی ثبت شده در سازمان محیط زیست ایران است.
چشمههای آبگرم
یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری استان اردبیل، چشمههای آبگرم این استان است که گفته میشود خاصیت درمانی دارد. شهر سرعین در ۲۰ کیلومتری شهر اردبیل دارای ۸ چشمه آبگرم معدنی است. علاوه بر این چشمههای آب معدنی شابیل وقوتورسویی نیز در لاهرود قرار دارد، به غیر از این دو شهر ۱۲ چشمه آب معدنی دیگر در شهرهای دیگر استان از جمله کیوی، نیر و مشگینشهر نیز وجود دارند.
انتهای پیام/