فعالیت دستگاههای پیشرفته آزمایشگاهی کروماتوگرافی مایع و گازی در واحد رشت
به گزارش خبرنگار آنا، تا پایان سال گذشته، 204 مجموعه آزمایشگاهی از دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی دولتی و شرکتهای خصوصی سراسر کشور عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی بودهاند که از این بین، 185 مجموعه آزمایشگاهی در ارزیابی عملکرد سال 1395 شبکه شرکت کردهاند.
آزمایشگاه پیشرفته سنجش و ارزیابی مواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت هم توانست در بین آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی عضو شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رتبه نخست را به خود اختصاص دهد.
دبیر هیات امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با قدردانی از زحمات حوزه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در این باره به خبرنگار خبرگزاری آنا، ارتقای جایگاه پژوهش و فناوری این دانشگاه را از اولویت های مهم برنامه های سال 1396 این دانشگاه دانست.
دکتر علیرضا امیرتیموری خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده برای ارتقای جایگاه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان و خدمات رسانی هر چه بیشتر به استادان، دانشجویان و کمک به صنایع استان گیلان و با در نطر گرفتن استانداردهای لازم آزمایشگاه پیشرفته ارزیابی مواد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت طراحی و در سال ٩٤ راه اندازی شد.
وی افزود: در راستای اهداف سامانه آزمایشگاه های همکار آزاد (ساها) در ابتدای کار دستگاه های آزمایشگاهی واحد دانشگاهی را که بلااستفاده و یا خراب بودند جمع آوری و دستگاه های مورد نیاز را خریداری کردیم و امروز می توانیم به جرات بگوییم که آزمایشگاه سنجش و ارزیابی مواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت دارای دستگاه های پیشرفته و مهم بسیاری همچون کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ( HPLC)، کروماتوگرافی گازی - طیف سنجی جرمی ( GC/MS) ، جذب اتمی و ... است.
امیرتیموری با اشاره به نحوه عملکرد دستگاه GC/MS اظهار کرد: این دستگاه یکی از دستگاههای پیشرفته موجود در آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت است که برای جداسازی و شناسایی کمی و کیفی ترکیبات فرار و نیمه فرار به کار می رود که از کاربردهای آن می توان؛ جداسازی حلال ها و ایزومرها و سنجش هیدروکربن های چندحلقه ای آروماتیک در ماهی، آفت کش های موجود در سبزیجات و میوه ها، ترکیبات آلی قلع در مواد سازنده اسباب بازی ها، مقدار متانول موجود در خون، آلودگی های موجود در نمونه های آب و ترکیبات آلی فرار در منابع آب طبیعی را نام برد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با قدردانی از پیگیری های حوزه پژوهش واحد رشت تصریح کرد: این آزمایشگاه عضو قطعی شبکه فناوری های راهبردی ریاست جمهوری بوده و دارای موافقت اصولی از سازمان غذا و دارو و همکار اداره استاندارد است.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عملکرد آزمایشگاه برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سال ٩٥ از دانشگاه های مطرح دولتی چون شهید بهشتی( رتبه ٤٥)، صنعتی اصفهان(رتبه ٥٨) ، علم و صنعت(رتبه ٥٩)، شیراز(رتبه ١٠٤) ، تبریز(رتبه ٤٥) و حتی انستیتو پاستور(رتبه ٧٢) مطلوبتر بود که جا دارد این افتخار را به مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی کشور تبریک گفت.
رئیس واحد رشت به آنــا گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت سال 1394 با ایجاد زیرساخت های آزمایشگاهی لازم و با دارا بودن پتانسیل بسیار مناسب و بهره مندی از امکانات فوق پیشرفته آزمایشگاهی توانست به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آید.
امیرتیموری ادامه داد: سال 95 هم با توجه به ارزیابی انجام شده توسط حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از 204 مجموعه آزمایشگاهی از دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی دولتی و شرکتهای خصوصی سراسر کشور عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، تعداد 185 مجموعه آزمایشگاهی در ارزیابی و رتبه بندی عملکرد سال 1395 شبکه حضور داشته که آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت توانست رتبه نخست را در بین آزمایشگاههای دانشگاه های آزاد اسلامی سراسر کشور و رتبه 27 آزمایشگاه های مراکز مختلف علمی کشور را به خود اختصاص دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان تأکید کرد: رتبهبندی جدید مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر اساس ارزیابی عملکرد این مراکز در سال 95 اعلام شده است.
به گزارش آنا، آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در پنجمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در سال ٩٦ هم موفق به کسب رتبه برترین آزمایشگاه واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی کشور شد.
انتهای پیام/