دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 تير 1396 - 13:35
مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد امام خمینی(ره):

80درصد مددجویان کمیته امداد خانوارهای‌ یک و دو نفره هستند

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد امام خمینی(ره) یکی از اهداف کمیته امداد در برنامه ششم توسعه را شکستن صف نیازمندان مسکن دانست و گفت: 80 درصد خانواده‌های تحت پوشش امداد به صورت تک نفره و دو نفره زندگی می‌کنند.
کد خبر : 193174

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، ابراهیم بازیان، مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد امام خمینی(ره)در نشست خبری با خبرنگاران در بیرجند به وضعیت مسکن مددجویان تحت پوشش کمیته امداد اشاره و بیان کرد: هم‌اکنون یک میلیون و 500 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد قرار دارد که 80 درصد این خانواده‌ها به صورت خانوارهای تک نفره و دو نفره زندگی می‌کنند. اغلب این خانوارها زنان سرپرست خانوار، سالمندان و روستاییان هستند.


وی افزود: از این جمعیت 80 درصدی حدود 100 هزار نفر فاقد مسکن هستند که 35 درصد آنان را روستاییان و 65 درصد را شهرنشینان تشکیل می‌دهند.


بازیان یادآور شد: 300 هزار واحد مسکن خودمالکی مددجویان در شهر و روستا نیازمند مقاوم‌سازی و بهسازی است که بخش عمده‌ این مسکن‌ها در روستاها و مناطق محروم احداث شده است.


وی با بیان اینکه 30 تا 60 درصد درآمدهای افراد فاقد مسکن برای این موضوع هزینه می‌شود، افزود: از مجموعه خانواده‌های ایرانی حدود 67 درصد دارای مسکن و 33 درصد فاقد مسکن هستند بر همین اساس افراد فاقد مسکن ناچارند بخش عمده‌ای از درآمد خود را به هزینه‌های مسکن اختصاص دهند.


این مقام مسئول در کمیته امداد ادامه داد: یکی از اهداف کمیته امداد در برنامه ششم توسعه شکستن صف نیازمندان مسکن است به طوری که با رعایت الگوی اسلامی ایرانی ابتدا تعمیرات مسکن را به عنوان اولویت سکونتی خانواده‌ها قرار دهیم و در مرحله بعدی بهسازی و مقاوم‌سازی مسکن شهری و روستایی در اولویت برنامه‌های کمیته امداد قرار دارد. همچنین احداث، خرید و کمک به ودیعه را برای تامین مسکن مددجویان کمیته امداد دنبال می‌کنیم.


وی ادامه داد: احداث و خرید مسکن برای سالمندان ضرورتی ندارد و می‌توان از طریق کمک ودیعه و همجواری با خانواده نیازهای این قشر را برطرف کرد.


بازیان تصریح کرد: مناطق روستایی، مرزی و محروم و شهرهای زیر 100 هزار نفر برای مقاوم‌سازی و بهسازی اهمیت ویژه‌ای دارد و در نظر داریم مسکن متناسب با الگوی خانواده و موقعیت جغرافیایی و اقلیمی احداث کنیم.


وی با بیان اینکه اعتقاد داریم خدمات ما باید مردمی شود، ادامه داد: در خرید، ساخت و ودیعه پرداخت اقساط ظرف مدت 3 تا 5 سال بخش عمده نیازها را برطرف می‌کنیم بر همین اساس بسیاری از خانواده‌ها قبل از دریافت مسکن توانمند شده و برای ادامه زندگی انگیزه و نشاط پیدا می‌کنند.


وی تاکید کرد: با مشارکت نهادهای دولتی، خیرین و مددجویان بخش‌های مختلف جامعه در نظر داریم موضوع مسکن مددجویی را از حاشیه به متن بیاوریم.


وی خراسان جنوبی را یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور اعلام کرد و گفت: باید توجه ویژه‌ای به این استان صورت گیرد بر همین اساس با جهت‌گیری سیاست‌های کمیته امداد نسبت به سال قبل در سال 96، 135 میلیارد ریال در بخش مسکن و ساختمان استان خراسان جنوبی باید هزینه شود که تاکنون 62 میلیارد ریال آن از منابع دولتی و بقیه باید از منابع زکات، صدقات و مشارکت‌های مردمی تامین می‌شود.


بازیان یادآور شد: مقرر شد امسال برای 1000 واحد مسکونی مددجویان تعمیرات لازم انجام شود و سرویس بهداشتی احداث شود. همچنین تامین ۳۰۰ واحد مسکن شهری در دستور کار است که بیش از ۲ برابر سال گذشته است.


بازیان یادآور شد: پیامد مدیریت ناصحیح در حوزه‌های مختلف را امروز کمیته امداد به دوش می‌کشد، در سال‌های گذشته نسبت به مسکن در مناطق محروم و روستایی غفلت کردیم و مسئولان علی‌رغم دیدن و شنیدن محرومیت‌ها برنامه جامعی برای حل این موضوع ارائه نکردند تا بتوانند به مرور زمان محرومیت‌ها را مدیریت کنند بر همین اساس شرمنده مردمی هستیم که از امکانات اولیه محروم‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب