دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 تير 1396 - 10:31
کارشناس سازمان غذا و دارو هشدار داد

ابتلا به عوارض ناخواسته‌ دارویی با مصرف داروی قاچاق

مدیر کل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو با اشاره به عوارض مصرف داروهای قاچاق گفت: یکی از روش‌های حملات بیوتروریسم می‌تواند از طریق داروهای غیر رسمی و قاچاق باشد.
کد خبر : 193116

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، شهریار اسلامی تبار، مدیر کل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به نبود نظارت سازمان‌های مرتبط بر مراحل تولید و توزیع دارو و نبود امکان نمونه‌برداری و آزمایش بر داروهای قاچاق، بی اثر بودن این داروها بیشتر از فرآورده‌های مجاز است.


وی افزود: فرآورده‌های دارویی نیازمند شرایط ویژه نگهداری از جمله کنترل دما، رطوبت، کنترل نور و غیره است که معمولا در مورد فرآورد‌ه‌های قاچاق رعایت نمی‌شود.


اسلامی تبار با اشاره به خطر بیوتروریسم تصریح کرد: براساس تعریف، بیوتروریسم نوعی از تروریسم است که به وسیله انتشار عمدی فرآورده‌های بیولوژیک (ویروسی، باکتریایی و ...) انجام می‌شود.


وی در ادامه بیان کرد: اولین حمله از این نوع هر چند تاریخچه قدیمی دارد اما به طور رسمی در سال 1984 در امریکا گزارش شده است، همچنین با توجه به ماهیت این نوع از تروریسم، تلفات آن می‌تواند حتی بیشتر از حمله اتمی است.


شهریار اسلامی تبار عنوان کرد: یکی از راه‌های انتقال فرآورده‌های بیولوژیک می‌تواند از طریق داروهای غیر رسمی و قاچاق باشد که مصرف کننده داروی قاچاق خطرات بالقوه زیادی را برای خود و جامعه با مصرف این داروها به همراه دارد.


وی به بروز عوارض ناخواسته دارویی اشاره و بیان کرد: دلیلی که برای صدور نشدن پروانه واردات برای داروهای قاچاق ذکر شده، در اکثر موارد نبود یافته‌های کافی برای ثبات اثر بخشی آن و یا عوارض جانبی شدید گزارش شده است.


اسلامی تبار افزود: به دلیل تقلبی بودن اکثر داروهای قاچاق، احتمال بیشتری وجود دارد که بیمار به دنبال مصرف این داروها دچار عوارض ناخواسته دارویی شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب