پژوهشگر برتر جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد: روی تجاریسازی پژوهشها تمرکز کردهایم
دکتر فاطمه فراش بامحرم، عضو هیات علمی واحد مشهد با سابقه چاپ 196 مقاله در مجلات داخلی و خارجی روز گذشته نشان طلای امام خمینی را از دستان آیتالله هاشمی رفسنجانی دریافت کرد. وی در این باره به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت : برگزاری این مراسم برای پژوهشگران ایجاد انگیزه میکند و باعث می شود افرادی که تازه وارد این عرصه شوند با جرات بیشتری در این مسیر قدم بردارند.
وی درباره نحوه وارد شدنش به دانشگاه آزاد ادامه داد : کارشناسی ارشد را ابتدا در دانشگاه شهید بهشتی شروع کردم اما به علت رفت و آمد به دانشگاه فردوسی مشهد انتقالی گرفتم. در مقطع دکتری هم ابتدا در دانشگاه فردوسی مشهد بودم که بعد از آن بورس دانشگاه آزاد شدم. سال 78 د رمقطع دکتری شیمی معدنی بورس دانشگاه آزاد شدم و از همان زمان فعالیتهای دیگر را هم در این دانشگاه شروع کردم.
پژوهشگر برتر سومین جشنواره فرهیختگان بیان داشت: این مسیر تنها با عشق هموار می شود باید علاقه به پژوهش وجود داشته باشد و بزرگترین عاملی که این سالها باعث شد تا من به مرتبه علمی برسم و ازاین راه خسته نشوم عشق بود. درست همان طوری که خیلی از صفات با آدم متولد می شود علاقه به پژوهش هم از ذات سرچشمه می گیرد و می شود گفت یک عشق ذاتی است.
فراش بامحرم درباره فعالیتهای پژوهشیاش در دانشگاه آزاد اسلامی گفت : از زمانی که عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد هستم تمام مقالات و پژوهشهایم با نام دانشگاه آزاد اسلامی منتشرشده است و تمام کتاب ها ومقالاتم در ISI هم با عنوان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد وجود دارد. زمانی هم که با دانشگاه های دیگر هم همکاری می کنم اسم آنها را در کنار نام دانشگاه آزاد درج می کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد درباره ایجاد انگیزه بین دانشجویان افزود: دانشجویان مثل بچه های ما هستند، اکثر اساتید دانشجویان را فرزندان خودشان می بینند. رابطه من هم با دانشجوهایم مثل رابطه مادر و فرزند است. ما شبیه یک خانواده به هم نزدیک هستیم. من برای وارد شدن آنها به عرصه های مختلف علمی کمک می کنم و سعی دارم برایشان ایجاد انگیزه کنم.
فاطمه فراش بامحرم درباره امکانات پژوهشی دانشگاه آزاد تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر امکانات مورد نیاز برای جلو بردن تحقیقات را دراختیار میگذارد اما بازهم من از مسئولان تقاضا دارم توجه بیشتری به این بخش شود و این امکانات را بالا ببرند زیرا برای انجام کارهای بهترو بالا رفتن کیفیت پژوهشها امکانات بیشتری نیاز است . همانطور که آیتالله هاشمی رفسنجانی بر کیفیت کارها تاکید کردند همچنین به خاطر سیاست تجاریسازی این پژوهش ها و کاربردی کردن آنها، ارتقا دادن امکانات نسبت گذشته یک نیاز است.
دکتر بامحرم در پایان درباره پژوهشهای کاربردی و تجاریسازی که تا امروز صورت گرفته گفت: در گذشته تنها در زمینه چاپ مقاله، کتاب و انجام پژوهشهای درون دانشگاهی فعالیت می کردیم اما از یک سال گذشته به طور جدی بر روی تجاریسازی پژوهش ها تمرکز کردیم و در شرف ثبت شرکت دانشبنیان هستیم.امیدوارم به زودی درزمینه تجاری سازی محصولات و کارآفرینی به بازدهی خوبی برسیم.
انتهای پیام/