دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 تير 1396 - 14:25
رئیس شورای دانشجویی هیات مدیره نظام پرستاری ساوه و زرندیه:

اجرای قانون تعرفه‌گذاری به ام‌المطالبات جامعه پرستاری تبدیل شده است

رئیس شورای دانشجویی هیات مدیره نظام پرستاری ساوه و زرندیه گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال‌های اخیر به عنوان ام المطالبات جامعه پرستاری به شمار می رود و از سال ۸۶ تا کنون اجرایی نشده و در بایگانی وزارت بهداشت به سر می برد.
کد خبر : 191616

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری، میلاد بلبلی گفت: شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که در تیر ماه سال ۸۶ در مجلس شورای اسلامی و با تلاش‌های فراوان نهادهای مختلف از جمله سازمان نظام پرستاری کشور به تصویب رسید، بعد از گذشت ۱۰ سال هنوز شکل اجرایی به خود نگرفته باشد.


وی تصریح کرد: قانونی که در سال‌های اخیر به عنوان ام المطالبات جامعه پرستاری از آن یاد می‌شود، جامعه پرستاری به آن چشم امید دوخته‌ است تا با اجرای آن بخش مهمی از دغدغه‌های شغلی و معیشتیشان که در سال‌های اخیر نادیده گرفته شده، برطرف شود. اما متاسفانه کارشکنی‌های متعدد از سوی مسئولان اجرایی باعث شد تا روز به روز بر یاس و نا امیدی پرستاران افزوده شود.


رئیس شورای دانشجویی هیات مدیره نظام پرستاری ساوه و زرندیه یادآور شد: مسئولان وزارت بهداشت با بی‌توجهی به درخواست‌های مکرر جامعه پرستاری و تاکیدات نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر اجرای این قانون که در وهله نخست صلاح بیماران و در مرحله بعدی ارتقاء جایگاه شغلی و وضعیت معیشتی پرستاران را مد نظر دارد، سعی در به تاریخ سپرده شدن این طرح دارند.


وی با بیان اینکه وزارت بهداشت نبود منابع مالی دلیل اجرایی نشدن این قانون است، اظهار کرد: وزارت بهداشت در حالی نبود منابع مالی را مانع اجرای این طرح اعلام می‌کند که چهار سال گذشته منابع هنگفتی در ردیف بودجه کشور به طرح تحول سلامت اختصاص داده شد و حال شاهدشکست این طرح هستیم.


عضو شورای صنفی دانشکده پرستاری و مامایی ساوه خاطرنشان کرد: با صرف بودجه‌ای چندین برابر کمتر از منابع طرح تحول سلامت، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری شکل اجرایی به خود می‌گرفت و بخش قابل توجهی از پرداختی مردم کاهش می‌یافت. در حال حاضر بسیاری از خدمات دریافتی بیماران در بیمارستان‌ها توسط پرستاران صورت می‌پذیرد، اما ضریب K خدمات تخصصی پزشکان به آن تعلق می‌گیرد و درآمد حاصل از آن شامل حال پزشکان شده و هزینه‌های هنگفتی را برای بیماران رقم می‌زند. این وضعیت مصداق بارز بی عدالتی در پرداخت‌هاست که متاسفانه نظام سلامت ما را با چالش جدی روبه‌رو کرده است.


وی افزود: این خدمات که توسط پرستاران به بیماران ارائه می‌شود، اگر ضریب K مشخص برای گروه پرستاری به آنها تعلق گیرد، با کاهش هزینه پرداختی از جیب مردم مواجهه خواهیم شد و این مساله بسیار برای بیماران حیاتی و حائز اهمیت است. از سوی دیگر این قانون به نوعی نجات بخش سازمان‌های بیمه‌ای خواهد بود.


بلبلی در پایان گفت: جامعه پرستاری امیدواراست در دولت جدید مسئولان وزارت بهداشت با در نظر گرفتن منافع بیماران و همچنین جلب نظر جامعه پرستاری و رفع دغدغه‌های فراوان آنان، نسبت به اجرای این قانون اقدام و انگیزه‌های خدمت رسانی جامعه پرستاری را از این طریق افزایش دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب