تجربههای 3 خانمی که در دولت یازدهم رییس فدراسیون شدند
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از شهروند، به نظر میرسد زنانی که در حوزه ورزش چه تجربه قهرمانی و چه مدیریتی داشتند، برای رسیدن به مدارج بالاتر باید از نفراتی که تاکنون در رسیدن به رأس یک فدراسیون موفق بودهاند، الگو برداشته و بدین نحو سهم زنان از مدیریت ورزش کشور افزایش پیدا کند، اگرچه نگاه مدیران عالیرتبه ورزش به این بحث هم میتواند تأثیرگذار باشد.
فاطمه هاشمی؛ با سابقه طولانی
یکی از قدیمیترین مدیران زن ورزش کشور را میتوان فاطمه هاشمیرفسنجانی دانست. دختر مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی نزدیک به ١٢سال است که اداره فدراسیون ورزش بیماران خاص و پیوند اعضا را برعهده دارد و همچنان به کارش در این فدراسیون ادامه میدهد. وی فعالیت خود را در سال ١٣٧٣ در بنیاد بیماریهای خاص آغاز کرد. در سال ١٣٧٧، فدراسیون ورزشی بیماران خاص تأسیس شد و تحت نظر فدراسیون ورزشهای همگانی قرار گرفت. وی در سال ١٣٨٤ ریاست این فدراسیون را برعهده گرفت و تا امروز در این سمت قرار دارد. این فدراسیون با توجه به شرایط خاص ورزشکارانش بیشتر از هر چیز برای سوق دادن افرادی که پیوند اعضا انجام دادند یا بیماریهای خاصی دارند، فعالیت میکند، اگرچه هر ساله مسابقات جهانی این رشتهها نیز برگزار میشود و تا بهحال عملکرد ایران هم موفقیتآمیز بوده است.
گلناز وکیل گیلانی؛ از قهرمانی تا ریاست
یکی از نمونههای واقعی موفق در بحث مدیریت ورزش بانوان گلناز وکیل گیلانی است. او که در خانوادهای ورزشی متولد شده و به گفته خودش از کودکی با اسب آشنا بوده و به صورت حرفهای چوگان را دنبال کرده، از سال گذشته اداره فدراسیون چوگان را با رأی قاطع برعهده گرفت. البته رئیس فعلی فدراسیون چوگان پیش از این در همین فدراسیون بهعنوان نایبرئیس هم فعالیت داشته و حالا با ٣٧سال سن بهعنوان یکی از جوانترین روسای فدراسیونهای ورزشی نیز شناخته میشود. او از اقبال عمومی خوبی در رشته چوگان برخوردار است و سعی کرده در مدت ١٤ ماههای که در رأس فدراسیون حضور پیدا کرده، این رشته کاملا ایرانی را به جایگاه واقعی خود برساند. موفقیت روزافزون این مدیر زن در حوزه ورزش باعث شد تا رامبد جوان هم در برنامه خندوانه از او دعوت به عمل بیاورد.
زهرا موسوی؛ اسکیت همراه با زنان
در شرایطی زهرا موسوی چند ماهی است سرپرستی فدراسیون اسکیت را بر عهده دارد که پیش از این نیز سالها یک زن اداره این فدراسیون را برعهده داشت. فریبا محمدیان با سابقه طولانی در مدیریت ورزش با نظر مسعود سلطانیفر جانشین رباب شهریان در معاونت امور بانوان وزارت ورزش شد و زهرا موسوی بهعنوان یک مدیر زن ورزشی دیگر جای محمدیان را در فدراسیون اسکیت گرفت. با اینکه قرار است تا چند روز دیگر انتخابات ریاست این فدراسیون انجام شود، اما اعتماد جامعه اسکیت به مدیران زن در نوع خود جالب توجه به نظر میرسد. محمدیان که تجربه موفقی را در فدراسیون اسکیت پشت سر گذاشت، از زمان حضورش در وزارت ورزش نیز توانسته اعتماد بانوان ورزشکار را به خود جلب کند. موسوی هم شاید بعد از پایان ماموریتش در فدراسیون اسکیت اداره فدراسیون دیگری را به صورت موقت برعهده بگیرد.
گیلانی: فضا برای مدیریت بانوان باز است
گلناز وکیل گیلانی، رئیس فدراسیون چوگان بهعنوان یکی از معدود زنانی که در رأس یک فدراسیون قرار دارد، درباره راهکارهای افزایش حضور زنان در بخش مدیریتی ورزش میگوید: «میتوانم بگویم اخیرا فضا برای حضور زنان در رأس فدراسیونها باز شده و وزیر فعلی ورزش نیز خوشبختانه از این اتفاق حمایت کاملی دارد. برای انتخابات هر فدراسیونی اگر هر زنی کاندیدا شود و پتانسیل خوبی داشته باشد، مطمئن باشید مورد حمایت وزارت ورزش و اعضای مجمع آن فدراسیون خواهد بود. فضای مدیریتی برای خانمها نسبت به گذشته خیلی بهتر شده و دیگر نمیتوان محدودیتی برای یک زن قایل شد.»وی همچنین میافزاید: «درباره عملکرد من دیگران باید نظر بدهند و من تمام سعی خود را میکنم تا موفق شوم اما میتوانم با قاطعیت بگویم در یکسال اخیر که من در رأس فدراسیون بودم، همه افراد علاقه داشتند به من کمک کنند و هیچکس به خاطر اینکه زن هستم، سد راه من نشده است.»رئیس فدراسیون چوگان درباره مسیری که تا رسیدن به ریاست فدراسیون طی کرده، خاطرنشان میکند: «من از کودکی با چوگان آشنا بودم و با اسب بزرگ شدم. با فضای این رشته کاملا آشنا هستم و میدانم کمبودهای چوگان چیست. مسیر طولانی را تا رسیدن به ریاست فدراسیون طی کردم و اینطور نیست که یکروزه به اینجا رسیده باشم.»وکیل گیلانی در پایان با اشاره به لزوم حضور بیشتر بانوان در بخش مدیریت ورزش میگوید: «حتما نباید بگوییم بانوان رئیس فدراسیون شوند. شاید در بخشهای دیگر ورزش هم بتوان از زنان توانمند استفاده کرد. حتی قهرمانان رشتههای مختلف میتوانند با یادگیری علوم مدیریت در این بخش وارد شوند.»
در انتظار تحول ویژه
در طول دولت یازدهم حضور بانوان در مدیریت ورزش پیشرفت داشته و انتظار میرود با شعار سهم برابر زنان و مردان در ورزش، سهم بانوان در مدیریت این بخش باز هم افزایش پیدا کند. جدا از اینکه زنان با اعتماد به نفس بالاتر میتوانند در انتخابات ریاست فدراسیونهای ورزشی موفق باشند، نباید حضور آنها در مدیریت ورزش را محدود به ریاست فدراسیونها کرد. کمتر فدراسیونی را پیدا میکنید که بهجز بخش نایبرئیس بانوان برای انتخاب سایر نواب رئیس و حتی دبیرکل از بانوان استفاده کند. اعتماد به بانوان برای رسیدن به اهداف بزرگتر در بخش ورزش در ابتدا نیازمند مهیا شدن فضا برای آنهاست که باید امیدوار بود با روی کار آمدن وزیر جدید در دولت دوازدهم این اتفاق مورد توجه قرار گیرد. همچنین میطلبد زنانی که در بخش ورزش سالها فعالیت کردهاند، برای رسیدن به موفقیتهای بیشتر و جایگاههای بالاتر دست به کار شوند و با اعتماد به نفس بیشتری حرکت کنند.
انتهای پیام/