دیدن خواب ترسناک زنگ خطری برای بیماران مبتلا به پارکینسون است
دکتر سعید قزوینیان، متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا پارکینسون را یک بیماری عصبی دانست و گفت: پارکینسون نوعی اختلال عصبی- عضلانی است که بر اثر تحلیل سلولهای مغزی تولید کننده دوپامین (نوعی انتقال دهنده عصبی) ایجاد میشود و این بیماری در افراد بالای 50 تا 60 از شیوع بیشتری برخوردار است.
وی افزود: برای درمان این بیماران از داروهای افزایش دهنده دوپامین استفاده میشود که ممکن است مصرف این داروها برای برخی بیماران با عوارضی همراه باشد.
قزوینیان درباره عوارض داروهای درمان کننده پارکینسون، یادآور شد: ایجاد ترس در خواب و گاهی کابوس شبانه از شایعترین عوارض این داروها است که البته برخی بیماران دچار توهم نیز میشوند که برای درمان این عوارض پزشک ناچار است برای بیمار داروی آرامبخش تجویز کند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه این عوارض در تمام بیماران مبتلا به پارکینسون بروز نمییابد، گفت: اگر بیماران مبتلا به پارکینسون دچار ترس هنگام خواب شدند باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.
این متخصص مغز و اعصاب در ادامه درباره علائم بروز این بیماری، خاطرنشان کرد: لرزش دست، کندی در حرکت و سفت شدن عضلات از علائم این بیماری است.
قزوینیان یادآور شد: کمخوابی، نداشتن خواب شبانه مناسب و خستگی از جمله فاکتورهای خطر بروز این بیماری عصبی محسوب میشود که به افراد توصیه میشود برای پیشگیری حتما شبها ساعت مشخصی به رختخواب بروند و از خسته کردن خود به مدت طولانی اجتناب کنند.
این متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: در 5 الی 10 درصد موارد علت بروز بیماری تشخیص داده نمیشود اما مسمومیت با سرب و ضربه مکرر به سر از عوامل شناخته شده این بیماری است.
انتهای پیام/