کودکان مبتلا به اتیسم قربانی سهلانگاری وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی/ به نام مرکز فیزیوتراپی، خدمات کودکآزاری ارائه میکردند!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، یکی از خانوادههای کودکان مبتلا به اتیسم در خراسان رضوی که فرزندش در یکی از مراکز نگهداری و آموزش کودکان اتیسم تحت مراقبت بود گزارشی از آزار و اذیت کودکان مددجو مطرح کرد که در پی این ماجرا چند خانواده دیگر لب به شکایت باز کردند زیرا فرزندان آنها هم قربانی رفتار غیرانسانی مربیان این مرکز شده بودند. به طوری که براساس گزارشهای رسیده علائم ضرب و شتم و شکستگی پای یکی از این کودکان مشهود بوده است.
به گفته مسعود فیروزی، معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، مسئول این موسسه دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی است و به صورت مستقل و بدون داشتن هیچگونه مجوزی از سوی هیچ سازمانی در این زمینه فعالیت میکرده است. البته این فرد در این مرکز ٦ کودک مبتلا به اتیسم را تحت آموزش و مراقبت داشته که از این تعداد فقط خانواده سه کودک چنین ادعایی را مطرح کردهاند و درصورتی که اتهامات وارده پس از رسیدگی و بررسی اثبات شود اداره بهزیستی استان به صورت قانونی پیگیری و شکایت خواهد کرد.
معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی دراینباره به ایسنا گفته است: این مجموعه مجوز فعالیت نداشته و به هیچ سازمان و نهادی هم وابسته نبوده است زیرا در استان خراسان رضوی مجموعا ٧ مرکز مجاز اتیسم روزانه فعالیت دارند که همگی آنها تحت نظارت سازمان بهزیستی قرار دارند.
به گفته فیروزی براساس ضوابط و مقررات همه مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی مجهز به دوربین مداربسته هستند ولی این مرکز امکان هیچگونه تصویربرداری نداشته است. ما تاکنون حتی یک مورد شکایت از این مراکز نداشتیم؛ فعالیت مراکزی که زیرنظر بهزیستی هستند؛ به دقت رصد میشود.
مجوز مرکز خاطی، توانبخشی کاردرمانی و فیزیوتراپی بود
حسین نحوینژاد، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در مورد این حادثه به خبرنگار آنا می گوید: این مرکز از سوی وزارت بهداشت مجوز فعالیت دریافت کرده که البته مجوز این مرکز مبنی بر توانبخشی، کاردرمانی و فیزیوتراپی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه این مرکز از موسسات تحت پوشش و نظارت سازمان بهزیستی کشور نبوده است، افزود: اعمال تخلفات و کودک آزاری کودکان مبتلا به اتیسم به صورت غیر مستقیم به ما گزارش شده است و با توجه به اینکه این موسسه تحت نظارت ما نبوده هیچ اطلاعاتی در دست نداریم که بخواهیم پاسخ دهیم.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: وزارت بهداشت عهدهدار صدور مجوز فعالیت کلینیکهای کشور است برهمین اساس در صورتی که فردی درخواست راه اندازی مرکز فیزیوتراپی داشته باشد سازمان بهزیستی صادر کننده مجوز نیست. همچنین باید توجه داشته باشیم که مجوز راه اندازی این مرکز برای شخص دیگری غیر از روانشناس خاطی صادر شده و مجوز کلینیک مذکور برای انجام فیزیوتراپی بوده و نه اتیسم.
وی تصریح کرد: در واقع این مرکز مجوز ارائه خدمات توانپزشکی و کار درمانی داشته که فرد خاطی در آن به کودکان مبتلا به اتیسم خدمات توابخشی ارائه کرده است.
نحوینژاد به خانوادههای کودکان مبتلا به اتیسم تاکید و توصیه کرد: اسامی مراکز مجاز و قانونی نگهداری و آموزش کودکان مبتلا به اتیسم در سایت سازمان بهزیستی وجود دارد که مردم میتوانند با مراجعه به این سایت آدرس و شماره تماس مراکز معتبر را دریافت کنند.
وی در مورد تعداد این مراکز در کشور یادآور شد: در کل کشور ما به 700 مرکز آموزش و نگهداری کودکان اتیسم نیاز داریم در حالی که هماکنون در کل کشور حدود 70 مرکز وجود دارد زیرا در سازمان بهزیستی با مشکل کمبود اعتبارات مواجه هستیم، زیرا طرح و نیروی انسانی متخصص به اندازه کافی وجود دارد اما اعتبار لازم و کافی برای اجرای طرحها در دست نیست.
کلینیک خاطی مجوز وزارت بهداشت نداشت
محمد تقی جغتایی، مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در گفتوگو با آنا اظهارات معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور مبنی بر صدور مجوز فعالیت این مرکز را رد و اظهار کرد: کلینیک متخلف از سوی وزارت بهداشت نیز هیچگونه مجوزی نداشته و تنها در آبان ماه سال 95 موافقتنامه اصولی از وزارت بهداشت دریافت کرده بود که این موافقنامه نیز مجوزی برای بهره برداری محسوب نمیشود زیرا در صورت تایید در کمیسیون ماده 20 و نظارت حضوری بازرسان مجوز بهرهبرداری صادر میشود.
پرونده کیفری تشکیل و به بازپرسی ارجاع شد
قاضی محمد بخشی محبی، معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادسرای مرکز خراسان رضوی در این زمینه از تشکیل و ارجاع پرونده کیفری به بازپرسی خبر داد و به ایسنا گفت: بر اساس تعدادی شکایت وارد شده از طرف برخی از والدین کودکان اتیسم، پرونده این کودک آزاری در دادسرا تشکیل شده است، در این پرونده دو متهم به کودک آزاری مورد شکایت قرار گرفتند که این دو متهم در مراکز مختلف نگهداری کودکان اتیسم فعالیت میکردند.
وی افزود: متاسفانه در شکایات وارد شده چند مورد آسیب و شکستگی بدن گزارش شده است و چنانچه خانوادهها در این زمینه شکایتی دارند تا پایان این هفته به معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم دادسرای مشهد مراجعه کنند.
به نظر میرسد، نبود نظارت کافی بر مراکز نگهداری و آموزش کودکان مبتلا به اتیسم یکی از دلایل بروز چنین حوادث ناگواری برای کودکان است زیرا متخلفان در سایه نبود نظارت و بازرسی به اقدامات غیر انسانی خود ادامه میدهند و متاسفانه این مشکل گریبانگیر کودکان بی گناهی است که از نوعی اختلال رشدی رنج میبرند.
انتهای پیام/