دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1394 - 10:37
وزیر بهداشت در ژنو سخنرانی کرد

همکاری‌های جهانی در حوزه سلامت پیش نیاز اصلی دستیابی به توسعه پایدار

وزیر بهداشت در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو گفت: همکاری های جهانی در حوزه سلامت پیش نیاز اصلی دستیابی به توسعه پایدار است.
کد خبر : 18706

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر حسن قاضی‌زاده‌هاشمی وزیر بهداشت کشورمان که در مراسم افتتاحیه مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت به نمایندگی از وزرای بهداشت کشورهای عدم تعهد (NAM) سخنرانی می‌کرد، با تاکید بر تعهد و پایبندی کشورهای عدم تعهد به اساسنامه سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: بهره‌مندی از بالاترین استانداردهای سلامت، فارغ از نژاد، مذهب، عقاید سیاسی و وضعیت اقتصادی و اجتماعی حق هر انسان است و سلامت مردم پایه و اساس صلح و امنیت است.


هاشمی همکاری جهانی در حوزه سلامت را پیش‌نیاز اصلی برای دستیابی به توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی عنوان و بر نقش مهم سازمان جهانی بهداشت در حوزه حاکمیت و رهبری موضوعات سلامت عمومی تاکید کرد.


وزیر بهداشت به نمایندگی از کشورهای عدم تعهد، ضمن ابراز نگرانی از شیوع برخی اپیدمی‌ها، به خصوص ویروس ابولا، از کشورهای عضو و تمام دست اندرکاران حوزه سلامت درخواست کرد تا از هرگونه کمک به کشورهای آلوده و مناطق پرخطر برای کنترل و خاتمه دادن به این بیماری کوتاهی نکنند.


هاشمی در ادامه ضرورت همکاری‌های بین‌المللی جهت ایجاد و تقویت سیستم‌های سلامت یکپارچه و قوی و نیز ظرفیت‌سازی برای آمادگی در مقابل بحران‌ها، دسترسی عادلانه و همگانی به خدمات بهداشتی با کیفیت در شرایط مورد نظر را مورد تاکید قرار داد.


وزیر بهداشت در سخنرانی خود اعلام کرد: کشورهای عدم تعهد، داشتن اقدامات هماهنگ و پاسخگویی مناسب در سطوح ملی، منطقه‌ای و جهانی برای پرداختن به چالش‌های فرا روی سلامت عمومی ناشی از بروز بیماری‌های غیرواگیر را ضروری می‌دانند و نقش سازمان جهانی بهداشت را در پیگیری اجرای مصوبات اجلاس آن سازمان در سال 2014 در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر را بسیار مهم می‌دانند.


هاشمی افزود: کشورهای عدم تعهد از کشورها می‌خواهند که در قبال سوء استفاده از حقوق مالکیت معنوی به خصوص مواردی که باعث محدودیت در چرخه تامین تولیدات پزشکی و انتقال تکنولوژی تولیدات سلامت می شود، اقدامات لازم را اتخاذ کنند.


براساس این گزارش، در ادامه کشورهای عدم تعهد، ضمن ابراز نگرانی از اثرات منفی اقدامات یک جانبه برخی کشورها در زمینه ارتباطات و سرمایه گذاری های بین المللی، اعلام داشتند که این اقدامات می تواند اثرات بسیار نامطلوبی بر سلامت عمومی مردم دنیا داشته باشد.


گفتنی است: هیات شرکت کننده از کشور جمهوری اسلامی ایران متشکل از جمعی از مسئولان ارشد بهداشتی کشور به ریاست وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این اجلاس شرکت کرده اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب