دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1394 - 15:14
نصراللهی در واحد قائم‌شهر:

۲۰ هزار واحد صنفی دوزندگی با ۳۰۰ هزار پرسنل در کشور فعال هستند

مدیرکل صنایع نساجی پوشاک و چرم وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۹ هزار واحد دارای پروانه صنعتی در حوزه الیاف، نخ، پوشاک و پارچه در کشور وجود دارند، گفت: ۲۰ هزار واحد صنفی دوزندگی با ۳۰۰ هزار پرسنل در کشور مشغول فعالیت هستند.
کد خبر : 18565

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، گلنار نصراللهی در نخستین گردهمائی پوشاک و منسوجات خانگی در واحد قائم شهر، درباره وضعیت کنونی نساجی مازندران و اقدامات و برنامه‌های آینده برای این صنعت در مازندران مطالبی بیان کرد.


وی گفت: در سال گذشته ۹۸۰ میلیون دلار در صنعت نساجی صادرات داشتیم که نسبت به سال ۹۲ حدود ۵ درصد رشد داشته است.


نصراللهی با بیان اینکه واردات بی‌رویه نخ و پارچه در سال های گذشته به صنعت نساجی ضربه‌های زیادی زده است، اظهار کرد: با اقدامات صورت گرفته در وزارت خانه سعی شد تا همسان سازی تعرفه‌ها انجام گیرد.








نصراللهی از راه اندازی مجدد صنعت نساجی در مازندران در واحدهای دوزندگی – بافندگی- رنگ ریزی – چاپ و تکمیل در این استان خبر داد و گفت: برای راه اندازی طرح های جدید نگران تسهیلات ارزی و ریالی نباشید

مدیرکل صنایع نساجی کشور با توجه به اینکه در سال‌های اخیر به مساله مد توجه‌ای نشده است، افزود: بخش توزیع محصولات صنعتی نساجی دچار مشکلات فراوانی است.


نصراللهی از برطرف شدن تنش‌های کارگری، کارخانه نساجی مازندران ابراز خرسندی کرد و گفت: برای راه اندازی بخش دوزندگی از واحدهای صنعتی در مازندران حمایت خواهد شد.


وی همچنین از راه اندازی مجدد صنعت نساجی در مازندران در واحدهای دوزندگی – بافندگی- رنگ ریزی – چاپ و تکمیل در این استان خبر داد و گفت: برای راه اندازی طرح های جدید نگران تسهیلات ارزی و ریالی نباشید.


راه‌اندازی مجدد صنعت نساجی در مازندران در واحدهای دوزندگی – بافندگی


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم از اعلام آمادگی این کمیسیون برای مرتفع کردن مشکلات قانونی بر سر راه مجموعه صنعت نساجی و تولید کنندگان به شرط انتقال آنها به این کمیسیون خبر داد.


پیمان ولی پور، گزارشی از روند برگزاری این گردهمائی ارائه و اظهار کرد: شهرستان قائم شهر یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان محصولات نساجی در خاورمیانه است که توانست بعد از ۸۰ سال همچنان موقعیت و اعتبار خود را حفظ کند.


دبیر نخستین گردهمایی پوشاک و منسوجات خانگی از اینکه دانشجویان رشته نساجی برای رسیدن صنعت نساجی به توسعه پایدار امیدوار هستند، گفت: فعالان و دانشجویان رشته نساجی برای برندسازی این رشته فعالیت می‌کنند و امیدوار هستند.


ولی پور با توجه به برگزاری این گردهمائی بیان کرد: ۳۵ تولید کننده صنعت نساجی در بخش نمایشگاه، ۱۲ دانشگاه و موسسات آموزشی فعال در حوزه تکنولوژی لباس، بیش از ۳۰۰ دانشجو در بخش طراحی و بیش از ۲۵۰ نفر در ۱۱ کارگاه تخصصی شرکت کردند.


رئیس واحد قائم شهر هم درباره صنعت نساجی و فعالیت این صنعت در استان مازندران و شهرستان قائم شهر گفت: هرچند شهرستان قائم شهر از سالیان دور مجری صنعت نساجی در ایران بوده اما با تاسف نتوانست متناسب با این قدمت طولانی، رشد یا ثبات موثری داشته باشد.









اقرزاده: در گذشته نساجی مازندران تقریبا۱۰ درصد از تولید منسوجات کشور را برعهده داشت و امروز هم با وجود فراهم بودن زمینه‌های توسعه در کشور، منابع انسانی غنی و با اعمال مدیریت صحیح و اراده قوی باید به دنبال شکوفائی جدید صنعت نساجی باشیم



محمدرضا باقرزاده افزود: در حوزه مساله‌آگاهی هرچند آسیب هایی بوجود آمده است ولی در حوزه اقتصاد مقاومتی صنعت پوشاک می‌تواند یکی از برگ های برنده و نجات دهنده صنعت نساجی باشد.


دبیر هم اندیشی اساتید دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران با توجه به سرعت تغییر در ذائقه پوشاک و مد تأکید کرد: برای حفظ توسعه باید خود را با نیاز‌ها و سبک‌های جدید تطبیق دهیم.


وی با بیان اینکه ایرانیان در قرن‌های اخیر و در بین تمام فرهنگ‌ها توانستند فرهنگ خود را حفظ کنند، گفت: ایرانیان در مواجهه با تحولات با استعداد بالایی که نشان دادند توانستند هنر خود را به جهان ثابت کنند.


باقرزاده اظهار کرد: در گذشته نساجی مازندران تقریبا۱۰ درصد از تولید منسوجات کشور را برعهده داشت و امروز هم با وجود فراهم بودن زمینه‌های توسعه در کشور، منابع انسانی غنی و با اعمال مدیریت صحیح و اراده قوی باید به دنبال شکوفائی جدید صنعت نساجی باشیم.


در ادامه، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مازندران خاستگاه صنعت نساجی در ایران است، گفت: برای حضور هر چه بیشتر تولید کنندگان در عرصه نساجی باید فرهنگ سازی کرده و بر علوم نو تکیه کنیم و از افراد خبره و اهل فن استفاده کنیم.


سیدهادی حسینی با اهمیت شمردن صنعت نساجی اظهار کرد: مهم‌ترین مشکل کشور اشتغال است که با ارزش نهادن به صنعت نساجی می‌توانیم با یک تولید و یک فرصت بر‌تر بستر اشتغال جوانان را فراهم کنیم.


وی از اعلام آمادگی این کمیسیون برای مرتفع کردن مشکلات قانونی بر سر راه مجموعه صنعت نساجی و تولید کنندگان به شرط انتقال آنها به این کمیسیون خبر داد.









عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از اعلام آمادگی این کمیسیون برای مرتفع کردن مشکلات قانونی بر سر راه مجموعه صنعت نساجی و تولید کنندگان به شرط انتقال آنها به این کمیسیون خبر داد



حسینی با اهمیت شمردن تولید به عنوان یک اصل از بانک‌ها و موسسات مربوطه خواست تا همکاری لازم با تولید کنندگان داشته باشند.


نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در خاتمه بر فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی تأکید کرد و گفت: برای توفیق صنعت نساجی و پوشاک در کشور باید دولت و مردم تلاش کنند تا این فرهنگ اصلاح شود.


این گردهمائی در ادامه با سخنرانی و ارائه مقاله چندین صاحب نظر و فعال در عرصه صنعت نساجی و پوشاک خاتمه یافت.



نخستین گردهمائی پوشاک و منسوجات خانگی با حضور رئیسی دبیر انجمن نساجی ایران، مسئولان نساجی شهرستان قائم شهر، اساتید، کارکنان و دانشجویان و فعالان عرصه تولید پوشاک و منسوجات خانگی در سالن آمفی تئا‌تر دانشکده فنی و مهندسی واحد قائم شهر برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب