شهرداریها عرضه کنار خیابانی دام را جمع کنند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از ایرنا خسرو صادق نیت افزود: بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه آلوده به ویروس این بیماری که معمولا روی بدن دامهای بیمار زندگی میکند و نیز از طریق تماس با خون و ترشحات بدن دامهای بیمار به خصوص هنگام ذبح به انسان منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: مراکز عرضه دام که زیر نظر سازمان دامپزشکی هستند، اصول بهداشتی را هنگام ذبح و عرضه دام رعایت میکند اما این اصول بهداشتی در مراکز عرضه غیر مجاز دام و از جمله مراکز کنار خیابانی الزاما رعایت نمیشود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: با توجه به بروز مواردی از این بیماری در کشور، شهرداریها باید طبق وظیفه قانونی خود این مرکز را جمع آوری کنند.
صادق نیت ادامه داد: وزارت بهداشت مطابق قانون هیچ وظیفهای برای نظارت بر مراکز عرضه دام زنده و فرآورده های خام دامی ندارد و فقظ هنگامی که فرآوردههای گوشتی در فروشگاهها یا رستورانها عرضه میشوند، مسئولیت نظارت و بازرسی با وزارت بهداشت است.
وی افزود: مسئولیت مدیریت و کنترل بیماریهای واگیر از جمله بیماری تب کریمه کنگو با مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت است و اگر گزارشی مبنی بر رعایت نکردن اصول بهداشتی از طرف این مرکز به مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت ارائه شود، تیمهای نظارتی و بازرسی بهداشتی به محل اعزام میشوند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون گزارشی از ذبح غیر بهداشتی دام در رستورانها و مراکز عرضه مواد غذایی داشتهاید، پاسخ داد: اخیرا گزارشی در این زمینه نداشتهایم.
صادق نیت تاکید کرد: افرادی که با دام زنده یا ذبح دام سر و کار دارند یا در زمینه فرآوری گوشت کار میکند و با گوشت خام تماس دارند (مانند قصابها، کارکنان کشتارگاهها یا مراکز تولید فرآوردههای گوشتی)،بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که مسئولیت جلوگیری از عرضه دام در مراکز غیر مجاز از جمله دامهای کنار خیابانی با چه دستگاهی است گفت: مسئولیت نظارت و جمع آوری این مراکز با شهرداریها است، مسئولیت نظارت بر کشتارگاه با سازمان دامپزشکی است و وزارت بهداشت فقط بر فروشگاهها، رستورانها و اغذیه فروشیها نظارت میکند.
انتهای پیام/