دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 خرداد 1396 - 12:16
رئیس بیست و نهمین همایش بیماری‌های کودکان ایران اعلام کرد؛

غربالگری 62 نوع بیماری اطفال با یک قطره خون/ بیماری‌های خاص حوزه اطفال مورد بررسی قرار می‌‌گیرد

رئیس بیست و نهمین همایش بیماری‌های کودکان ایران، از انجام غربالگری 62 نوع بیماری اطفال در چند ماه آینده در مرکز طبی کودکان خبر داد.
کد خبر : 183650

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ستاد خبری همایش بیماری‌های کودکان، دکتر علی ربانی گفت: همایش بیماری‌های کودکان که هر سال با هدف ارتقاء سطح علمی و عملی پزشکان اطفال و فوق تخصص‌های کودکان برگزار می‌شود، برای امسال نیز با توجه به پیشرفت رشته‌های پزشکی موضوعات خاصی را برنامه ریزی کرده‌ایم.


وی ادامه داد: یکی از محورهای همایش پیش رو، بحث روی بیماری CF است که خیلی آزار دهنده است و امکانات وسیعی برای درمان این بیماران در مرکز طبی فراهم کرده‌ایم.


ربانی گفت: موضوع مورد بحث به دلیل شیوع خیلی بالای بیماری CF در ایران و به دلیل مراقبت‌های ویژه با حضور میهمانان خارجی و ارائه سخنرانی به زبان انگلیسی برگزار می شود.


این فوق تخصص غدد اطفال اظهار کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم همایش امسال، بحث روی PICU اطفال و دیابت، رادیولوژی و بیماری‌های متابولیک در ایران است که در بیماری‌های متابولیک بیشتر تمرکز روی تشخیص و تغذیه این بیماران است.


ربانی در ارتباط با اهمیت رادیولوژی اطفال، گفت: رادیولوژی وسیله‌ای است در تشخیص بیماری‌های تخصصی اطفال که بسیار مورد علاقه پزشکان اطفال قرار دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه به سایر موضوعات مورد بحث در بیست و نهمین همایش بیماری‌های کودکان، افزود: یکی از مباحث مهم دیگر در این همایش، موضوع رشد و تکامل کودکان است که توسط وزارت بهداشت برنامه ریزی شده و یک مبحث دیگر هم بر روی پیشگیری از بیماری‌های ژنتیک است که توسط اداره ژنتیک برنامه ریزی شده است.
وی افزود: این همایش به همت مرکز طبی کودکان و همکاری گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات رشد و تکامل و انجمن غدد و متابولیسم کودکان برگزار می‌شود.
ربانی از سرماخوردگی و بیماری‌های عفونی به عنوان شایع‌ترین بیماری‌های کودکان نام برد و گفت: متاسفانه شکل بیماری‌ها عوض شده و مشکل ما در حال حاضر بیماری‌های خاص، ارثی و بیماری‌های متابولیک مانند دیابت و CF است و یکی از معضلات حال حاضر پزشکی اطفال بیمارهایی است که مورد خاص شناخته می‌شوند و موضوعی که در بیماری کودکان مطرح است بیماری های خاص است که هم هزینه بالایی دارند و هم تشخیص و نگهداری آنها با مشکلات خاصی همراه است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: وقتی یک بیماری بار مالی زیادی به نظام سلامت تحمیل می‌کند می‌توان از طریق غربالگری آن بیماری را تشخیص داد و پیشگیری کرد تا مانع افزایش هزینه سلامت شد.
وی گفت: یکی از کارهای مهمی که همزمان در همایش امسال انجام خواهیم داد بحث غربالگری بیماران متابولیک است که با گرفتن یک قطره خون از همان ابتدا قبل از اینکه فرد علامت‌دار شود بیماری را تشخیص دهیم و درمان‌های خاصی که لازم است را شروع کنیم.
ربانی ادامه داد: این غربالگری که از همان دو سه روز اول تولد انجام می شود برای شناسایی ۶۲ نوع بیماری است که خوشبختانه وسایل مورد نیاز آن خریداری شده و بزودی همزمان با بیست و نهم همایش بیماری های کودکان در مرکز طبی اطفال رونمایی می شود.
رئیس بیست و نهمین همایش بیماری های کودکان در پایان تاکید کرد: این غربالگری به صورت پایلوت انجام می شود اما برنامه وزارت بهداشت این است که آن را به صورت کشوری انجام دهد.
وی در پایان یاد آور شد : همکاران می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر از بیست و نهمین همایش بیماری ‌ای کودکان و ثبت نام ، به سامانه www.iranped.ir یا telegram:@pedcong مراجعه کنند.
بر اساس این گزارش، بیست و نهمین همایش بیماری‌های کودکان از ۴ تا ۷ آبان در سالن اجتماعات مرکز طبی تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب