دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 خرداد 1396 - 12:16

عوامل درونی و بیرونی باعث می‌شود که دانشجویان در ایام امتحانات دچار استرس بشوند

رئیس واحد سپیدان گفت: «عوامل درونی و بیرونی باعث می‌شود که دانشجویان در ایام امتحانات شرایطی خاص را سپری کنند و یکی از مهمترین عواملی که بیشتر دانشجویان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، استرس در قبل و حین برگزاری امتحانات است که این عوامل استرس‌زا باید به نحو شایسته ای مدیریت شود.»
کد خبر : 183601

مهدی شیخ موحد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، با توجه به فرارسیدن ایام امتحانات پایان ترم اظهار کرد: «دانشجویان حاصل تلاش و حضور فیزیکی خود را در این انتخابات خواهند دید و دراین ایام سرنوشت آنها به دست خود و با توجه به عوامل محیطی پیرامون آنها رقم خواهد خورد و می‌توانند در این مسیر سیر صعودی یا نزولی داشته باشند.»


رئیس واحد سپیدان بیان کرد: «یکی از مواردی که دانشجویان با آنها روبرو هستند فضای نامطلوبی است که در ایام امتحانات با آن روبرو می‌شوند و محیط‌های اطراف آنها همچون محیط کار، خانه و دانشگاه است. دانشجویی که چندین ماه آمده و در چند روز میخواهد زحمات خو را ببیند باید شرایطی ایده‌آل برای خود فراهم کند. خانواده به عنوان یکی از مهم‌ترین این رکن باید شرایطی بدون استرس را برای فرزندان خود فراهم کنند و محیطی آرام و بدون دغدغه برای سپری شدن این ایام را به بهترین نحو آماده کنند.»


وی افزود: «با توجه به اینکه امروزه دانشجویان نسبت به گذشته کمتر به سمت پژوهش می‌روند و مهم‌ترین کار آنها حضور فیزیکی در سر کلاس و در آخر خواندن جزوه‌هایی کپی شده همکلاس‌های خودو یا استادانی هستند که شرایط دوری دانشجو از پژوهش را دیده‌اند مرور می‌کنند. مسأله مهم پژوهش در کنار کار اصلی دانشجویان به فراموشی سپرده شده است و دانشجویان خود را از گذشته راحت‌تر کرده‌اند. این ضعف و خلل در آینده نمود بیشتری خواهد داشت.»


این استاد دانشگاه ادامه داد: «دوری از محیط استرس‌زا و فراهم کردن شرایط آرمانی برای امتحانات هم برای والدین وهم برای مسئولان اجرایی دانشگاهها باید به عنوان مهم‌ترین مقوله باشد. اگر این موارد رعایت شود دانشجو بدون هرگونه مسائل حاشیه‌ای در ایام امتحانات ورود پیدا می‌کند و با خیالی آسوده از عهده یکی از مرحله‌های زندگی با موفقیت برمی‌آید و برای آینده خود می‌تواند بهتر برنامه‌ریزی کند. اگر عکس این قضیه حاکم شود ما با مقوله دانشجویان بی‌انگیزه و پرخاشگری طرف می‌شویم که علاوه بر اینکه محیط را برای خود و خانواده تلخ می‌کنند باعث برهم زدن نظم دانشگاه و محیط هایی برگزاری آزمون می‌شوند و این استرس و پرخاشگری را به دوستان و همکلاسیهایشان منتقل می‌کنند.»


شیخ موحد خاطرنشان کرد: «در کنار داشتن محیطی سالم برای گذر از این ایام داشتن برنامه غذایی و استراحت می‌تواند کمکی بزرگ برای دانشجویان باشد و اما نه دانشجویانی که شب امتحان را میخواهد به درس خواندن اختصاص دهند و همه مشکلات و معضلات را در آن شب برای خود و اطرافیانشان می‌خرند. این ایام را باید به نحو شایسته‌ای مدیریت کرد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب