تنوع زیستی، شرط کلیدی برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار
بهگزارش گروه فرهنگی آنا از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، در این پیام آمده است:
«بیش از 70 سال است که یونسکو در حال پروراندن دانش علمی و همکاری در تنوعزیستی و اکوسیستم، مانند جنگلهای استوایی، اقیانوسها و کوهها است. در سالهای اخیر، نتیجه فعالیتهای انسانی، رشد جمعیت و تغییرات جهانی آب و هوا ـ تنوعزیستی را در اکوسیستم در سراسر جهان کاهش داده لذا ما مجبور به یافتن راههای جدیدی برای حفظ و ارتقای تنوعزیستی بهعنوان میراث مشترک وایجاد شرایطی برای آیندهای پایدار برای همگان هستیم.
گردشگری پایدار یک ابزار قدرتمند برای بالا بردن آگاهی در تنوعزیستی و محافظت از آن برای نسلهای حال و آینده است. این محتوای بیانیه cancu است که در سیزدهمین نشست کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون تنوعزیستی در سال 2016 در مکزیک بهتصویب رسیده است: "مسیرهایی برای حصول اطمینان از پایداری طولانیمدت گردشگری وجود دارند درحالیکه اطمینان داریم منجر به تنوع زیستی مثبت میگردند." یونسکو با همه شرکای خود برای کشف این مسیرها همکاری میکند.
همچنین یونسکو با اجرای برنامههای گردشگری پایدار در زمینه میراث جهانی برای تقویت سیاستها و چهارچوبهایی که حمایتگر گردشگری پایدار بهمنظور بهبود مدیریت میراث طبیعی باشند، فعالیت میکند، اخیراً تعدادی کارگاه ظرفیتسازی در چهار اولویت سایتهای طبیعی میراث جهانی در لسوتو، مالاوی، آفریقای جنوبی، جمهوری متحده تانزانیا، زامبیا و زیمبابوه برگزار شده است.
حفظ تنوع زیستی برای زندگی انسان و اکوسیستم حیاتی است ـ همچنین تنوع زیستی منبع رشد سبز و مشاغل مناسب است. تنوع زیستی یک شرط کلیدی برای اکوسیستم انعطافپذیر است که قابل انطباق با تغییرات محیطی و چالشهای غیرمنتظره است. تنوع زیستی بهعنوان تنوع فرهنگی برای طبیعت، بشریت، جوامع انعطافپذیر بیشتر و مجهز به ابزار مورد نیاز برای پاسخ به چالشهای امروز و فردا، لازم و ضروری است. ما نیازمند به تقویت این تنوع فرهنگی در کلیه اشکال آن بهعنوان یک فرصت و تقویت آن برای همگان هستیم. من تنوع زیستی را یک شرط کلیدی برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار در دستور کار2030 سازمان ملل متحد میدانم.»
انتهای پیام/