عضو زندانی القاعده: از شاهزادگان سعودی پول میگرفتیم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از نیویورکتایمز، یک عضو بازداشتشده القاعده شهادت داده است که تعدادی از اعضای خاندان سلطنتی عربستان سعودی، تأمینکنندگان اصلی شبکه تروریستی القاعده در دهه 1990 بودهاند. وی ادعا کرده است که طرح سرنگونکردن هواپیمای اختصاصی رئیسجمهوری آمریکا با استفاده از یک موشک استینگر را با یکی از کارکنان سفارت عربستانسعودی در واشنگتن هماهنگ کرده است.
این عضو القاعده، که زکریا موساوی نام دارد، سال گذشته این اظهارات خود را به صورت مکتوب خطاب به جورج بیودانیل، قاضی دادگاه فدرال ناحیه جنوب نیویورک که بررسی شکوایه تنظیمی تعدادی از بازماندگان قربانیان حادثه 11 سپتامبر علیه عربستان سعودی را در دست بررسی دارد، نگاشت. زکریا موساوی گفته است که وی خواهان ادای شهادت در مورد این پرونده قضایی شده است، و پس از مذاکرات طولانی با مقامات وزارت دادگستری آمریکا و اداره زندانهای فدرال این کشور، در اکتبر گذشته تیمی از وکلا مجوز ورود به زندان و بازجویی از وی را به مدت دو روز به دست آوردهاند.
سفارت عربستانسعودی در واشنگتن، با صدور بیاینهای این اتهامات را رد کرده است.
در بیانیه این سفارت آمده است که موساوی یک مجرم روانپریش است که ناتوانی ذهنی دارد و سخنان وی هیچ اعتباری ندارد.
زکریا موساوی از سوی یک روانشناس بابت بیماری روانی مورد بررسی و معاینه قرار گرفته است، اما این روانشناس وی را برای محاکمه در مورد اتهامات مرتبط با تروریسم توانا تشخیص داد. موساوی در سال 2006 به زندان ابد محکوم شد و در امنیتیترین زندان فدرال آمریکا در فلورانسِ کولو نگهداری میشود. با این حال اتهامات مطرح شده از سوی موساوی علیه شاهزادگان سعودی غیرقابل راستیآزمایی است.
موساوی که متولد فرانسه است، چند هفته پیش از یازده سپتامبر 2001 و به اتهام مهاجرت غیرقانونی در ایالت مینهسوتا بازداشت شد، وی در زمان حمله در زندان به سر میبرد. وی در اوایل سال 2001 با شهریهای 14 هزار دلاری که از سوی یک هسته القاعده فعال در آلمان تأمین شده بود، مشغول فراگیری خلبانی و هدایت هواپیما بوده است، ماجرایی که بیانگر این احتمال است که وی خود را آماده میکرد تا یکی از هواپیماربایان باشد.
وی در جلسات بازجویی گفته است که طی سالهای 1998 یا 1999 با هدایت رهبران القاعده در افغانستان یک دیتابیس دیجیتال شامل فهرست اسامی ارائهکنندگان کمک مالی را ایجاد کرده است. از جمله افرادی که نامشان را در این دیتابیس درج کرده است، میتوان به شاهزاده ترکی بنفیصل، که بعدها رئیس سازمان جاسوسی عربستان شد، شاهزاده بندر بنسلطان، کسی که بیش از 20 سال سفیر سابق عربستان در آمریکا بود، و شاهزاده ولید بن طلال، میلیاردر مشهور سعودی و بسیاری از رهبران مذهبی سعودی اشاره کرد.
انتهای پیام/